Dagboka fredag 16. juli 2010

En stille sommeruke, som avsluttes med lørdagskamp mot en motstander vi ønsker langt ned i divisjonssystemet. Greier laget å gå til oppgaven med riktig innstilling burde dette bety fortsatt press på RBK i kampen om tabelltopp. Kamp mot XXX For forhåpentligvis siste gang skal Vålerenga møte XXX i seriespill. Vålerenga har fremstått som superhelter i … Fortsett å lese «Dagboka fredag 16. juli 2010»

En stille sommeruke, som avsluttes med lørdagskamp mot en motstander vi ønsker langt ned i divisjonssystemet. Greier laget å gå til oppgaven med riktig innstilling burde dette bety fortsatt press på RBK i kampen om tabelltopp.

Kamp mot XXX

For forhåpentligvis siste gang skal Vålerenga møte XXX i seriespill. Vålerenga har fremstått som superhelter i de siste kampene, spesielt med tanke på at to av de tre siste seirene har gått på bortebane, hvor Vålerenga har kjempet seg tilbake fra spillemessig underlegenhet. Men vi advarer litt: Vålerenga har en viss tradisjon for å snuble i de kampene hvor det ser som enklest ut, og en kamp mot XXX, som stiller med 0-11 i målforskjell de siste tre kampene hører definitivt med i klasssen «enkel». Vi minner samtidig om at både Molde og Stabæk sleit fælt mot antatt svak motstand på hjemmebane i går kveld.

Ullevaal matta er i hvert fall klar, såpass klar at Vålerenga til og med fikk lov å trene der før kamp. Freddy er lettere rystet:

– Det er vel første gang jeg trener på Ullevaal. I alle fall når Ullevaal per dags dato fremstår som bedre enn Camp Nou når det gjelder gress. Det er helt fantastisk, sier Freddy dos Santos til VIF TV.

Heldigvis så har Vålerenga noe å bevise i denne kampen. Sist lagene møttes var ikke Vålerenga veldig overbevisende selv om det ble seier 2-1 etter mål av Luton Shelton og Bengt Sæternes. Også historisk har Vålerenga noe å ta igjen, vi leser på vif.no at XXX stiller med en fordel over Vålerenga. Klage og ankelaget fra det dypeste innland har vunnet 6 av 14 oppgjør i Oslo, mens Vålerenga kun står med 4 seiere.

Ingen grunn til at den statistikken ikke skal rettes på så lenge kampen tas på alvor (men ikke sykelig alvor) av våre helter i blått.

JET-kvartfinale i ettermiddag

Raymond Mikkelsen har gjort unna forretten, men er fortsatt sulten:

– Vi har nådd det første delmålet vårt og kvalifisert oss til kvartfinalen, men det er nå turneringa begynner på ordentlig. Jeg tror dagens kamp er en 50-50-match. Alt kan skje i sluttspillet, men jeg føler at vi har noe bra på gang. På vårt beste kan vi hamle opp med de fleste lagene her, sier han vif.no.

Vi krysser fingrene for at Vålerengagutta tar seg til semifinale i ettermiddag.

Legg igjen en kommentar