– «I» kritiserer ikke Klanen, «I» kritiserer spillerene

– …Vi skulle ha avgjort kampen, men så begynte publikum å hoverere. Det gjorde oss sløve, mens Rosenborg ble tent, sier Kjetil Rekdal i Dagsavisen i dag. Utsagnet har falt enkelte tungt for brystet, gir Rekdal Klanen skylden for at Rosenborg scorer? VPN ringer Kjetil Rekdal for å få hans forklaring på saken, – Jeg … Fortsett å lese «– «I» kritiserer ikke Klanen, «I» kritiserer spillerene»

– …Vi skulle ha avgjort kampen, men så begynte publikum å hoverere. Det gjorde oss sløve, mens Rosenborg ble tent, sier Kjetil Rekdal i Dagsavisen i dag. Utsagnet har falt enkelte tungt for brystet, gir Rekdal Klanen skylden for at Rosenborg scorer? VPN ringer Kjetil Rekdal for å få hans forklaring på saken, – Jeg kritiserer ikke Klanen, jeg kritiserer spillerene. Klanen var fantastisk i går, er hans svar til VPN.Så du synes ikke Klanen oppførte seg dumt eller dårlig etter at Vålerenga gikk opp til 2-0?
Overhodet ikke. Jeg synes Klanen oppførte seg akkurat slik de burde. Det skulle bare mangle at de ikke gjør narr av Rosenborg når vi går opp i 2-0 og spiller dem trill rundt, det er jo ikke hver dag man opplever det, klart man skal feire når det skjer. Dessverre så ble våre spillere påvirket av stemningen på feil måte: i stedet for å gå på og feie resten av Rosenborgs poenghåp av banen så ble de litt sløve. «Dette skal gå av seg selv» virket det nesten som de tenkte. RBK ble også påvirket av trykket fra tribunen, jeg så helt tydelig at de ble både frustrerte og stressa av Klanen. Og det hjalp oss, se bare på hvor redde de var ved tilbakspill. Men da vi gikk opp i 2-0 og Klanen begynner å be om motstand så ble de tydelig provoserte – og i med at vi ble sløve, så kunne de bruke sinnet til å skjerpe seg og komme inn i kampen igjen. Du kan ikke miste konsentrasjonen mot et godt lag som Rosenborg i mange minuttene før det får konsekvenser. Men det er våre egne spilleres skyld at de lar seg lure i søvn av stemninga.
Så du håper på mer av det samme fra Klanen i fremtiden?
Absolutt! Klanen i går var akkurat slik som et hjemmepublikum skal være. Det skal ikke være hyggelig å komme til Ullevaal for et motstanderlag. Og jeg kunne tydelig se at Rosenborgs spillere ikke hadde det moro på matta i går. Og bra er det, de har hentet nok poeng på Ullevaal som det er. Hvorfor skal vi gi dem flere? eller ta imot dem med åpne armer? Nei, trykket fra tribunene i går var bort i mot det beste jeg har hørt, det var rett og slett fantastisk stemning med akkurat riktig mengde «utpsyking» av motstanderen uten at det gikk over grensen mot det ufine. Mer av det samme takk!
Hva synes du ellers om kampen?
Vi spilte en god kamp, der jeg spesielt er fornøyd med det vi fikk til i begynnelsen av 2. omgang. Jeg tror Rosenborg ble tatt på senga av det vi viste de første minuttene der. Jeg hadde bedt om det i garderoben i pausen, om høyt press og et tidlig mål. Når vi fikk det, så burde vi ha avsluttet kampen: Enten ved å øke trykket enda mer, slik vi greide mot Stabæk da vi gikk opp i 3-0, eller ved å stenge døren i forsvar slik at Rosenborg skulle bli frusterte. Det er veldig dumt å slippe dem inn i kampen igjen på det tidspunktet. Og gjør vi noe sånt i Champions League hvor bortemålene er så viktige så kan det være katastrofalt. Men alt i alt så er jeg veldig fornøyd med de siste månedene, utfordringen blir å holde laget på samme vinnersporet – så skal vi se det blir morsomt fremover, både i Royal Leage, i Champions League og ikke minst i serien.

Legg igjen en kommentar