5 på Vestbredden, mot Lyn

Med en six-pack og 364 gram grillribbe innabords, har vår reporter på Vestbredden nok en gang vært ute for å gi mannen på tribunen muligheten til å utbasunere sin saktens mening. Det er tydeligvis populært å få seg selv og sine meninger på trykk… eh digitalisert inn i det multimediale kyberrommet. Disse fem vil for … Fortsett å lese «5 på Vestbredden, mot Lyn»

Med en six-pack og 364 gram grillribbe innabords, har vår reporter på Vestbredden nok en gang vært ute for å gi mannen på tribunen muligheten til å utbasunere sin saktens mening. Det er tydeligvis populært å få seg selv og sine meninger på trykk… eh digitalisert inn i det multimediale kyberrommet. Disse fem vil for all tid stå som representanter for det innestengte hatet som vi har bygget seg opp over de siste 21 åra.

Det å hate noen er deilig. Man får muligheten til å kanalisere all sin frustrasjon og alt sitt sinne mot noe eller noen. I den franske filmen Hatet (L’Haine) går det riktig så ille. Og når vi først er inne på film, hva med det hatet som vår mann i den engelske fotballfilmen ID etterhvert opparbeider seg? Nei, hatet vi føler er nok ikke så sterkt. Likevel så synger vi:
Vi er best i by’n og vi hater Lyn. Vi er Vål’enga! Men hvorfor?

Hvorfor hater du Lyn?

1. Arild Bingen (40)
Det er den værste klubben jeg veit om sammen med LSK. De er en rival, og jeg hater alle rivaler. Det er ikke noe særlig futt i Brann lenger, og Lyn er et lag jeg bare må hate.

2. Stian Knudsen (21)
Det er bare plass til ett lag i Oslo, og det er Vålerenga. Lyn (og Bastionen) er en gjeng med hoverende drittunger som jeg har null respekt for.

3. Robert Kristoffersen (26)
(… tenkepause)
Det er bare sosseguttene som holder med den klubben. De kjøper seg til suksess ved å kapre Bosmanspillere med feite lønninger. Dessuten er det er jo ingen ekte Lyngutter på laget.

4. Tom Øyvind Jahren (30)
Fordi eh…
Jo! Fordi hver gang jeg tenker på Lyn så tenker jeg på Finn Bjelke (Fra NRK Herreavdelingen red.anm), og så tenker jeg på NM i stafett for damer i langrenn. Nei, Lyn har ikke noe med fotball å gjøre.

5. Espen Andar (44)
Det er ett lag i by’n og det er Enga.

Analysen:
Noen hater fiskepudding, andre hater at kona alltid skal se God Kveld Norge når det går en dritbra film med Steven Seagal på TV3 lørdagskvelden. En annen gruppe syns det er deilig bare å ha noen å hate. (Men å spille Raga Rockers for å understreke det, er å drite seg loddrett ut. For deg som ikke har skjønt meldinga i den låta, bør du sjekke hvor Krohn har bakgrunnen sin fra.)

I Vålerenga hater vi Lyn (og stort sett alle andre fotballag også). Ikke bare fordi det er Lyn, men fordi Lyn er alt Vålerenga ikke vil være. De største grunnene rent historisk sett til å hate noen er: Rase, Klasse og Religion.

At fotball er religion, det er det ingen tvil om. I gamle dager var det slik at en sosial klasse spilte på ETT lag mens andre klasser spilte på et annet. Så da hadde man to grunner til å hate hverandre. Nå spørs det om det er så stor forskjell på pappaguttene fra Lyn og gutta i fra Vålerenga, men hvis du identifiserer deg med faren eller bestefaren din kan du trekke inn arv som en siste faktor. Da har du nok grunner til å hate et annet fotballag.

Men rasediskriminering har heldigvis ingenting med fotball å gjøre. Med mindre du syns at fotballspillere av rasen ”islandske skuespiller” burde vært stekt levende over rødglødende lava da…

Legg igjen en kommentar