Steffen ergo sum…

Steffen har signert en ettårskontrakt med Vålerenga. Stod du ute på trappa sent på tirsdagskvelden kunne du høre et jubelbrøl over hele Oslo. Dagen før sendte VPN noen spørsmål på e-post til noen profilerte forståsegpåere i landets største nyhetsmedier. Her spurte vi hvor viktig Steffen egentlig er for laget. Svarene lot ikke vente på seg. … Fortsett å lese «Steffen ergo sum…»

Steffen har signert en ettårskontrakt med Vålerenga. Stod du ute på trappa sent på tirsdagskvelden kunne du høre et jubelbrøl over hele Oslo. Dagen før sendte VPN noen spørsmål på e-post til noen profilerte forståsegpåere i landets største nyhetsmedier. Her spurte vi hvor viktig Steffen egentlig er for laget. Svarene lot ikke vente på seg. Sportsjournalistene får med andre ord slippe til på VPN i år også.

Tittelen er en liten VPN’sk vri på filosofen Rene Decartes postulat: Cogito Ergo Sum. Som da var hans måte å forklare erkjennelsen av det faktum at han var til.

På norsk blir det noe sånn som: Jeg tenker altså er jeg. Hva dette har med Steffen Iversen å gjøre forklares i denne saken.

For Vålerenga har mange ment at det er et være eller ikke være toppklubb i Norge med Steffen på laget. Tenker man seg om kan man sikkert komme på en drøss med gode grunner for at det ikke nødvendigvis er slik.

Men bruker man hodet, 14 kamper uten tap og de tre minuttene vi var unna gullet som argument så skulle det ikke være så vanskelig å slutte at:

Vi har Steffen – altså er vi et topplag.

Men er alle enige?

Vi stiller følgende spørsmål til tre av landets mange sportsjournalister:

1: Hvor avhengige er Vålerenga av å ha Steffen på laget?

2: Vi har jo lært at det er ikke enkeltspillere, men laget som skaper suksess. Likevel: Vålerenga har ikke tapt en kamp siden Steffen kom i fjor sommer. Hva er det egentlig med Steffen Iversen, er han så sabla god, eller er det rett og slett en psykologisk effekt?

3: På Vålerenga er han garantert plass på laget, i utlandet blir han som regel sittende på benken – med skade. Likevel mener et samlet pressekorps at han er for god for norsk Tippeliga. Hvorfor det?

4: Fjorårets serie var den mest spennende noensinne. Innspurten på henholdsvis Ullevål og Lerkendal, kommer til å bli stående som det svenskene kaller en «rysare». Blir det like spennende i år?

Davy Wathne i TV2:

1: Alle gode lag har enkeltspillere med evnen til å gjøre de andre bedre. Steffen Iversen er en sånn spiller.

2: Med Steffen Iversen som oppspillspunkt får laget automatisk fasong. Uansett hvor presset du er, kan du gjøre situasjonen truende for motstanderen med ETT spark når Steffen er på banen.

3: Samlet pressekorps? Jeg har vært pressemann i 35 år og mener Steffen Iversen er PERFEKT i norsk Tippeliga. Det som er feil er klubben han har valgt å spille for.

4: Det er lov å håpe – og det virker jo so mom flere klubber har ressurser, ambisjoner og TRO på at det er mulig å utfordre Rosenborg. Og tro kan som kjent flytte bjerge….

Morten Stokstad i VG

1. For Vålerengas del er selvsagt det aller viktigste nå å få på plass Steffen Iversen. I fjor var han den siste brikken klubben manglet på å få et rimelig komplett lag. Det var han som hevet laget det siste lille steget opp i gullkampen. Og ikke minst: Nå som Erik Hagen er borte er Steffens duellstyrke nesten et must. Uten Panzer bak og Ivers foran mister Vålerenga brodd. Da kan det bli litt puslete.

2. Steffen Iversen i toppform – slik han var de siste to-tre månedene sist sesong – ER sabla god. Også er han et vinnende og likandes vesen som tilførte miljøet i Vålerenga mye.

3. Norge har ikke så mange spillere som kan gå inn å være dominerende i store europeiske klubber, men Steffen (i toppform) har potensial til det. Nå er han 28 år og på toppen av karrieren. Timingen er perfekt til å teste ut seg sjøl i en toppliga nå (ikke England).

4. Dette bør kunne bli tidenes tippeligasesong. For første gang er de 14 mest publikumssterke lagene samlet i toppserien, det er et lass av profiler på både trener- og spillersiden – og det er tre toppklubber som på forhånd peker seg ut: Rosenborg, Vålerenga og Brann. Jeg tror Rosenborg vil bli bedre og tar mer enn 48 poeng. Skal Vålerenga henge med der MÅ Iversen bli klar. Jeg er overbevist om at også Brann tar flere poeng. Dessuten er det alltid et lag som overrasker…

Bertil Valderhaug – Aftenposten

1: Signaturen hans er den viktigste betingelsen for at Vålerenga inntar norsktoppen på permanent basis. Laget har jo ikke tapt med Steffen på banen.

2: I fjor høst var han den desidert beste spilleren i eliteserien. En skadefri Steffen er en internasjonal toppspiss. Råsterk, dyktig til å holde på ballen, flink til å spille frem medspillere og sikker foran mål. Vålerenga slet med den offensive rytmen før Steffen kom. I trønderen fant de det oppspillspunktet de manglet. Dermed ble også medspillerne bedre. Bare spør Gashi om det.

3: Som Tottenham-supporter var det nesten litt trist å se Steffen herje for Vålerenga i fjor høst. Hvorfor viste han ikke det samme i Tottenham? I Nord-London hadde han riktignok en bra periode, men mot slutten av Spurs-tiden gikk han jo bare rundt og hevet skyhøy lønn. I Wolverhampton slo han heller ikke til. Det er ikke så lett, heller, når treneren ber deg trene for fullt når du er småskadet. På Valle har Steffen fått lov til å følge sitt eget opplegg sammen med fysioterapeuten. Og da har han endelig fått vist hva han er god for. Han får neppe et slikt spesialopplegg i en utenlandsk toppklubb. Det er heller ikke sikkert at noen tør ta sjansen på å bruke millioner av kroner på en mann som dessverre har fått rykte på seg for å være mye plaget med skader. Jeg kan forstå det, men en Steffen Iversen på sitt beste kunne herjet hvor som helst i Europa.

4: JA! Rosenborg blir bedre, det er jeg sikker på nå som syvende far i huset er hentet ned fra hornet på veggen. Bedre blir også Vålerenga og Brann, selv om det for VIFs del er helt umulig å erstatte Erik Hagen. Det finnes bare en Panzer. Trist og leit at han dro.

Nå gikk det jo slik vi ønsket, oddsen på VIF som seriemester sank da det ble kjent at Steffen er med. Vi er veldig glade, men vi er jo også hele tiden på vakt. Vi sover ikke, og vi vil følge situasjonen med argusøyne.

Legg igjen en kommentar