Dagboka mandag 21. mars 2011

Så jævla enkelt, så jævla deilig. Tre poeng i en av Tippeligaens vanskeligste kamper, borte mot Viking. Rosenborg gikk på en smell og vi ligger allerede tre poeng foran dem vi skal konkurrere om gullet med. Kyniske Vålerenga Vi reiste til Stavanger for å gjøre en jobb og den jobben innebar ikke å glede og … Fortsett å lese «Dagboka mandag 21. mars 2011»

Så jævla enkelt, så jævla deilig. Tre poeng i en av Tippeligaens vanskeligste kamper, borte mot Viking. Rosenborg gikk på en smell og vi ligger allerede tre poeng foran dem vi skal konkurrere om gullet med.

Kyniske Vålerenga
Vi reiste til Stavanger for å gjøre en jobb og den jobben innebar ikke å glede og fortrylle Stavangers bondske befolkning. Vi skåra to mål og bortsett fra det spilte vi veldig mye av det spillet som gjerne blir belønnet med icing på denne tiden av året, spesielt andre omgang valgte vi å ligge svært lavt.

Ros til hele laget, men Ogude viste at han kan bli stor i år. Det gjorde Stoor også.. Ellers registrerer jeg at mange hyller Lars for innsatsen, men strengt tatt så hadde han vel ikke noen veldig hektisk dag på jobben. En fin beinparade på headingen til Danielsen fra syv meter, men ellers tok han strengt tatt bare det man må forvente at keepere på dette nivået tar.

Gratulerer til Håvard Nielsen med godkjent debut og en herlig skåring der han fikk vist farten sin og et iskaldt avslutter-hode. At Bojan er kald det visste vi.

Freddy dos Santos markerte sin kamp nummer 300 med storspill og viste at han kan være mer enn klubbens mediefjes. Freddy bare stengte sin kant og fikk Vikings unge ving til å ønske seg ned på juniorlaget igjen.

Rosenborg og Molde med bortetap
Drit nå i bøfler og samer, det er Molde og RBK vi til slutt skal sloss om medaljer med og begge laga tapte sin første kamp. De tre poenga vi vant i Stavanger gir oss mulighet til å gå inn i to uker med trening uten å måtte se oppover på tabellen. At lag er foran oss på målforskjell spller ingen rolle så lenge vi ikke skal sloss med dem om syvendeplassen.

Et skred av gule kort
Espen Berntsen presterte det kunststykket å dele ut 4 gule kort til Vålerenga uten å gi ett eneste til Viking. Hvert enkelt gult kort vi fikk kan forsvares, ja for all del. Poenget er snarere at hjemmeblåseren unnlot å straffe Viking for samme type forseelser. Da blir det for dumt, de fire gule korta vi fikk lørdag vil nemlig få betydning i gullkampen til høsten. Ogude kommer til å få noen ufrivillige avspaseringsdager på grunn av kort og da er det kurant om dommerne allerede nå blåser konsekvent og forutsigbart. Vi får bare håpe at kortet og alle taklingene han er bittelitt sein inn i skyldes langt skadefravær og at Ogude i fortsettelsen lever mindre på grensa uten å fire på innsats og tøffhet.

Dawda kan være på vei ut
Aftenposten og Varden melder at Dawda er satt på en liste over spillere Vålerenga vil vurdere å selge før overgangsvinduet stenger. Trist for Dawda som tok Tippeligaen med storm for to år siden. Han viste på minuttene han fikk mot Viking at han fortsatt har evnen til å stikke geniale baller igjennom til spissa, slik den Bojan putta på. Problemet for Dawda er vel kanskje at summen av repertoar blir litt snaut for et lag som har ambisjoner om å kjempe om gull og skal spille i Europa. De neste dagene vil vise oss om det ligger noe i ryktene avisene presenterer, Odd skal etter de samme ryktene være interessert i Dawda.

Det er aldri noe gøy når klubben selger en publikumsfavoritt, men forhåpentligvis er de overgangene vi har sett de siste ukene, overganger som skal skaffe plass til nye spillere fra en enda høyere hylle.

Vålerenga i dag
Vi vinner mot et godt lag på en dårlig bane, dette skjer samtidig med at vi har flere tunge forfall og flere spillere som går rett fra lasarettet til tippeligastart. Se kampen i opptak og gled deg til første hjemmekamp.

Legg igjen en kommentar