Velkommen, Isaac Boakye!

Spissen Isaac Boakye er klar for Vålerenga, han kommer gratis fra tyske FC Nürnberg opplyser vif-fotball.no. Hvem er han og hva kan vi forvente? Personalia Navn: Isaac Boakye Født: 26. November 1981 i Kumasi i Ghana Vekt: ca. 80 kg Høyde: 1.80 (mange forskjellige kilder opplyser et sted mellom 1.73 og 1.85) Posisjon: Høyrebent kraftspiss … Fortsett å lese «Velkommen, Isaac Boakye!»

Spissen Isaac Boakye er klar for Vålerenga, han kommer gratis fra tyske FC Nürnberg opplyser vif-fotball.no. Hvem er han og hva kan vi forvente?

Personalia

Navn: Isaac Boakye

Født: 26. November 1981 i Kumasi i Ghana

Vekt: ca. 80 kg

Høyde: 1.80 (mange forskjellige kilder opplyser et sted mellom 1.73 og 1.85)

Posisjon: Høyrebent kraftspiss

Kontraktslengde: 1 år

Bakgrunn

Isaac Boakye hadde kontrakt med FC Nürnberg frem til sommeren 2011, men etter ønske fra spilleren selv ble denne kontrakten terminert 21. desember 2010 etter at Isaac Boakye bare hadde spilt 2 kamper, ingen fra start, for Nürnberg hittil i år. Det er altså en noe kamprusten herre som er på vei til Valle. Nürnberg er en tysk klubb i Bundesliga og ligger i øyeblikket på 6. plass, altså rett utenfor de 5 laga som kvaler til europacup.

Isaac Boakye har spilt i Arminia Bielefeld, Wolfsburg, Mainz 05 og FC Nürnberg i tysk bundesliga og 2. bundesliga. Hans første profesjonelle klubb som senior var imidlertid Asante Kotoko i Ghana. Før dette har han blant annet spilt for Ghapoha Readers, Goldfields Obuasi og tyrkiske Ankaragucu.

Totalt har den høyrebente spissen spilt i Tyskland i mer enn 8 år og selv om vi blir litt skremt av at Martin henter en spiller som bare har to kamper på dette nivået siste halvår, er det betryggende å høre at Vålerengas apparat har gitt gode tilbakemeldinger om spilleren. Totalt spilte Isaac 40 kamper for Nürnberg og skåret 8 mål. Nürnberg har for øvrig vært en populær klubb for nordmenn i tysk fotball, mest kjent er nok Jørn Andersen, men også Anders Giske, Tommy Svindal Larsen, Bjørn Gulden og Håvard Nordtveit har spilt for klubben.

Skal vi tro trensfermarkt.co.uk var Isaac Boakye på det meste verdt ca 25 millioner kroner, mens hans markedsverdi per i dag er anslått til 5 millioner.

Historikk med trøbbel og skader

Isaac Boakye havnet i unåde hos Ghanas landslagssjef i 2006 gjennom å gjøre seg utilgjengelig for landslaget, dette medførte at treneren kom med følgende omtrentlige refererte uttalelse ”Jeg driter i om Boakye blir kåret til Bundesligaens beste spiller, så lenge jeg er landslagssjef vil han aldri få en landskamp”. Som om ikke litt trenergruff var nok, så er det også verdt å merke seg at spilleren har vært svært skadeutsatt gjennom sitt proffliv, der særlig kneoperasjoner og kneskader har satt han ut av spill. Vi får krysse fingrene for at dette er et tilbakelagt kapittel.

VPNs tanker om overgangen

Med Borges-budet som FFK avslo i denne omgangen, virker det som om Vålerenga fikk seg en negativ overraskelse med Konés skadeproblemer som nødvendiggjorde styrking av spissplassen i sluttminuttene av overgangsvinduet. Mens Borges nok mer var en investering med tanke på å tjene penger, virker Isaac å være mer en løsning på et spissproblem. Vi får håpe han er akkurat det, men lang skadehistorikk er ikke det mest lovende utgangspunktet for å slå til.

Lite kamper, bare to innhopp i Bundesliga siste 6 måneder gjør også at vi er usikre på om han vil gå rett inn og styrke laget. På den annen side får vi trøste oss med at klubbens hjelpere har gitt ham gode referanser og at vi fortsatt med glede husker Rekdals tyske signeringer. Er du reserve i Bundesliga antar VPN at man holder brukbart nivå, om du skjønner hva vi mener.

Artikkelen bygger på informasjon fra vif-fotball.no, Wikipedia, samt engelske og tyske nettsteder. Bildet er det VIF-Media som har knipset, vi takker for at vi får lov å bruke det.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E0G5nCotU7A&NR=1[/youtube]

Legg igjen en kommentar