Dagboka tirsdag 13. oktober 2015

En forsvarspolitisk dagbok i kjølvannet av en tapt fredspris, er ikke så lang som det høres ut til. Snarere tvert i mot Fredsprisen er delt ut. Innerst inne visste vi vel at vi ikke hadde noe å hente i Nobels pengebinge, men at Vålerengas angrepsrekke ikke en gang var nominert, var overraskende. Sveriges tidligere forsvarsminister, … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 13. oktober 2015»

En forsvarspolitisk dagbok i kjølvannet av en tapt fredspris, er ikke så lang som det høres ut til. Snarere tvert i mot

Fredsprisen er delt ut. Innerst inne visste vi vel at vi ikke hadde noe å hente i Nobels pengebinge, men at Vålerengas angrepsrekke ikke en gang var nominert, var overraskende.

Sveriges tidligere forsvarsminister, Karin Enstrøm, gleder seg over at stadig flere av broderfolket vil stå sammen med Norge ( VG i forgårs).

Svenskehjelpen er langt fra ny, det nye er at nå slår den også med full kraft inn over Oslo øst. Svenske etter svenske krysser Svinesund for å forsvare Vålerenga mot overmakta neste år. Først en back, Jesper Arvidsson. Så en keeper, Marcus Sandberg. Fra før har vi Robert Lundstrøm i forsvarsblokken, Rasmus Lindkvist helt på kanten og leiesoldat Melker Hallberg på benken. Alt etablert norsk utkantstalent som skulle styrke oss i år, er sendt tilbake dit de kom fra, og vår yngste garde får finne seg andre klubber om de vil spelle A-lagsfotball. Svært få av dem får sjansen i konkurransen med middelmådighetene Reka henter inn, men dette kan dere lese mer om på Sotahjørnets Venner.

Sånn for å ta brodden av oss selv, minner vi om at unge fremadstormende egentlig ikke har noen framtid: Kun én av ti U-landslagsspillere ender på A-landslaget (VG i går). Vålerenga er med andre ord helt på linje med det meste av toppfotball-Norge. Talentutvikling er noe man skryter av, ikke noe man bruker.

Best i Norden – unike i Europa. Det er ikke mange år siden vi trodde på det latterliggjorte Vålerenga-slagordet fra Martins tid. Det blei litt svært.

Neste gang snekrer vi noe mindre. Unike i Norge kan passe. Og åssen blir Vålerenga det?

Kanskje rett og slett tåle noen svakere plasseringer et par år og heller ikke frykte OBOS, ved å gi klubbens egne talenter en sjanse. Kanskje går det bedre enn en tror. En fordel er  at disse spillerne kjenner hverandre. Det ser det ikke alltid ut til at dagens A-lagsspillere  gjør.

Vålerenga i dag
Håkki. Vålerenga-Storhamar på Jordal klokka 19

Les ogsåSnart klart for Iskrigerne sesong 2
Les også: På Hamar kaller dem 500 år med landssvik for en god start
Les ogsåFølg stadionbyggginga live hos VPN
Les ogsåGullsesongen 1965 i et nøtteskall

2 kommentarer til «Dagboka tirsdag 13. oktober 2015»

  1. Flere som gjerne kunne fått prøve seg i år, med tanke på hva som er vist på av de som har spilt Tippeliga-fotball. Sander Berge har kommet inn, bra! Markus Nakkim har kommet inn, bra det også! Men vi skulle vel gjerne sett at Hestnes fikk muligheten før han dro. Castro kan også gjerne få sjansen.

    Vi er i bunn og grunn ganske enig i Sotahjørnet sitt avsnitt her: http://www.sotahjornet.no/?p=7281

Legg igjen en kommentar