Dagboka fredag 2. september 2011

En vålerengafri helg er ikke det morsomste vi veit så vi starter med en langt fra morsom sak – Jeg vil ha stå, jeg vil ha stå, jeg vil ha ståplass bak ! Den populære prepubertale barneregla har gått i oppfyllelse, men UEFAs regleverk krever at Klanen setter opp igjen stolene dem fjerna før dem fjerner dem … Fortsett å lese «Dagboka fredag 2. september 2011»

En vålerengafri helg er ikke det morsomste vi veit så vi starter med en langt fra morsom sak

– Jeg vil ha stå, jeg vil ha stå, jeg vil ha ståplass bak !
Den populære prepubertale barneregla har gått i oppfyllelse, men UEFAs regleverk krever at Klanen setter opp igjen stolene dem fjerna før dem fjerner dem igjen. Dessverre er det alltid flere som vil ha enn dem som gir. Altfor mange gir faen og overlater sjauinga til altfor få. Betyr det rett og slett at ståbehovet er oppskrytt?

Det er utsolgt hus på Ullevål i kveld, og takket være avtalen mellom NFF og Klanen kan 600 tilskuere få slengt raua nedpå plastsetene på felt 228. Hvilken avtale? Ja, det ser dessverre ut til at mange har glemt den. Mandag møtte 10 klansmedlemmer opp i Bendit. Skrudde og bar stoler som piska skinn i fem og en halv time. Hadde det vært 30-40 mann som forventet, hadde hele greia vært unnagjort på på to snaue timer. VPN ringte talsmann Kjellsen :

– Kan det tenkes at Klanen gir opp ståplassene på 228 på grunn av manglende dugnadsånd?

– Blir det like ille flere ganger er vi dessverre pukka nødt. Det er jo ikke helsemessig tilrådelig med denne type arbeid. Det er drit skuffende at ikke flere tar vår 10 års gamle kamp for ståplasser mer seriøst. Dem har svart belte og all verdens tid til sutring og klaging på forumet. Men å avsette et par timer for felleskapet er det slutt med. Flass!

– Er det en reell mulighet for at det ikke blir ståfelt på 228 i kampen mot Start om ikke flere møter på dugnad for å fjerne stoler onsdag eller torsdag?

– Nei, vi vil jo ha dem vekk. Men det er klart står jeg der aleine, går jeg hjem igjen.

– Egentlig har dette flere sider enn at 600 seter ikke fjernes for å gi plass til 1000 stående syngende supportere. Mangelen på bredere dugnadsånd er et varsko knytta til Klanens framtid, avslutter Kjellsen

VPN spør – politikerne svarer
Vi venter spent på hva de forskjellige partiene har å si om Vålerengas forslag til reguleringsplan på Valle i forbindelse med stadionprosjektet. Her er spørsmålene vi ber dem svare på:

1. Vil ditt parti støtte reguleringsplanen? Deriblant minst 60 000 kvm næring på Hovin-skoletomta?
2. Skal kommunen ta kostnadene med offentlig vei og annen infrastruktur rundt stadionområdet?
3. Ønsker ditt parti å få fortgang i saken sånn at ny stadion kan stå ferdig så snart som mulig?
4. Hva kan du og ditt parti love velgerne om Vålerengas ny stadion?

Supportercup på Nordre Åsen i morgen
Norsk Supporterallianse (NSA) og Skeidoksene arrangerer årets supportercup. I år foregår den på Skeidbanen ved Nordre Åsen idrettsanlegg i Kjelsåsveien 9 lørdag 3. september kl. 09.00-17.00.  Vi har bladd i det strenge regelverket:

– Nulltoleranse for vold. Laget ditt kan bli diska.
– Tar du med øl eller annen børst inn på området, har du forbrutt deg mot Oslo Kommune.
– Er du drita inne på området, er det også forbudt.
– Det er premier for å vinne denne turneringa, men ingen av dem er så feite at du behøver å risikere egne eller andres bein.

I strandsonen
Overgangen strandet for Strand, men han er ved godt mot og regner med at neste vindu åpner for ny klubb om han jobber hardt og bygger seg opp de siste månedene han har igjen av kontraktstida. Med andre ord betyr det at han gir alt for Vålerenga 2 og redder plassen i høstspurten.

Haagensen dukket opp på VIF-TV  og prøvde å bortforklare manglende handlekraft i det nylig stengte overgangsvinduet med hvor godt det egentlig står til med Vålerenga i det neste. De som fikk veldig mye mer ut av oppsummeringen hans bes kontakte oss snarest mulig.

Vålerenga i dag
SpesialQuiz på Bohemen 18.03—19.30 og EM-kamp med stort ståfelt samme sted rett etterpå