Dagboka onsdag 23. desember 2009

Dagen før dagen er vi ikke spesielt sikre på hva framtida bringer, men er overbevist om at alle leserne våre fortjener en riktig god jul selv om de tilfeldigvis er bergensere eller bønder. Endelig jul. Ett døgn til med klemming og trykking på bløte og hardkokte pakker for å avdekke hva som skjuler seg innafor … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 23. desember 2009»

Dagen før dagen er vi ikke spesielt sikre på hva framtida bringer, men er overbevist om at alle leserne våre fortjener en riktig god jul selv om de tilfeldigvis er bergensere eller bønder.

Endelig jul. Ett døgn til med klemming og trykking på bløte og hardkokte pakker for å avdekke hva som skjuler seg innafor gavepapiret. Så følger en ukelang orgie i flesk og juleøl før året definitivt avsluttes med bøtefrie bengalske bluss og gigantiske kuppelhuer.

Da er vi i gang. Framtida er over oss før vi aner det. Og hva veit vi om den?

Egentlig veit vi ikke mer enn at første tur med laget går til La Manga med Tangatours om en måned. Hvilke lag vi møter er derimot helt i det blå. Den neste turen veit vi derimot hvem Vålerenga skal spille mot, ja til og med klokkeslettet er spikra. Lørdag 20.februar klokka 13 borger for en skikkelig heisa-svipptur med Pearl of Scandinavia, bortsett fra at kampstedet mot FC København er ukjent. Ingen grunn til frykt, FCK melder på hjemmesidene at kampen går i København. Jeg tipper det blir på det flotte treningsfeltet på Fredriksberg, mest kjent under navnet nummer 10.

Ellers veit vi litt om rekkefølgen på kampene og litt om hvem vi møter i serien, men ikke alt. Blir det kamper mot Start, klubben som ligger an til å starte konkursraset i norsk toppfotball? Om ikke, blir det i så fall Fredrikstad? Men FFK vipper også på kanten av stupet, så hvilket lag skal eventuelt erstatte dem? Sogndal?

Det eneste som er sikkert er at vi som vanlig ikke veit om det blir søndags-, lørdags- eller mandagskamper før det nesten er for seint. Litt mer forutsigbarhet og fair play i Fair Play Ligaen, der Vålerega 2 går mandagskamper i møte selv om terminlista kun opererer med lørdager foreløpig. Det betyr at det ligger an til dobbeltkamp midt i april: Brann-Vålerenga 18. april og Fana-Vålerenga 2 dagen etter. Dobbelt grunn til dobbeltdøgn i Bergen, selv om landsbyen i seg selv er dobbelt grunn til å la være.

En gang for lenge, lenge siden skjedde det at det gikk ut befaling om at hele verden skulle innskrives i manntall. En skulle tro tellinga var over nå, men neida, den fortsetter med uforminsket og forvirrende kraft. Det er særlig tellinga av bønder som volder besvær. Avisen Nationen har i en serie artikler vist at at statistikken over talet på bønder i liten grad samsvarer med realitetane

– Mange bønder er sjeldan eller aldri å sjå på traktoren eller i fjøset, skriver Nationen videre om jukset i bondemanntallet.

Ja, det er en høyst usikker framtid vi går til. Ikke veit vi hvor mange bønder vi møter, og ikke veit vi om høstens stjerneskudd og hjemvendte sønn, Luton Shelton, er med oss når vi møter dem.

Innimellom all usikkerheten er det heldigvis noe som er dønn sikkert:

Sjappa i jula
Åpent i dag til klokka 20 og i morgen, julaften fra kl 10-14. Så er det stengt til mandag 28.
Da starter romjulssalget, og åpningstida er 10-17, bortsett fra nyttårsaften da døra lukkes klokka 16.

Bohemen i jula
Dartmassakre i dag for ensomme og treffsikre sjeler. Åpent for alle. Julaften stengt. Dart-VM og engelsk fotballkjør hele 2.juledag og enda mer fotball dagen derpå

VPN i jula
Vi skåner oss selv og leserne våre for dagbøker og tar juleferie til mandag.Vi ønsker alle, og med det mener vi absolutt alle, selv bøfler, Lyn-supportere og til og med bergensere ønsker vi en riktig god jul. At de ikke nødvendigvis får med seg Godt nytt år på kjøpet, er en helt annen sak.

Les også:
Dagboka tirsdag 22. desember 2009

Legg igjen en kommentar