– Klanens penger på sperret konto

Sven Mollekleiv blir 50 år i morgen. VPN benytter anledningen til å stille noen spørsmål om Klanens mistillit og ba han forklare de 2,9 millionene. I tillegg til å gratulere med dagen selvsagt. Sven Mollekleiv er i dag 2. mars 50 år, direktør for samfunnskontakt i Det Norske Veritas og styreleder i Vålerenga Fotball. Han … Fortsett å lese «– Klanens penger på sperret konto»

Sven Mollekleiv blir 50 år i morgen. VPN benytter anledningen til å stille noen spørsmål om Klanens mistillit og ba han forklare de 2,9 millionene. I tillegg til å gratulere med dagen selvsagt.

Sven Mollekleiv er i dag 2. mars 50 år, direktør for samfunnskontakt i Det Norske Veritas og styreleder i Vålerenga Fotball. Han skriver i en epost til VPN at Klanens innsamlede penger snart havner på en sperret konto.

Han ble født i Bergen for femti år siden. Han har hovedfag fra Idrettshøgskolen, var informasjonssjef i Idrettsforbundet fra 1984 til 1986, markedssjef i Fotballforbundet fra 1988 til 1991 og var fra 1991 til 2001 generalsekretær i Norges Røde Kors. Vi mailer han fordi han bruker mye av sin tid på Vålerenga.

Dagsavisen skrev 16. februar at Klanen mener at deres bidrag på 2,9 millioner kroner er brukt til å dekke underskuddet av driften av eliten. Klanen har derfor mistillit til Vålerenga
Fotball-styret, Mollekleiv er styreleder.

– VPN vil derfor at du kommenterer denne saken med dine egne ord. Hva er faktum? Hvor ligger misforståelsen? Er det noe dialog rundt dette? Rett og slett: Hvor er penga og hva skal de brukes til/er de brukt til?

– Hovedstyret er valgt av et enstemmig årsmøte. Hovedstyret la fram et enstemmig regnskap og budsjett.

– Hovedstyret er takknemlig for Klanens bidrag og medvirkning i utvikling av klubben. Vi har respekt for innsamlingen, synspunkter på hva man mener midlene fra Panzer skal brukes til, og det faktum at pengene er gitt med full forvaltningsrett til hovedstyret.

– I det vi får pengene fra Russland, vil 2.9 mill. bli satt på egen sperret konto. Bruken vil bli vedtatt av hovedstyret etter innstilling fra administrasjon i klubb og ASA. Vi vil invitere styret i Klanen til høring når det foreligger forslag til bruk FØR hovedstyret fatter vedtak.

– Vår oppfordring til Klanen er å vurdere oss etter de resultater klubben oppnår totalt og etter at dere har sett hvordan vi forvalter pengene. VIF Fotball er nå i en situasjon der vi har slettet all gjeld. Vi leverer plussresultat i bredde og elite, vi har økt aktiviteten og antall medlemmer i klubben, vi videreutvikler tilbudet i bydelen for alle og setter VIF mot rasisme på dagsorden gjennom praktisk arbeid.

– Men vi har mye mer vi skal ha gjort og som vi trenger alle gode krefter til. Vi arbeider med prosjekt nytt klubbhus, vi vil ha en kunstgressbane til for å dekke behovet for alle, vi trenger oppvarmet gress og vi vil realisere binge til barna på Valle og rundt i bydelen. Vi utfordrer til idrettspolitisk debatt som setter mer og bedre aktivitet i klubbene på dagsorden. Politikere og idrettsledere blir utfordret til å redegjøre for hvordan de har tenkt å hjelpe oss med det. Vi trenger å utvide tilbudet til funksjonshemmede og til uorganisert ungdom, skriver Mollekleiv.

– Vi vil og vite litt om ståa i klubben. Hva tenker du om sesongen for A-laget? Gull? Mesterliga? Og for klubben som sådan? Hva betyr suksessen for klubben og miljøet?

– A-laget har prestert bedre enn på mange år. Vi trenger å videreutvikle talentutviklingen slik at vi kan se flere ungdommer som har vokst opp i klubben på laget. Vålerenga har vist gjennom mange år at vi tåler motgang. Utfordringen nå er om vi tåler medgang. Ydmykhet og entusiasme må utvikles samtidig. Hardt arbeid over lang tid sammen er det eneste som teller.
Dersom vi står sammen og bruker kreftene for ENGA vil vi stadig bli bedre. Da tåler vi både mot og medgang.

– Og hvordan føles det å runde 50? Den franske maleren Edgar Degas har sagt: Alle
har talent når de er femogtyve. Problemet er å ha det når man er femti. Hvordan har du det ? og gratulerer med dagen.

– Takk for gratulasjonen. For en som vokste opp på Valle og gikk på Hovin er 50 ingen alder. Jeg er entusiastisk og håpefull. Ved å trene selv vil vi kunne gjøre både en selv og andre bedre. Jeg prøver så godt jeg kan – hver dag.

– Tåler vi medgang og bruker kreftene sammen, da kvaler vi for Champions league. Da ser vi bare begynnelsen av klubbens verdiskapning. Da vil CL i framtida kunne spilles på egen stadion, skriver jubilanten.

Legg igjen en kommentar