Dagboka fredag 4. juni 2010

Vi gleder oss til kampen mot Haugesund, som tydeligvis skal spilles i nydelig sommervær, og ser dermed stort sett bort i fra noen truende øknomiske skyer. For det virker som om Vålerenga har kontroll. Kamp mot Haugesund Ja ja, så var det kamp igjen. Søndag kl.18 spiller Vålerenga hjemme mot Haugesund, i den siste kampen … Fortsett å lese «Dagboka fredag 4. juni 2010»

Vi gleder oss til kampen mot Haugesund, som tydeligvis skal spilles i nydelig sommervær, og ser dermed stort sett bort i fra noen truende øknomiske skyer. For det virker som om Vålerenga har kontroll.

Kamp mot Haugesund

Ja ja, så var det kamp igjen. Søndag kl.18 spiller Vålerenga hjemme mot Haugesund, i den siste kampen før fotball VM fullstendig fjerner fokus fra vår hjemelige serie i noen uker. Dette hadde vært usedvanlig behagelig om Vålerenga lot oss gå inn i VM-pausen med en seier i ryggen og posisjon høvelig langt oppe på tabellen. Det skal ikke være umulig, for selv om Haugesund har bitt overraskende bra fra seg i år, så burde de ikke kunne matche Vålerenga på Ullevaal.

Freddy dos Santos, som unektelig har vært med en stund, mener det samme.

– Jeg kan faktisk ikke huske å ha tapt mot Haugesund noen gang. Haugesund har gjort det bedre enn vi hadde forventa og virker som et veldig solid og sterkt lag som jobber knallhardt og som ikke minst tør å spille fotball. Men Haugesund er et lag vi skal slå på Ullevaal. Det synes vi egentlig om de aller fleste motstanderne vi møter på Ullevaal. Vi ønsker å fortsette den gode hjemmetrenden.

Alt dette på vif.no.

Dette blir en av de få sjansene vi får i år på å få sett fotball søndag kl. 18.00. Da er det ingen grunn til å la anledningen gå fra seg.

Økonomi

Det er dessverre ikke bare Brann og Lyn som sliter med økonomien. I det hele tatt så er det mange klubber som sliter i den nederste av NFFs kategorier over øknomisk stilling. Hele ni av 16 klubber i eliteserien ligger og kaver i kategori I: en kategori som tilsier at klubbene som hører hjemme der må følge en handlingsplan. Borsett fra Vålerenga finner vi Strømsgodset, Sandefjord, Lillestrøm, Haugesund, Kongsvinger, Odd Grenland, Brann og Hønefoss i denne situasjon. Ikke akkurat en gjeng man har lyst til å vanke mye sammen med.

I kategori II (god nok økonomi) befinner seg Start, Aalesund, Rosenborg, Molde og Viking, mens de uten problemer alls er Stabæk og Tromsø som koser seg i kategori III. Skjønn det den som kan.

Men ikke alt er mørkt.

– Jeg vil understreke at dette systemet er ønsket ute i klubbene, og det positive er at det er bedring i tallene. Derfor ser vi på denne innføringen [av kategorier og handlingsplaner] som en suksess, selv om vi i styret hadde ønsket at det hadde tatt kortere tid, sier fotballpresident Yngve Hallén i VG, Dagbladet, Dagsavisen, og sikkert mange fler.

Siden august har Vålerenga rykket ned fra kategori II til I.

– Å være i kategori I betyr at Vålerenga blir underlagt en handlingsplansperiode i tråd med prosedyrebestemmelsene i klubblisensregelverket, sier Pål Breen på vif.no.

Handlingsplan? Hva er det?

Vi klipper litt til fra vif.no:

1) Emisjon i klubbens samarbeidende selskap Vålerenga Invest Fotball AS – emisjonen ble gjennomført i mai 2010 – Vålerenga er med dette tilført ny egenkapital tilsvarende ca 10,4 millioner kroner i 2010.

2) Vålerenga skal levere økonomiske resultater som underbygger bærekraft, nærmere bestemt et nullbudsjett i 2010 og overskuddsbudsjetter på 3-6 millioner kroner for hvert av årene 2011 og 2012.

Av det vi leser har vi ikke inntrykk av at noen har panikk. Det kan selvsagt skyldes at medieavdeligene i de diverse klubbene har blitt skikkelig proffe, men vi velget å tro at i hvert fall Vålerenga har en slags kontroll.

De som vi lese mer burde klikke seg over på vif.no som har et lengre intervju med Pål Breen i anledning saken.

Legg igjen en kommentar