Rapport fra A-lagets trening i bingen på valle 1. oktober 2002

Trening A-laget 1. oktober 2002 Tilstede på treningen: – Øyvind Bolthof – Ronny Døhli (gult lag) – Erik Hagen – Freddy Dos Santos – Bjørn Arild Levernes (gult lag) – Pa-Madou Kah – Kjetil Rekdal (gult lag) – Stian Ohr – Thomas Holm – Johan Arneng (gult lag) – Jonas Krogstad (gult lag) – Knut … Fortsett å lese «Rapport fra A-lagets trening i bingen på valle 1. oktober 2002»

Trening A-laget 1. oktober 2002
Tilstede på treningen:
– Øyvind Bolthof
– Ronny Døhli (gult lag)
– Erik Hagen
– Freddy Dos Santos
– Bjørn Arild Levernes (gult lag)
– Pa-Madou Kah
– Kjetil Rekdal (gult lag)
– Stian Ohr
– Thomas Holm
– Johan Arneng (gult lag)
– Jonas Krogstad (gult lag)
– Knut Henry Haraldsen
– Tom Henning Hovi (gult lag)
– Knut Hovel Heiaas (gult lag)
– Petter Belsvik
– Kristen Viikmae
– David Hansen (gult lag)
– Morten Bakke
– Ukjent keeper (kalt «Unggutten» av Morten Bakke)

Tobias Grahn og Andreas Augustson var ikke å se noe sted.

En kort oppsummering:
Treningen besto av tre deler. Først var det en oppvarmingsdel som virket litt kaotisk på en tilskuer som meg til å begynne med. Etterhvert skjønte jeg at det var en variant av kanonball, bare at ballen måtte spilles hardt langs bakken for å få godkjent treff av en annen spiller. Dette foregikk med iver og innsats et stykke unna meg, men Hovel virket fornøyd med egen innsats når det hele var over så han var muligens en av de som ikke ble truffet. Ellers så er det vanskelig å si noe særlig fornuftig om en slik øvelse.

Etter denne oppvarmingspregede øvelsen gikk spillerne over en pasningsdel. Spillergruppa ble fordelt i to grupper som til å begynne med stilte seg opp i to firkanter. Den skulle trenes på å slå god pasninger inne i firkanten mens spillerne løp rundt etter et fastlagt mønster. Etter en liten stund ble denne øvelsen variert med at spillerne gikk over til å slå pasninger innen en trekantformasjon. En grei øvelse som man kjenner igjen fra andre idretter som blant annet basket og håndball.

Hoveddelen av treningen ble brukt til spill på to mål med spillergruppa delt i to lag. Hovedfokus var press på ballfører og arbeidsperiodene var satt til fire minutter hvis jeg ikke hørte feil. Det ble ikke scoret mange mål og det gule laget (se ovenfor) hadde ballen mest. De første to arbeidsperiodene var det en fryd å se laget jobbe. Forsvarerne var tett oppe i ballfører med en gang og tilbakespill til keeper ble presset hardt. En sann fryd for øyet. Etterhvert sank innsatsen og det hele var tilbake til det gode gamle. Ballfører fikk god tid til å løfte blikket og føre ballen. Ikke for å si noe stygt om Rekdal, men han var ikke spesielt synlig de første to-tre arbeidsperiodene, men etter at intensiteten sank tok han mer og mer over og han hadde noen vakre og imponerende fremspill. Etter ca. 6-7 arbeidsøkter avsluttet gutta treningen klokken 1220 for å tråkke til banen og ta uttøyingen inne i Valhall.

Dagens 11`er:
Hvis jeg skal prøve meg på å plukke ut en start-11`er basert på mitt inntrykk av treningen, ville den sett slik ut:

Keeper: Øyvind Bolthof
Vanskelig å plukke ut keeper siden keeperne ikke var så synlige under spillet. Morten Bakke spilte ikke så veldig mye på grunn av at «Unggutten» skulle få prøve seg lit. Derfor faller han bak Bolthof. Den ukjente «Unggutten» hadde et bare fomlete returer og virket ikke helt på A-lagsnivå ennå, derfor Øyvind Bolthof.

Venstre back: Ton Henning Hovi
Ikke noe spesielt å bemerke med innsatsen, men vi har vel bare en venstre back i klubben idag

Midtstoppere: Erik Hagen og Knut Henry Haraldsen
Siden Andreas Augustson fortsatt er skadet er det vel heller ikke så mange konkurrenter til disse to. Både Erik og Knut Henry spilte bra. Spesielt synes jeg Erik virket sterk i dueller hvor spissen holdt på ballen. Dessuten spilte han uten leggskinn etter det jeg så.

Høyre back: Ronny Døhli
En av treningens beste etter mitt syn. Er tydeligvis i storslag for tiden. Takler og jobber veldig bra mann mot mann defensivt. Har også mange flotte offensive løp. Han imponerte meg.

Midtbane: David Hansen
David Hansen var etter mitt syn bestemann på treningen. En sinnsyk innsats og løper veldig mye. Var veldig synlig når det settes fokus på press. I tillegg viste han flott teknikk og bra driv mot mål. Han imponerte meg stort.

Midtbane: Kjetil Rekdal
Hadde ikke den største arbeidsinnsatsen i «bingen», men han har en imponerende oversikt og kontroll over pasningene. Slo noen pasninger som ingen andre på banen ville klart. Hadde hele laget hatt Kjetils blikk for spillet og pasningsfot ville vi vært et veldig mye bedre lag

Midtbane: Bjørn Arild Levernes
Er litt mer usikker på Ørni, men han viste noen flotte finter og hadde fint driv utpå kanten.

Midtbane: Johan Arneng
Jobbet bra og taklet. Har kanskje ikke helt Davids løpskapasitet og blir derfor mindre synlig. Hadde ikke Pah falt sammen så veldig i innsats på slutten hadde nok han vært bedre.

Spiss: Jonas Krogstad
Jonas viste fine takter og jobbet bra. Traff ikke alltid ballen helt perfekt, men rettet opp feil med god jobbing. Den klart beste spissen til å presse ballen og hadde noen bra returløp

Spiss: Petter Belsvik eller Knut Hovel Heiaas
Klarer ikke helt å bestemme meg for hvem av disse jeg synes var best på treningen. Petter synes jeg var bedre enn jeg har sett ham i kamp i det siste. Jobbet tidvis brukbart og er aggressiv på mål. Skjønner at han har puttet over 150 mål, men ikke hvorfor han ikke putter det siste han trenger for rekorden. Det som gjør meg usikker med Petter er at laget hans ikke var så mye i angrep og han var derfor ikke så mye med i spill som spisskollegaen Heiaas på det andre laget og siden av banen.

Hovel spilte dårligere enn det jeg har sett av han i det siste. Han var ikke så flink til å presse ballfører som han burde, men hadde da også vesentlig mer å gjøre enn Belsvik på andre siden av banen siden ballen var mye der Hovel var. Han virket ikke fornøyd med egen innsats og så misfornøyd ut med egen innsats etter treningen, et godt tegn. Han imponerte imidlertid stort når han holdt på ballen med forsvarer i rygg. Forsvarerne hadde store problemer med å få tatt fra ham ballen og han både sentret og fintet seg forbi forsvareren flott flere ganger.

Empati: Empatien blant spillerne stiller jeg igjen et stort spørsmålstegn ved. I siste episode på treningen var Jonas Krogstad innblandet i en duell foran mål. En helt grei episode som ender med at Jonas får seg en skikkelig smell i beinet/foten og detter umiddelbart sammen og og vrir seg i smerte. I samme øyeblikk blåser Geir Bakke av treningen. Det er sikkert 6-7 spillere innenfor fem-meteren der Jonas ligger og vrir seg i smerte. Alle går vekk uten å vie den skadede Jonas en tanke. Eneste unntak er Hovel som bøyer seg ned og snakker litt med Jonas før han roper på ispose og går vekk. Materialforvalteren (han med vaskeposene) begynner så å tusle bortover mot der de har isposer, finner frem en ispose og tusler rolig bort til den skadede Jonas som fortsatt ligger i smerte på gresset og gir han en ispose. Denne situasjonen får meg til å gjøre noen refleksjoner om lagmoral og empati i VIF Fotball. Når en spiller blir skadet, så er han fortsatt din lagkamerat selv om han spiller på den «andre laget» på en trening. At ingen (med et lite unntak for Hovel) er brydd med å sjekke ut hvor alvorlig smellen til Jonas var er bekymringsverdig sosialt sett for laget. Videre er det bekymringsfullt at ingen i støtteapparatet reagerer raskere og sørger for at Jonas får en ispose så fort som mulig. Kan man snakke om at bonussystemet for startet kamp, fører til et kaldere miljø i en fotballklubb? Den enes nød, den andres brød?

Legg igjen en kommentar