Dagboka mandag 18. april 2011

Gule motstandere, gul påske og gule kort. Vi fikk en i ræva i går men fikk gitt en tilbake. Dagens nyhetsbilde er endimensjonal, vi forsøker å finne de andre dimensjonene. Gult har av en eller annen grunn blitt påskens farge. I den anledning fant en vittig sjel på å arrangere en liten påskeparade på Ullevaal … Fortsett å lese «Dagboka mandag 18. april 2011»

Gule motstandere, gul påske og gule kort. Vi fikk en i ræva i går men fikk gitt en tilbake. Dagens nyhetsbilde er endimensjonal, vi forsøker å finne de andre dimensjonene.

Gult har av en eller annen grunn blitt påskens farge. I den anledning fant en vittig sjel på å arrangere en liten påskeparade på Ullevaal i går. Som sagt så gjort, VG-svingen ble fylt opp av kyllingkledde bønder sponset av Prior. Distriktspolitikk er egentlig ganske stas, særlig distriktsstøtte. Det gir midler og rom for å investere i minst to megafoner og en tromme. Derimot rekker ikke støtta så langt at de kan lønne en kar som faktisk kan traktere trommer. På den annen side rekker ikke penga langt nok til å få tak i folk som kan synge mer enn to sanger heller, sånn sett kler jo trommisen og sangerne hverandre.

Som en kuriositet tar vi med oss den nye trenden fra Lillestrøm. MC-jakke i gult og sort med en lite kledelig logo med gule strømper som en frekk detalj. Ord blir fattige.

20000 mennesker valgte altså å utsette påsketuren for å få med seg kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm, en kamp som endte 1-1 i favør Vålerenga. I kjent stil forsøkte Vålerenga å spille seg til sjanser med elegante og raske pasninger, uten å lykkes, mens Lillestrøm forsøkte å spille seg til frisparke og lyktes godt med det. Særlig imponerende i så måte var Karim Essediri som filmet død flere ganger per omgang.

Hovedfokuset til landets aviser etter denne kampen er Boakye og vinklingen jevnt over er at han startet som innbytter og avsluttet med å redde poeng for Vålerenga. Eller som Freddy dos Santos sier til Aftenposten:

– Han reddet påsken for oss med den scoringen der.

Vi må nesten gi Freddy helt rett. Uten det målet ville den stille uka blitt en vond sak som kunne gitt oss innsikt i hvordan Jesus opplevde den for noen år siden. I stedet kan vi trekke et lettelsens sukk og konstatere at ingen har slått Vålerenga på Ullevaal på 17 kamper. Hurra!

En annen sak som gjør 1-1 til å leve med er Frode Kippe sin klagesang i Dagbladet. Først og fremst gråter han sine modige tårer for det gule kortet han mottok etter at Lars Kristian Eriksen grisetakla både Frode Kippe og Håvard Nielsen. Dommeren gav i den situasjonen Kippe kort i regn refleks, det finnes nesten ikke en takling i verden hvor Kippe ikke fortjener kort. Videre sutrer Kippe litt over at det ble poengdeling siden Vålerenga ikke skapte noen sjanser og dermed fortjente Lillestrøm alle poengene. Til tross for at Vålerenga altså putta like mange ganger som Lillestrøm. Det er sånn faktagreier som ikke er noe særlig å forholde seg til.

Gult kort fikk også Ogude. Tre gule kort på fire kamper, det er jaggu bra høsta. Dette betyr at vi ikke får se Ogude maltraktere svenskene i kampen mot Rosenborg. Videre betyr dette at Ogude må stå over en kamp etter hvert andre gule kort resten av sesongen. Slik det ser ut nå vil han altså få en del fritid i år noe som rett og slett suger balle.

Dermed er det bare å benytte uka på å planlegge reisedetaljene til Trondheimsturen. Vil du virkelig overnatte selv om du har anledning? Kommer du deg hjem i tide til arbeidets start på tirsdag? Stoler du på at de har glidemiddel i adgangskontrollen eller skal du ta med deg eget vel vitende om at Trønderne har strengere kontroll av publikum enn hva AVINOR har av passasjerene? Alt dette, og mer til, får du svar på i de kommende dagbøkene resten av uka.

Les også:

Kampreferat, Vålerenga – Lillestrøm 1-1

Diskuter kampen

Vinn fete premier

Legg igjen en kommentar