Lyn – Vålerenga 1-0

Treningskamp – Vallhall 7.02.2004 – 1320 tilskuere I en kamp som vi i lange perioder har god kontroll og viser underholdende fotball klarer Lyn å plukke frem en det lille ekstra som gjør at man vinner fotballkamper. Vi velger å se på det som en nødvendig nesestyver før Newcastleeventyret… Vålerengas lag: Øivind Bolthof David Brocken … Fortsett å lese «Lyn – Vålerenga 1-0»

Treningskamp – Vallhall 7.02.2004 – 1320 tilskuere
I en kamp som vi i lange perioder har god kontroll og viser underholdende fotball klarer Lyn å plukke frem en det lille ekstra som gjør at man vinner fotballkamper. Vi velger å se på det som en nødvendig nesestyver før Newcastleeventyret…

Vålerengas lag:

Øivind Bolthof
David Brocken Erik Hagen (Thomas Sæther 45) Tom Henning Hovi (Jonas Krogstad 45) Runar Normann (Lars Øvrebø 53)
David Hanssen (Glen Atle Larsen 78) Ardian Gashi Per Egil Swift (Jørgen Jalland 24) Morten Berre
Freddy dos Santos Tor Henning Hamre (Espen Næss Lund 74)

Mål/kort:

Petter Markstet 1-0 58 min.
RK Per Egil Swift

På papiret stiller vi med noe av det som kan se ut som vårt beste mannskap per dags dato. Selv om Swift, Jalland og Hamre ikke får starte mot Newcastle av karanteneårsaker kan vi regne med at alle de på banen i dag blir å finne i startelleveren. Uansett, vi begynner bra også i dagens kamp. Lyn får imidlertid dagens første hjørnespark etter bare 2 minutter, men klarer ikke skape noe nevneverdig ut av den. Swift er frempå et par minutter etterpå og trår til i en takling mot Jan Derek Sørensen, noe som resulterer i et gult kort.

6 min. Vi får et hjørnespark ettet et godt press og et fint overlegg som Lyn må slå over dødlinjen. Hjørnesparket er godt slått, men vi får ikke avsluttet. Keeper spiller ut og vi plukker opp ballen på midtbanen. Litt frem og tilbake hvor ballen til slutt slås mot Hamre som står på 16 meteren. Han demper elegant ballen på brystkassen og gir den videre til en fremrusende David Hanssen. Hippie kommer seg inn i boksen og kliner til fra 10-11 meter, men rett til siden for mål. En god sjanse og meget godt spill forut for avslutningen.

10 minutter er passert når Normann kommer på venstresiden. Han får lagt inn og foran mål er det en 3 mot 3 situasjon hvor Gashi får stå alene og nikket. Det blir for løst og keeper har ikke noe problemer med å holde.

11 minutter: Straffe? Lyn innenfor egen 16 meteren og en forsvarsspiller får ballen på armen, men dommeren overser eller leser han det som ufrivillig?. Gashi får avgårde et skudd i situasjonen etter og her kunne vi muligens gått opp i ledelsen.

I det 18. spilleminutt kommer plutselig en Lynspiller igjennom forsvaret vårt og sisteskanse Bolthof må gripe inn. Han kommer før angrepsspilleren og avverger en eventuell målsjanse.

To minutter etter er Lyn der igjen. Denne gangen med 2 spillere og Bolthof repeterer. En tydlig misforståelse i vårt forsvar gjør at Lyn nå har vært nærmere ledelse enn vi har så langt i kampen.

Så blir det en periode med en del frem og tilbake på midtbanen og ikke altfor godt spill. Likelvel sitter man med en følelse at vi spiller bedre fotball enn Lyn og således er det vanskelig å være misfornøyd.

24 minutter og Swift vises av banen akkompagnert av et lite rødt kort. Etter å ha stemplet Onstad får han som fortjent, hvertfall i følge dommeren.
Jalland settes innpå etter en «gentlemens agreement» om at lagene skal spille på 11 spillere uansett…

28 minutter og Panzer er frempå med en nikk. Et hjørnespark blir først avverget av Lyns forsvar, deretter kliner Gashi til i en eller annen forsvarsspiller og ballen ender til slutt hos Panzer etter å ha gått innom Hippie. Fint angrep!

32 minutter og Hippie er frempå med kaksefotball. Først demper han ballen på brystet og skyter så på volley fra 16 meter»n. Keeperen må bokse over. Det påfølgende hjørnsparket ender dessverre resultatløst.

Det samme gjentar seg minuttet etter når Gashi får avgårde et skudd og keeperen bokser over på ny.

Jalland får servert en kjempemulighet etter 38 minutter når han plutselig befinner seg rett foran keeperen til Lyn. Omtrent på 9 meter er han i ferd med å skyte, men blir forhindret i siste sekund av en utrusende målmann.

I en periode spiller vi nå meget god og underholdende fotball.
Mange fine angrep som tilsynelatende (!) ser regisserte ut. Det er god timing og gode løp og vi får noen gode sjanser som vi dessverre ikke klarer å omsette i mål. Hamre og Berre er anonyme i denne perioden, mens Normann, Hanssen og Brocken utmerker seg den andre veien. Panzer har vist offensive takter mens Bolthof på sin side ikke har hatt all verden å gjøre.

Førsteomgangen inneholder mye bra. Vi har mange fine kombinasjoner og fører kampen i store deler selv om vi aldri blir superfarlige helt der fremme.

Vi foretar 2 bytter i pausen; Hovi og Panzer ut og Sæther og Krogstad inn. Freddy trekker ned som midtstopper og tar plassen ved siden av Sæther.

Andreomgangen starter omtrent der førsteomgangen slapp kvalitetsmessig, men noe mer nøling i angrepsspillet som sikkert kan tilskrives endringen i formasjonene. Krogstad er frempå etter bare et par minutters spill og skyter over fra 7 meter. Så får vi et hjørnespark som følges opp av et for Lyn, men ingen av dem gir uttelling. 8 minutter er passert når Runar Normann, som sålangt har spilt en meget god kamp, treffer ballen samtidig som en Lynspiller og pådrar seg en skade i kneet. Han bytter ut og inn kommer Lars Øvrebø.

Gashi fører an på midtbanen og får lagt over til en godt plassert Jonas som setter skallen til og får produsert en rimelig god nikk. Desverre blir det heller ikke denne gangen mål av en godt oppbygd angrep. Lyn på sin side er dødelig effektive når de i neste angrep spiller fri Peter Markstet. Han får ballen på 20-25 meter, får stå nokså umarkert og kan kline til. Hvilket han også gjør. Skuddet er knallhardt og med god presisjon og mye styrke er den utagbar for Øyvind. 1-0 til Lyn på en perle av et mål. Skal vi mene noe om målet må det være at vi er for dårlige til å markere en såpass god spiller.

De store endringene og målet til Lyn gjør at vi virker mer nølende i angrepspillet vårt og kommer ikke så lett til avslutningene lenger. Det lette og bevegelige spillet overtas av noe mer tilfeldig oppbygging av angrepene.

17 minutter ut i andreomgangen får vi dagens merkeligste situasjon. Ballen blir skutt inn i Lyns 16 meter boks og treffer en Lynspiller. Ballen går i en pen bue over Lynkeeperen og inn i mål. Dommeren mener det er offside og vinker av målet…

24 minutter og jeg har notert at det nå er lite struktur i spillet og at vi må slite får å etablere noe som helst på Lyns banehalvdel. Angrepene styres mest av tilfeldigheter.

74 minutter. En svært anonym Hamre byttes ut og Næss Lund kommer innpå og det sier kanskje mye om angrepsvåpnene våre.

78 minutter. Hippie Hanssen byttes ut til fordel for Geir Atle Larsen. I kampens 80. spilleminutt får Lyn og Jan Derek Sørensen et frispark i farlig posisjon. Omtrent på krittet på 16 meteren og muren vår må rygge ned på 5 meteren. Sørensen legger an med skyter over.

Krogstad felles minuttet etter godt innpå Lyns banehalvdel og Brocken legger an og passer til en godt plasser Jalland som setter pannebrasken til. En god nikk, men en godt plassert keeper har ikke så altfor store problemer med å redde.

Lyn er merkbart mer med i kampen og trøsten for vårt vedkommende er en rolig, god og balansert Sæther i forsvaret vårt. Han gjør en meget bra kamp.

Så er det vår tur til å få frispark på 16 meteren etter at Jalland felles. Brocken sender avgårde en brukbart skudd, men som noe symptomatisk er centimetere over.

Alt i alt ingen direkte dårlig kamp, men etter de mange byttene og omorganiseringen på formasjonene ble laget preget av en viss usikkerhet. Samtidig viser førsteomgangen at vi kan være kreative og strukturerte i oppbyggingsfasen. Da venter vi bare på at Hamre begynner å produsere mål…

Legg igjen en kommentar