– Enga best i Norden

VPN har sendt epost til Vidar Davidsen med spørsmål om Vålerenga, Rosenborg, Royal League, Champions League og Vidar Davidsen. Og Davidsen svarer så tastaturet gnistrer. VPN: Hva har skjedd med Vålerenga og hva har skjedd med Rosenborg det siste året? Vidar: – Hyggelig å høre fra dere i klanen. Hva har skjedd med Vålerenga? Vålerenga … Fortsett å lese «– Enga best i Norden»

VPN har sendt epost til Vidar Davidsen med spørsmål om Vålerenga, Rosenborg, Royal League, Champions League og Vidar Davidsen. Og Davidsen svarer så tastaturet gnistrer.

VPN: Hva har skjedd med Vålerenga og hva har skjedd med Rosenborg det siste året?

Vidar:
– Hyggelig å høre fra dere i klanen. Hva har skjedd med Vålerenga? Vålerenga har truffet med spillerkjøp etter nesten-nedrykket i 2003. Arni, Daniel F.Holm og Steffen har bidratt sterkt til at det laget som var nesten godt nok i 2003 har blitt akkurat gode nok til å vinne jevne kamper i 2004. I tillegg har troppen, laget og treneren satt seg og funnet en god måte å jobbe på.

– Det er ofte slik at det kan ta litt tid å få ting på plass. Etter mange år med prøving og feiling og anstrengt økonomi så er klubben i dag på trygg grunn. Særlig administrativt og markedsmessig har klubben tatt et kjempeløft. En god administrasjon gir grobunn og trygghet for sportslig satsing – en dårlig administrasjon gjør det motsatte…

– At Vålerenga klarte å slette den enorme gjelden klubben slet med og fikk tilført ny kapital var av uvurderlig betydning. De som slettet den gjelda bør få statue på Valle…!

– Vålerenga er pr. i dag i flytsonen og må bruke det for alt det er verdt sportslig, markedsmessig , i forhold til publikum og ikke minst i forhold til at klubben er mer attraktiv for spillere. Fortsetter klubben å gjøre de riktige grepene så kan dette være innledningen på en ny storhetsperiode for klubben lik den jeg var så heldig å være med på ?80-tallet. Vålerenga er fortsatt i angrepsposisjon – det tror jeg er bra ballast inn i 2005 sesongen. Det er vanskeligere å være i forsvarsposisjon, det vil vi gjerne være i 2006 sesongen!!!!

– Rosenborg har de siste par årene mistet noe av forspranget pga for sen utskiftning av spillere på vei ned. Tror de har våknet litt igjen og de har gjort noen spennende nyervervelser foran denne sesongen. Tror imidlertid RBK kjenner konkurransen fra Vålerenga (og Brann) mye sterkere enn de liker.

– Trenersituasjonen i RBK er langt fra ideell med 7. far i huset innom av og til som eneveldende «solkonge». Riktignok er Nils en suveren trenerkapasitet, men modellen undergraver autoriteten og kompetansen til hovedtreneren. Det går bra som alt annet i medgang, men med litt motgang kommer media til å være over dem som hauker….. og da tror jeg idyllen sprekker! Skjønt idyll tror jeg ikke det er nå heller. Trenger ikke å være fotballekspert for å skjønne at dette er en foreløpig løsning.

VPN: Hvilket lag mener du er best i Norge for tiden – og i Norden?

Vidar:
– Til ditt andre spørsmål så gir svaret seg selv. Jeg tror (ikke fordi Enga er MIN klubb), men ut fra det siste halve årets resultater, så er Vålerenga Norges ledende klubb, og dermed best i Norden. Tror fortsatt at det beste laget i Norge er hakket vassere enn de andre i Norden slik RBK har vært.

VPN: Hvem tror du vinner årets Tippeliga og Royal League?

Vidar:
– Royal Leaugue kan flere lag vinne, når serien starter så vil seriekampene dra litt fokus bort fra RL og mulig at klubbene kommer til å spare noen nøkkelspillere for å ha de friske i seriespill. Litt som klubbene gjør i Europa når de rullerer på hvilke spillere som spiller serie, cup og Champions League. Apropos det siste, jeg gleder meg som en unge til å kommentere Vålerenga i Champions Leaugue for TV3!

VPN: Trener du noen lag for tiden – spiller du fremdeles fotball?

Vidar:
– Slik det ser ut nå kommer jeg ikke til å trene noen i 2005, hvis ikke det blir en interessant jobb ledig i løpet av sesongen. Kanskje Vålerenga trenger en matris eller noe – he he? Jeg vinner jo noe hver gang jeg setter beina i Enga. Først som spiller, så som trener og så som leder av elitestyret. Det kalles vel «et lykkosamt samarbete», som svenskene sier!!

– Og om jeg ikke trener noen når det grønnes så skal jeg gjøre en ting jeg faktisk aldri har gjort, men som jeg alltid har hatt jæ…… lyst til: STÅ sammen med Klanen når Enga spiller!

– Har du vært innenfor i Vålerenga – så er du der for alltid!!! Jeg har (foreløpig…) 13 herlige år å takke for. I år blir det full pakke på Ullevål!

Hils alle.

Vidar D.

PS. Om jeg spiller fotball? Tja, jeg går fotball enkelte ganger…

Legg igjen en kommentar