Dagboka fredag 13. april 2012

På den andre av årets tre ulykkesdager inviterer vi til boikottdiskusjon og setter spørsmålstegn både på fotballfest og festfotball   Fotballfest? Ja, de kan få sagt det, pampene på Ullevål. En betydningsløs landskamp med Norge som sparringpartner mot England i oppkjøringsfase før EM, skal liksom være en fest. Merkelig nok meldes det om stor interesse … Fortsett å lese «Dagboka fredag 13. april 2012»

På den andre av årets tre ulykkesdager inviterer vi til boikottdiskusjon og setter spørsmålstegn både på fotballfest og festfotball

 

Fotballfest?
Ja, de kan få sagt det, pampene på Ullevål. En betydningsløs landskamp med Norge som sparringpartner mot England i oppkjøringsfase før EM, skal liksom være en fest. Merkelig nok meldes det om stor interesse og snart utsolgt hus, selv om NFF har klint til med billettpriser mellom 550 og 750 kroner. Vi sier som Morten N på klanen.no: Det fins nok av folk som driter nok penger til å fylle opp Ullevål.

 

Nikkersadelen i Skiforeninga fikk seg en på tygga da de prisa Holmenkolldagen 2012 altfor høyt. Folk uteble, og uten folk ingen fest. Vi håpte det samme ville skje på Ullevål pinseaften klokka 21. Ikke for å agere festbrems, men for å få fotballnissene i forbundet til å innse at det ikke blir fest uten folk flest. Og prisene er så langt unna lommeboka til folk flest at det er til å grine over.

 

Så er spørsmålet: Skal Klanen boikotte treningskampen? I en del år har NSA kunnet tilby rimelige billetter til stående, syngende landslagssupportere. Nå har NFF skrudd til stikka et par hakk, og billettene er ikke så rimelige som de en gang var. NSA tar 550 kroner per billett, av dette tar NFF den største biten av kaka, skriver Morten N et annet sted på klanssidene.

 

Ultras 1814, som samler ultras fra en rekke supportermiljøer inkludert vårt, har tatt et boikottstandpunkt.

 

Klansstyret spør: Hva mener dere vi i Klanen skal gjøre? Skal vi sette kraft bak krava og boikotte, eller skal vi la de klansmedlemmene som vil gå på kamp for 550 kroner?

 

Kjør debatt! Bruk Klansforumet og gjerne også  kommentarfeltet nedenfor.

 

Fotballfest
Damene debuterer i Toppserien i morgen. Vålerengatrener Cecilie Berg-Hansen sier til NFF at  laget vil bruke noen kamper på å tilvenne seg sin nye hverdag.

 

Stabæk er min store gullfavoritt, så det sier seg selv at det blir vanskelig. Det er i utgangspunktet stor forskjell på disse lagene. Allikevel er det aldri lett å møte et nyopprykket lag i første kamp. Vi husker jo blant annet at Sarpsborg 08 slo Molde i Tippeligaen i fjor, sier Cecilie

 

Og vi husker også ett og annet. For eksempel at storfavoritt Lillestrøm (seriefinalist året før) ble banka 3-0 i serieåpningen 1959/60 av Vålerengas nyopprykkede bohemlag. Sånn er det alltid. Morgendagen blir intet unntak.

 

Festfotball?
Hovedkampen på Åråsen søndag kveld blir høyst sannsynlig ingen fest for de nøytrale tilskuerne; de eksemplarene av arten har gjemt seg bort og benka seg foran fjernsynsskjermene i tusen hjem og vannhull. De dedikerte samler seg på Åråsen og der skal det mer til enn svake pasninger og knokkelspill for å ødelegge en fest. Som vanlig etter en fest blir mange dårlige etterpå, som vanlig er det kanaribøfla vi snakker om.

Les deg opp før kampen søndag: 
Dagboka i går 
Kamp søndag på Vålerengas reservebane

 

Sjappa i dag
Ikke vent til i morra. Kjøp billett til Åråsen i dag. Ca 400 billetter igjen. Husk bussbillett.

2 kommentarer til «Dagboka fredag 13. april 2012»

Legg igjen en kommentar