Vålerenga – HamKam 2-0

Tippeligaen 12. runde – Ullevaal 20. juni 2004 – 10.215 tilskuere Vålerenga imponerte i perioder. Hamkam imponerte ingen. Vålerenga tok med seg 3 poeng. Hamkam ingen. Vålerenga: Pa Dembo Touray Brocken Panzer Wæhler Hovi (Rekdal, 82) Jalland Holm Gashi Berre Fredheim Holm (Hanssen, 66) dos Santos (Hamre, 81) Mål/Kort: 1-0 Hovi 57 minutter 2-0 Gashi … Fortsett å lese «Vålerenga – HamKam 2-0»

Tippeligaen 12. runde – Ullevaal 20. juni 2004 – 10.215 tilskuere

Vålerenga imponerte i perioder. Hamkam imponerte ingen. Vålerenga tok med seg 3 poeng. Hamkam ingen.


Vålerenga:

Pa Dembo Touray
Brocken Panzer Wæhler Hovi (Rekdal, 82)
Jalland Holm Gashi Berre
Fredheim Holm (Hanssen, 66) dos Santos (Hamre, 81)

Mål/Kort:

1-0 Hovi 57 minutter
2-0 Gashi 75 minutter
GK Berre
GK Wæhler

Dommer: Stig Rune Krokdal

Hamkam har imponert så lang i sesongen. For min egen del er jeg mer imponert over tabellsituasjonen deres enn det fotballmessige. På Hamkam har man 11 mann som er mer opptatt av å knuse stein enn å bygge statuer.

Vi går offensivt ut og skaper vår første sjanse allerede etter 30 sekunder. Daniel Fredheim Holm er frempå med et par dragninger på venstrekanten og legger inn. Vi får ikke kommet etter med spillere på riktig løp og sjansen blir resultatløs. Vi etablerer et tidlig høyt press og Hamkam blir tatt på sengen av et villig Vålerenga.
Systemet ligner mer på 4-3-3 enn 4-4-2…eller kanskje til og med 4-2-4…mer offensivt enn normalt uansett…

Ex-Vålerenga Espen Haug vinner en hodeduell på vår 5-meter etter 3 minutter og skaper Hamkams farligste sjanse gjennom hele den første omgangen. Nikken går et godt stykke over og det forteller om et Hamarlag som både var tannløst og ekstremt lite villige til å spille god underholdene fotball.

Jalland går kompromissløst inn i en takling med Peter Sørensen og begge spillerene går i bakken. Jalland blir fulgt inn i garderoben og vi aner at det kanskje må sys et sting eller tre. Sørensen får en kledelig bandasje rundt hodet mens Jalland etter et par minutter dukker opp igjen mer innbitt enn tidligere og uten bandasje. Og det kan stå som et bilde på hvordan kampen utartet seg også. Hamkam trenger å få tilført mer medikamenter enn Sveinung Fjelstad fikk i seg for å skulle kunne klare å prestere noe som helst utover under gjennomsnittet…

Spillemessig så langt i kampen har jeg notert at midtbanen synes å være litt fraværende og at rommet mellom forsvarsrekka og angrepsrekka er urimelig stort. Til tider dekkes det inn av Daniel Fredheim Holm som jobber på et enormt område og ved flere anledninger er nede i eget forsvar for å rydde opp. I brorparten av førsteomgangen ligger vi faktisk med både 3 og 4 mann i angrep.

Morten Berre har igjen en god dag og briljerer stort på venstresiden. Etter 22 minutter er han i godt driv, og åpenbart godt humør, og drar av 3 mann før han til slutt legger fint inn. Igjen så er det avsluttersyndromet som melder seg og vi setter ballen utenfor. Så har vi ikke fått berømmet ferdig Berre før Daniel kliner til. Et godt skudd som keeper får slått til siden og en Hamkam spiller gir til hjørnespark. Det blir den såkalte voltestart varianten, men desverre blir det ingenting ut av den. I tumultene før og etter hjørnesparket virker det imidlertid som om dommer Krokdal ikke på langt nær har så god oversikt som han burde. 2-3 situasjoner som følger hverandre tett kunne alle ha vært avblåst for frispark.

To gode angrep følger for vår del hvor Berre og dos Santos er innvolvert. Den første hvor Berre slår en stikker gjennom Hamkams forsvar til dos Santos, men Freddy er ørlitegrann for sent ute og keeper skjermer ballen ut. I den neste situasjonen hælsparker Berre til To-Engler som legger inn til Daniel som forsøker seg med et frekt brassespark. En nydelig angrep helt i tråd med hva vi ønsker oss! Og jaggu ikke mange hakkene under hva vi kan se på EM-TV’en om dagen.

Det som skilte Vålerenga fra Hamkam i dag var nettopp denne «lekingen» med ballen. Et godt organisert Hamkam forsvar sprakk opp hver gang våre gjorde noen annet enn forventet. Et hælspark, en chip, en stuss eller en stikkball var åpenbart angrepsvåpenet mot en forsvarsfirer som ellers gjorde ting vanskelig for våre blåkledde.

39. minutter og Wæhler får gult kort. Wæhler var tungt inne på statistikken over hvem som var deltagende i nærkampene mot Hamkam. Det gule kortet betyr desverre av Kjetil må stå over neste seriekamp mot Stabæk.

Førsteomgangen blåses av og kort oppsummert kan vi si at Vålerenga har ledet omgangen fra første til siste fløyteblås. Hamkam har faktisk ikke produsert noen reell målsjanse i det hele tatt og det forbauser meg at noen kan kalle Ståle Solbakken en «frelser». Den eneste gangen det føles naturlig å nevne Ståle Solbakken og «frelse» i en eller annen form i samme setningen, må være denne; Frels oss fra Ståle Solbakken og dette Hamkam laget.

Vi foretar ingen bytter til starten av andreomgangen, men Geir Frigård har funnet ut at passende pauseunderholdning kan være å diskutere med dommeren og har ikke gitt seg helt selv når omgangen blåses i gang… Han ser ut som han har vært nødt til å spise sitroner og eplekart under hele oppveksten.

Gashi på sin side har fødselsdag og synes en feiring er på sin plass. Den består av en kopiøs rekke dragninger og Glenn Leif Ståhl og Jarl Andre Storbæk på Hamkam ble ikke invitert på bursdagsfesten. Jeg tipper de ikke har lyst å komme neste år heller…

Omtrent 55 minutter er passert når Tom Henning Hovi legger an et skudd fra 20-25 meter. En «rakkarrökare» som svenske ville ha kalt det. Eller en «druser» som det heter på Valle. Vi får et hjørnespark og Tom Henning blir værende i angrep og kan etter litt klabb og babb i Hamkams forsvar og etter at keeper Haagenrud mister ballen etter et sammenstøt med egen spiller, sette ballen trygt og godt til høyre i målet og ta Vålerenga opp i en velfortjent 1-0 ledelse.

Kaptein Hovi og hans besetning ønsker oss alle velkommen tilbake til tabelltoppplassering.

Daniel Fredheim Holm byttes ut etter 66 minutter. Daniel har vært i et par stygge dueller med steinknuserne og tas av banen for å pleies av ømme fysioterapihender og noen kalde omslag. Hippie kommer innpå.

Hamkam tar over noe av føringen i kampen, men er fremdeles ikke i stand til å produsere noen store sjanser. De får et hjørnespark etter 68 minutter, men Dembo bryter fint inn og avverger en mulig sjanse.

73 minutter. Berre får gult kort etter en litt billig felling og han må i likhet med Kjetil Wæhler stå over kampen mot Stabæk. Det er ikke spesielt gunstig med tanke på den formen Berre viser i dag. Vi kunne trengt ham til å irritere vettet av Stabækspillerne.

Så er det bursdagsbarnet sin tur. Han raider godt på høyresiden og skjærer skrått inn mot midten av 16-meteren. I mangel av andre gode passningsmuligheter brenner Ardian av et skudd som rikosjetterer av en Hamkamspiller og triller i mål. 2-0 og tre poeng synes sikret.

Så gjør vi et par taktiske bytter; dos Santos erstattes av Hamre og minuttet etter erstattes Hovi av sjefen sjøl. Vi håper i det lengste at vi ikke skal falle altfor dypt tilbake og slippe Hamkam mer inn i kampen enn nødvendig. Hamkam har et lite overtak i en periode nå og det ville være for dumt å gi bort en tomåls ledelse på en måte vi har sett ikke fungere spesielt bra tidligere heller.

Kampleder Krokdal legger til 3 minutter utover ordinær tid, men selv ikke det hjelper Hamkam til å produsere noen sjanser som er av det farlige slaget. Hamkam hadde kanskje en eller to «noenlunde» farlige sjanser uten at de ble omsatt til det vi ville kalle 100% sjanser. De kommer alene mot Dembo en gang, men da kunne ikke passningen komme for da ville det blitt offside. I hvertfall i våre øyne…

Vålerenga plukker med seg alle tre poengene og BB kunne gå til både Berre, Hovi eller Wæhler. Denne referenten heller mot Berre, men vår terningkaster lander på Hovi.

Spillerbørs:
Tourray 5
Hovi 6 BB
Hagen 5
Wæhler 4
Brocken 5
Berre 5
Jalland 5
Holm 5
Gashi 4
Dos Santos 4
Fredheim Holm 5
Innbytter:
Hanssen 5
Hamre For kort tid på banen
Rekdal For kort tid på banen

Legg igjen en kommentar