Dagboka onsdag 2. desember 2009

Statsministeren holder med Vålerenga, han holder iallfall med hva Vålerenga holder på med. Ellers maser vi litt om sesongkort og forbereder oss til serieåpning på Hønefoss lørdag 13. mars 2010 klokka 16. Vålerenga reiste seg og banka Storhamar 5-3 i Hamar i går. I morgen er det klart for reprise på Jordal klokka halv sju. … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 2. desember 2009»

Statsministeren holder med Vålerenga, han holder iallfall med hva Vålerenga holder på med. Ellers maser vi litt om sesongkort og forbereder oss til serieåpning på Hønefoss lørdag 13. mars 2010 klokka 16.

Vålerenga reiste seg og banka Storhamar 5-3 i Hamar i går. I morgen er det klart for reprise på Jordal klokka halv sju. Kanskje kommer Jens, kanskje ikke. Vålerengasympatier har i hvert fall statsministeren vår så det holder:

– Hvis alle hadde vært like tydelige og klare i kampen mot rasisme som Vålerenga, så hadde rasismeproblemet vært løst i Norge, sier statsminister Jens Stoltenberg til VIF TV, og glemmer heller ikke de flotte supporterne til klubben:

– Det er flott at Klanen er så tydelige i arbeidet mot rasisme. Vålerenga er et forbilde i kampen mot rasisme som inspirerer mange andre, sier han.

Etter en tøff tid med stygg nedtur for merkelig miljøpolitikk, får han tommer’n opp igjen for å se verdiene i Vålerengamiljøet. Han når nok ikke opp til de 36,1% fredsklovnen fra Godset som holdt med RBK, heller ikke fikk, men om Jens nå toner flagg eller skjerf og det er blått og rødt, spår vi ham en lysere framtid på meningsmålingene.

Nå er det ikke VPNs oppgave å blande seg i politiske spådommer, vår spåmannskunst er rettet mot lærkula generelt og serieåpningen neste år spesielt:

2010
Hovedterminlista er klar, de uklare detaljene kommer om ikke så lenge, og uklarhetene vil som vanlig knytte seg til de altfor seine opplysningene om når TV-selskapene vil sende hvem i de oppsatte rundene. Same procedure as last year, om ikke supporteralliansen har fått gjennomslag for at det blir gjort noe med den biten. I høst var NSA og NFF i dialog om kampoppsettet 2010, innspillene fra NSA er beskrevet i Dagboka 4.september 2009. Supporterne tok opp disse temaene:

– Egnet tid på året for kamper som tradisjonelt drar store bortefølger
– Flere midtukekamper eller vinterstart som i år?
– VM-pause gir vesentlig flere midtukekamper. Hvilke type oppgjør bør legges til midtuka?
– Er det kamper man ønsker ikke spilles samme helg?
– Når skal såkalte risikokamper spilles?
– Cupen – ukedager eller helg?
– Minimering av ulempene mandagskamper medfører for supportere

Interessant er det også at NSA også tenker på nummer to-lagene i de forskjellige distriktene når serieoppsettet spikres. Eksempel: Forskjellig kamptidspunkt for Skeid og Vålerenga, Løv-Ham og Brann og så videre. Dette er det ikke tatt hensyn til tidligere.
Og til slutt: Endelig fastsetting av kampdag- og tidspunkt må annonseres så tidlig som mulig. I høst har det vært ille.

Vi har ikke hørt noe om hvordan dette gikk, men det blir i hvert fall ikke flere midtukekamper i år tross solid VM-pause. Takk for det.
Forøvrig vet vi ingen ting og er nødt til å gjette:

Serien sparkes i gang Holmenkollhelga. Derfor får ikke Vålerenga hjemmekamp første runde, det er nok arrangement i hovedstaden den helga. Tradisjonelt er det passe store Vålerengasupporter-følger til Trondheim, Bergen og Ålesund og det gjør at vi ikke skal dit i serieåpningen. Men til bushen skal vi. Og med bushen menes Buskerud. I Drammen er folk opptatt med bandy, så det må bli Hønefoss. Forbundet vil gjøre ære på de nyopprykka grønnskollingene som er kåret til Adeccos beste arrangør i sesongen som gikk, og gir dem derfor landets beste bortepublikum og lørdagskamp som vises på NRK 13.mars klokka 16.

Pause- og sluttresultat, målskårere og resten av kampoppsettet 2010 blir kun spekulasjoner, og sånt holder vi oss for gode til.

Kort til den lange sesongen 2010
Skal du ha deg en god plass for deg og vennegjengen på Bredden med fast sete, så benytt muligheten nå mens det ennå er meget gode plasser igjen. Husk at du i år kan betale med avtalegiro.

Torsdag åpner salget og fornying av plassene i Bendit-svingen: Det legges ut ca 150 plasser for salg på feltene 227,228 og 229, de andre feltene er det også plasser igjen på.

Har du hatt plass i Bendit i år og ønsker å fornye den plassen, så kan du gjøre det fra i morgen. Sjappa sitt tips er at det vil bli noe køer på grunn av nysalg, så styr unna torsdag morgen. De som har hatt plass og skal fornye, har tid helt fram til lille julaften med å bestille sesongkortet
Altså: Om du bare skal fornye, styr unna Sjappa torsdag mellom klokka 10 og 12.

Vålerenga i dag
Sportsquiz på Bohemen klokka 18
Oppvarmingsspørsmål: Sverre Haugli (ikke broren til Maren, men bestefaren) snøyt seg alltid med høyre hånd i utgangen av en sving på Bislett. Var det Nordre eller Søndre Sving? Og var det ved utgangen av indre eller ytre?

Legg igjen en kommentar