Dagboka fredag 18. august 2017

Det brygger opp til storkamp mot stasjonslaget fra Østre-Fetsund. I tillegg så spilte iskrigerne kamp i går, Tribuneshoppen kaster om seg med penger, The Guardian skriver om Celtic, CL og Scottish Premier League og Vålerenga har visstnok finsikta flere spillere i sommer enn det vi var klar over. Kupen på topp? Overgangsvinduet er lukket for denne … Fortsett å lese «Dagboka fredag 18. august 2017»

Det brygger opp til storkamp mot stasjonslaget fra Østre-Fetsund. I tillegg så spilte iskrigerne kamp i går, Tribuneshoppen kaster om seg med penger, The Guardian skriver om Celtic, CL og Scottish Premier League og Vålerenga har visstnok finsikta flere spillere i sommer enn det vi var klar over.

Kupen på topp?
Overgangsvinduet er lukket for denne gangen og vi har sikra oss en ny spiss. Før Fitim Azemi signerte så finsiktet klubben flere spillere. på TV2 i går kom det frem at en av disse spillerne er Terje Kupen. Who the fuck is Terje Kupen nynner du kanskje til Smokies Who the fuck is Alice. Kupen er målmaskinen til Florø. Florø er jo som kjent nyopprykket til 1. divisjon og var tippet rett ned. Nå har de 7 seiere på de siste 8 kampene og Kupen putter oftere enn det Randy West gjorde i glansdagene. På 50 kamper for Florø har han 46 mål og var den som sikra opptrykk til OBOS med 2-0 scoringen hjemme mot Nest-Sotra i fjor.

Etter en liten Florørunde på Youtube så er det uansett ikke Terje Kupen vi har bitt oss merke i, men selve legemliggjøringen av et ungdomsmiljø i fullstendig krise i form av en musikkvideo fra rapkollektivet Yokitty3:

Det røykes, det konsumeres sjokolade, det suckes penis, det vises fing og capen er på skrå.

Hansken er kastet. Hører dere Warlocks, Carpe Diem, Tommy Tee og Gatas Parlament?

Tribuneshoppen gir av seg sjæl
Ildsjelene i Tribuneshoppen driver og lager supporterartikler og overskuddet dytter de tilbake inn i Vålerengens Idrettforening. De skriver på sin facebookside at de nå donerer litt penger til Vålerenga Basket. Kudos!

Skal også hilse fra datteren min. Hun elsker Morten Berre t-skjorten sin.

Rosenborgproblemet eksisterer ikke bare i Norge
Det er ikke bare i Norge man ser utfordringene ved å ha en europacup som er i overkant gavmild når det kommer til pengepremier. Vi har tidligere omtalt dette i artikkelen Champions League – norsk fotballs svøpe, men nå kaster The Guardian seg på. De har en lang artikkel om Celtic og hva det faktisk har å si for skotsk fotball at Celtic kommer seg til Champions League. Og det er jo ikke sjokkerende lesning at Champions League påvirker den skotske eliteserien nesten utelukkende negativt.

Det økonomiske forspranget gjør konkurranse skjev og den gavner kun Celtic. Celtics økonomiske situasjon og sportslige niva speiler heller ikke det som er tilstanden for skotsk fotball. Hørt det før? Kan sikkert ha noe med at dette er akkurat det samme som nevnes her hjemme på berget. Og akkurat som hos bartene her hjemme så går rullgardinen ned når dette nevnes for Celticsupportere. De er lite lydhøre for annet enn at CL-deltagelse og enorme pengesummer til et lag gavner hele ligaen.

I Skottland så er situasjonen slik at Celtics manager, Brendan Rodgers, tjener 10 ganger så mye som etablerte førstelagsspiller på konkurrerende klubber. At de skuffer ut penger til lønninger, drar 60.000 på Celtic Park og spiller mot velkjente utenlandske lag og spillere speiler ikke ligaen. Den skotske ligaen er som den norske. Det er mindre lag der, lag som med dårlig økonomi som lever fra hånd til munn og lag som en brøkdel av tilskuerne til Celtic.

Og på samme måte som spenningen i norsk fotball blir demolisert av at et lag får et for stort økonomisk overtak så skjer det samme i Skottland. Uten Rangers så har Celtic plukket med seg ligatittelen hvert år og ligaen fremstår bare som en transportetappe for dem slik at de kan gjøre nok et forsøk på å komme inn i CL. Og lagene bak? De holder et sørgelig lavt nivå og går på de samme blemmene som norske klubber i Europa.

Alle husker jo at Lillestrøm klarte å tape for Käerjeng, men var du klar over at Rangers tapte mot et annet lag fra Luxemburg i år? Progres Niederkorn ble for sterke i 1. runde av kvalifiseringen til Europa League. Smak på den.

Og dette er ikke unikt. I de siste 12 årene har skotske lag klart å påføre seg følgende blemmer i Europa:

Lincoln Red Imps – Celtic 1-0 (Celtic videre etter 2 kamper)
Hibs – Malmø 0-7 (Malmø videre med totalt 0-9)
Aberdeen – Sigma Oloumoc 1-5 (Sigma videre med 1-8)
Vaduz – Falkirk 2-0 (Vaduz videre med 2-1)
FBK Kaunas – Rangers 2-1 (Kaunas videre med 2-1)
Artmedia Bratislava – Celtic 5-0

Og som det blitr påpekt i artikkelen til Guardian; Når Celtic spiller i Europa er rollene snudd. Da er de den lille fattigtassen som møter lag med 5-10 ganger høyere budsjett enn dem selv. Og resultatet sier seg derfor også selv:

«The funny thing is, Celtic know all too well about financial disparity. They suffer on account of it every time they enter the Champions League or try to purchase even a mediocre player from England.

Rodgers cited spending power in the context of last season’s group stage a fortnight ago. “We had Borussia Mönchengladbach last year as the ‘third’ team in our group; they have a £120m budget,” he said. “We are about £20m. The more money you have won’t guarantee you anything but it can get you to that [higher] level. We won’t win the Champions League but we have to do our best.”»

At nåløyet blir trangere for å komme til CL for lag fra mindre ligaer er på mange måter så absolutt et gode.

Tap på Hamar
Iskrigera var en tur innom fjøset på Hamar i går og tapte treningskampen mot Storhamar Dragons med hele 5-0. Det bør nevnes at Vålerenga hadde 4 spillere som kom rett fra showkamp i Stavanger. Ylven, Ask og Kaptein Speedo spilte kampen, mens Søberg var døråpner. Jørgeen Moflag stod i stedet for.

En annen som spilte var Anders Myrvold.

Boxscore fra kampen finner du HER

Kamp mot Bøfla
I morgen er det igjen kamp mot Bøfla. Kampen går på Åråsen Stadion og kampstart er kl 18:00

Verken vi eller Bøfla er i flytsonen om dagen og kampen i morgen blir viktig også utover at det er deilig å pisse på dem.

Vi ligger på 11. plass, men det er ikke helt krise. Hadde vi f.eks. vunnet kampen mot Sandefjord hjemme i våres hadde vi vårt på 5. plass. Det er jevnt mao. Derfor er det også viktig å begynne å score mål og vinne kamper. Vi skal holde Bøfla bak oss og vi bør se oppover på tabellen, sette oss mål og starte høstjakta.

Største ankerpunktet mot Vålerenga i det siste er mangelen på spiss. Vi har spilt de siste kampene uten spiss ettersom Moa og Kjeldsrud Johansen har vært ute og nå sist var Azemi klar, men har fikk omgangssyke før kampen mot Tromsø.

De andre flokene man Deila må finne ut av er variasjon i angrepsspillet, balltempo og bedre balanse i laget slik at vi ikke blir så utrolig sårbare for kontringer.

Vi bare minner om at Stengel er frisk, har en veldig fresis pasningsfot, er flink til å distribuere baller og variere hvor han spiller ballene slik at utgangspunket ikke alltid blir at forholdene ligger til rette for å gå seg fast sentralt på 20 meter med en spiss som er godt pakket inn. I tillegg har han jo en dødballfot som langt overgår føtter vi har sett io aksjon de siste ukene.

Bare nevner’e lissom.

Vålerenga i dag
Ta rei ei tur ned på Sjappa bror. Kjøp noen billetter til kampen mot Bøfla, cup cakeformer med Vålerengalogoen og et sett med linjal, viskelær, blyanter og blyantspisser til unga. Det er snart skolestart og unga fortjener det beste.

Legg igjen en kommentar