Dagboka torsdag 7. mars 2013

Det nærmer seg seriestart og Vålerenga bringer glede til folk som har det knallhardt. Det er en god oppladning. Dagboka er klar. Seriestart snart Det er like sjukt som det har vært de siste åra. Serien starter snart, skikkelige fugler som drar sydover har knapt satt kursen hjemover og snøen har så vidt begynt å … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 7. mars 2013»

Det nærmer seg seriestart og Vålerenga bringer glede til folk som har det knallhardt. Det er en god oppladning. Dagboka er klar.

Seriestart snart
Det er like sjukt som det har vært de siste åra. Serien starter snart, skikkelige fugler som drar sydover har knapt satt kursen hjemover og snøen har så vidt begynt å smelte. Det er for tidlig, men det starter snart. Aftenposten har tatt en runde for å sjekke ståa på banene, inkl Brann stadion hvor Vålerenga skal helle isvann i årene på gensera i seriestarten.
– Det er nattefrosten som er det største problemet. Vi får en bane som forhåpentlig er OK, men det blir aldri perfekt midt i mars, sier Branns banemester Hordvik.

Vi er ikke i tvil om at det blir noen overskrifter om baller som spretter feil vei og baner som er potetåkere etter 20 minutter. Men sånn er det når fotballen er så grådig at man skal ha bunkevis med lag i tippeligaen og en serie som knapt tar vinterpause. Vi stoler uansett på at taktiske Rekdal tar dette med i vurderingen når han legger opp taktikken. Harde menn og direkte spill vil funke.
Laget selv er i rute. Klubbens side forteller om to treninger om dagen inkl mye løpetrening.
– Det er relativt tunge bein om dagen, men sånn skal det også være på det tidspunktet her, sier Joachim Thomassen til VIF TV.

Dagboka håper spillernes form er tilpasset til dette, man skal jo ha rutinen inne. Så skal grunnformen være inne og vi vil se spillere som klarer de ekstra meterne når det er 10 minutter igjen av kampen også. Imens prikker vi supportere inn gullformen med begertrening og stemmebåndstilpasning i dusjen til forargelse for blokknaboer og drager. Syng høyt, syng Vålerenga.

Glede i en alvorlig sak
Kreft er noe dritt. Dessverre vil de aller fleste av oss en eller annen gang komme i berøring med den skumleste av sykdommer, enten selv eller noen vi kjenner. Aller verst er det når barna rammes. Selv den hardeste klansmann vil kjenne at det river litt i hjerterota når man ser barn som er der for behandling. Derfor er det utrolig fint å lese på klubbens sider om at Vålerenga har støtta Rikshospitalet med nytt treningsrom og at spillere som Fellah og Daniel stiller der og møter pasientene.

– Man føler seg stolt av å være i en klubb som Vålerenga når vi bidrar med midler til dette treningsrommet, sier Fredheim Holm til klubbens sider.

– Det ligger i klubbens identitet at vi skal være med å bidra til at andre får det bedre enn de har det i dag, sier Kjetil Rekdal samme sted.

Det er så spot on som det kan bli. Det finnes et utall med saker man kan støtte. Men jeg våger påstanden om at mange av de sakene betyr strengt tatt lite sett mot kreftsaken.

Og klinikklederen ved Riksen oppfordrer Vålerenga til å bidra med mer livskvalitet for de rammede ved å ta et seriegull. Stort bedre motivasjon kan man ikke få, og stort enklere sak å dedisere gullet til kan det ikke finnes. Oppfordringen er gitt.

Takk, Vålerenga – vi ble stolte når vi leste om dette.

Tre strake mot Stjernen

Stolte blir vi også av hockeygutta. I går spilte de sin tredje strake seier mot Stjernen i kvartfinalespillet. Stillingen endte 5-1 og Vålerenga får det rett og slett til å se lett ut. Eller så er det Stjernen som får det hele til å se unødvendig komplisert ut.

Som den profilerte twitreren Lars Shou skriver, håper vi får et hockeylag i semifinalene.

[tweet https://twitter.com/LarsSchou/status/309395054949199872]

Bildebonanza fra enveiskjøringa finner du her, ta en titt og bli litt stolt av gutta i blått.

For øvrig melder vi at:
– Fellah forteller til Dittoslo.no under besøket på Riksen at han regner med å være klar til kamp fra serierunde 3. Det er godt nytt, det.
– Vålerenga hockey vil male vantet i Fredrikstad fredag med hjemmelaget. Det blir smertefullt for dem, og moro for oss.
– Folk som legger lompa oppi pølsebrødet og pølsa oppå det er jaggu rare. Sover dere på dyna og med føttene på puta også?

Vålerenga i dag
Støtt kreftsaken. Punktum.

En kommentar til «Dagboka torsdag 7. mars 2013»

Legg igjen en kommentar