5 på Vestbredden, mot Odd

Sommeren er på vei, det er Oslo som er byens fotballhovedstad, det er utepils, det er lettkledde piker og gresset er grønt. Det eneste skåret i gleden er at SmartCluben Lyn ligger ett fattig poeng foran Vålerenga på tabellen. Uansett så har vår – eller rettere sagt deres – mann på Vestbredden nok en gang … Fortsett å lese «5 på Vestbredden, mot Odd»

Sommeren er på vei, det er Oslo som er byens fotballhovedstad, det er utepils, det er lettkledde piker og gresset er grønt. Det eneste skåret i gleden er at SmartCluben Lyn ligger ett fattig poeng foran Vålerenga på tabellen. Uansett så har vår – eller rettere sagt deres – mann på Vestbredden nok en gang slått til med sylskarp penn, blanke ark og digital teknologi fra Østen.

Mange spillere har dem, de er intrikate og de kan gi mang en psykolog noe å gruble over. Vi snakker ikke om kampnevroser, men om ritualer. Hvordan står det egentlig til med overtro blant Klansmenn og kvinner? Pisser vi fortsatt i kors mens sola står på sitt høyeste og ber om mange mål? Sover man med drakta på natta før kamp? Trakter man kaffe på gamle fotballsokker for å få den gode garderobestemninga til søndagsfrokosten? Vi har rett og slett spurt:

Hvilke ritualer har du på kampdagen?

1. Frode «Sjappefrode» Veie (29+++)
De er litt forskjellige, men jeg tar alltid på meg drakta med en gang jeg står opp. Når vi har hjemmekamper har jeg jæv… eh… sabla mye å gjøre så det er ikke alltid jeg får tid til å gjøre så mye. Da er det bedre på bortekampene. Da er jeg med på pub, synger sanger, drekker øl akkurat som alle de andre.

2. Nicolai Guttormsen (10)
Jeg pleier å høre på Vålerengamusikk og så spiller jeg fotball på Playstation.

3. Aina Buer (29)
Ikke noe spesielt egenlig. I dag har jeg vært på Dasslokket for å ta en øl i det fine været, og så må jeg en tur på Bohemen da.

4. Arild Isaksen (28)
Jeg må ta på meg supporterutstyret med en gang jeg står opp. Jeg må være her tidlig, jeg må stå hele tida og så må jeg bomme halslinser. Det viktigste jeg gjør er imidlertid å rope FAEN i det jeg kommer inn på stadion.

5. Rune «Hjesus» Julsvik (25)
Jeg starter med frokost i dusjen, så stuper jeg inn i drakta og så er det full guffe på anlegget med det jeg har av engamusikk. Deretter så blir det mye alkohol-la-la-la…

Analysen:
Hæ?

Er det ingen som har lider av tvangshandlinger i Klanen? Her hadde vi ventet oss å høre om barske supportere som må sove med fotballskoa på, dusje med leggskinner, vaske huset kun iført et Vålerengaskjerf som lendeklede. Vi hadde håpet på en og annen fullstendig utfrika supporter som ikke bare drakk seg full før kamp. En som ikke bare tok på seg drakta først i det han stod opp– men lot det bli med den…

Vel, vi er tilbake med nye spørsmål i toppoppgjøret mellom Vålerenga og Lyn. Og da også med en spesialversjon fra VIP-tribunen…

Legg igjen en kommentar