Dagboka fredag 11. desember 2009

Neida, det er ikke fredag den trettende, det barer virker sånn. Av og til bryter ting sammen, for eksempel dagbokmannen. Ingen fungerende kommunikasjonslinjer til reservebenken, og benken er i anledning dagen nesten tom. Vis storsinn og bær over med ettermiddagsboka denne ulykkelige tredje fredag i advent. Obama trakk 10000 ut i oslogatene i går. Vi … Fortsett å lese «Dagboka fredag 11. desember 2009»

Neida, det er ikke fredag den trettende, det barer virker sånn. Av og til bryter ting sammen, for eksempel dagbokmannen. Ingen fungerende kommunikasjonslinjer til reservebenken, og benken er i anledning dagen nesten tom. Vis storsinn og bær over med ettermiddagsboka denne ulykkelige tredje fredag i advent.

Obama trakk 10000 ut i oslogatene i går. Vi minner om at Vålerenga trakk 15000 til strøket rundt Rådhuset for fire år siden. Dette betyr ikke annet enn at Vålerenga har mer enn Obama. Ellers har vi hatt mer før. Da tenker vi på trenere. Men nå har ikke Vålerenga større trenerapparat enn en hvilken som helst annen fotballklubb. Så for å kompensere dette har klubben est litt ut på administrasjonssida.

Vålerenga har opprettet ny stilling og ansatt ny kommersiell direktør, Søren Eriksen

Nødvendig eller ikke? Vi sitter og grubler på hva vi mener, og i ventepausen henviser vi leserne til debattanten SigSauer som har dette innlegget på VG-nett, les mer her:

Fra før har klubben en markedssjef, en økonomisjef, en administrasjonssjef, en publikumssjef og en mediesjef, pluss en administrerende direktør naturligvis og en sportsdirektør, som også administrerer i og med at han er ansvarlig for kontrakter med spillerne og sportslig apparat.

I andre bedrifter innehar administrerende direktør ofte en rekke av disse funksjonene. Kan denne overbyråkratiseringen skyldes at VIF-ledelsen rett og slett er udugelig og ikke mestrer arbeidsoppgaver som burde vært en selvfølge? Jobber de for lite, for langsomt og med for dårlig kvalitet?

Jeg kjenner til bedrifter med mye høyere omsetning enn Vålerenga, men halvparten så stor administrasjon.

Det er vanskelig å ta løftene om innsparinger og balanse på alvor når det ikke finnes noen vilje til kutt i administrasjonen. I stedet for å satse på sportslige tiltak, så eser administrasjonen ut. Den er nå oppe i 18 personer. Det er riktignok færre enn RBK og Brann, men flere enn Viking.

Er Viking dårligere drevet enn Vålerenga? Det har jeg svært vanskelig for å tro.

Ja, vi lurer litt vi òg

Ha en god fredag !

Legg igjen en kommentar