Dagboka fredag 29. juli 2011

Ingen skal i hvert fall snakke om tøft kampprogram etter gårsdagens fadese. Det må ha vært en større belastning å se på enn å være ute på banen.   Charterferie til Hellas neste uke Vi spolerte i går muligheten for å få noe annet igjen av hellasturen enn en trivelig reise med drikkfeldige venner. Det … Fortsett å lese «Dagboka fredag 29. juli 2011»

Ingen skal i hvert fall snakke om tøft kampprogram etter gårsdagens fadese. Det må ha vært en større belastning å se på enn å være ute på banen.

 

Charterferie til Hellas neste uke

Vi spolerte i går muligheten for å få noe annet igjen av hellasturen enn en trivelig reise med drikkfeldige venner. Det er synd, for dette greske mannskapet hadde det vært mulig å slå. Hadde det vært bedre pasningskvalitet, bedre bevegelse foran ballfører og mer fremdrift i midtbanen så hadde vi hatt et godt utgangspunkt. Vi var det beste laget i første omgang, men du så tegnene allerede da, mye slurv og lite bevegelse. Det kunne virke som om begge laga var flere uker unna seriestart. Martin var synlig frustrert og da særlig etter gjentatt ballslurv fra Freddy og Nordvik. Vel, det eneste vi har igjen er et lite halmstrå om å hevde oss i serien, men ut fra det vi viste i går så ligger vi overraskende høyt på tabellen. Vålerenga 2011 er frustrerende å se på når det ikke fungerer og det gjør det alt for ofte.

 

Ruslebiffen fra Island

Den kortvokste tjukkasen har tydeligvis blitt lovd ubegrensa tilgang til Bigmac og pommes frites i Trondheim. Han uttaler i hvert fall at han heller fullfører kontrakten i Stabæk, enn å spille for oss. Vel, han og RBK om det. Det er vel ingen som ikke tror at han ikke har forhandlet med RBK på bakgrunn av de siste uttalelsene. Tjukkasen prøver å utnytte den økonomiske situasjonen i den eneste klubben som har fått noe ut av han utenfor Island til å presse til seg best mulig personlige bestingelser. «Får jeg ikke gå til RBK så blir jeg kontraktstiden ut», lojalitet har et navn og det er tydeligvis ikke Veigar Pàll på Islandsk. Dagboka håper klubben ser videre og da fortrinnsvis på spillere med gode holdninger og atletisk kroppsform.

 

Klanen ikke for alle

Dette er hentet fra Klanens vedtekter: ”Vålerengens Idrettsforening er Norges mest fargerike idrettslag med medlemmer av ulik nasjonal, etnisk og religiøs bakgrunn. Klanen er stolte over å støtte en slik klubb, og tar avstand fra enhver form for fordommer basert på hudfarge, nasjonalitet, legning og tro. Rasisme, nazisme og fotballrelatert vold er uforenlig med medlemskap i Klanen.”. Jeg tror denne beskrivelsen av klubben og verdigrunnlaget til både klubben og Klanen er mye av det vi snakker om når vi snakker om sjel og identitet i Vålerenga. Meldingen som gikk ut fra Klanen i går er en klar melding som dagboka håper spesielt de yngste av Vålerengas supportere oppfatter.  Det er altså ikke sikkert at Klanen er for alle, men for de fleste av oss er det ikke noe offer å avstå fra å lefle med nazisme, rasisme og andre grove angrep på verdigrunnlaget som er selve sjela i klubben.

 

Hva bør skje med Vålerenga

Jeg mener innsatsen i går var under pari, jeg har vansker med å finne noen som spilte opp mot sitt beste i går. Martin må gjøre grep og alvorlige grep. Den innsatsen vi viste mot et høyst middelmådig lag i går kan vi faktisk ikke være bekjent av. Vi er bedre, vi kan bedre og vi kan vise en langt bedre innsats. Når vi ikke gjør det må noen få svi, se videoen og finn syndebukker. Sett bjelle på dem og straff dem.

Det bør være et tankekors for Martin Andresen å se hva Strømsgodset og Aalesund fikk til av prestasjoner i går, med helt andre ressurser. Les lagoppstillingene til Aalesund og Strømsgodset, det er to lass med møkk som allikevel ikke dummet seg ut i går.

Det eneste som var bra på Ullevaal i går var markeringa før kampen, heri inkludert grekernes måte å vise sin sympati på. Det var et rørende øyeblikk når spillerne jogga over til Gaza og la ned roser.

 

Vålerenga i dag

Tid for å slutte å rusle og begynne å løpe!

Legg igjen en kommentar