Dagboka fredag 20. november 2009

Fredag, og det er fortsatt november, dessuten får Odd etter all sannsynlighet Fair Play-plassen i Europa-cupen. Endelig fredag Og nei, det var ikke mye nytt i dag heller, dessuten er det vått, mørkt og alt for varmt i luften. Og hva møter oss ikke i avisene annet enn at Rosenborg (også) vant Fair Play-statistikken denne … Fortsett å lese «Dagboka fredag 20. november 2009»

Fredag, og det er fortsatt november, dessuten får Odd etter all sannsynlighet Fair Play-plassen i Europa-cupen.

Endelig fredag

Og nei, det var ikke mye nytt i dag heller, dessuten er det vått, mørkt og alt for varmt i luften. Og hva møter oss ikke i avisene annet enn at Rosenborg (også) vant Fair Play-statistikken denne sesongen. Kanskje ikke så veldig overraskende, man blir som kjent ganske så snill av å vinne hele tiden. Da er det mere merkelig at Odd «vi sparker dem ned bakfra uten varsel» Grenland inntar anneplassen. Finnes det bedre bevis på at norske dommere er fullstendig udugelige?

Ekstra parodisk blir det når en blir klar over at denne 2. plassen faktisk gir Odd rett til å spille kvalifisering til Europa-ligaen i neste år, siden Rosenborg allerede er kvalifisert til Champions League på grunn av seriemesterskapet, dersom det norske landslaget skjøtter seg vel.

Litt mer salt i såret? Ja takk: Vålerenga inntar en delt 4. plass på Fair-Play tabellen, bak henholdsvis Rosenborg, Odd og Molde. Plassen er delt med Stabæk. Med andre ord er det Vålerenga som hadde inntatt Fair-Play plassen dersom Odd ikke urettmessig hadde smigret seg til den.

– Fair Play-konkurransen tilfredsstiller UEFAs Fair Play-konsept, og blir vi blant de tre beste nasjonene når status gjøres opp i månedsskiftet april/mai neste år, så kan vi få med ett ekstra lag i kvalifiseringsspillet til Europa League. Det er viktig både for utviklingen av klubbfotballen og landslagsfotballen at flest mulig lag og spillere får erfaring på internasjonalt toppnivå, sier fotballforbundets Erik Loe til fotball.no. Loe fortsetter, uten skamrødme får vi tro

– Fair Play er en egenverdi i seg selv, og som rollemodeller for barn og unge har spillere og trenere i toppfotballen et særlig ansvar, sier konstituert generalsekretær i NFF, Erik Loe, til fotball.no.

Jeg synes absolutt Oddspillerenes oppførsel på banen er slikt våre unger skal etterape.

Og med den tanken sier Dagboka god helg, Ses på fredagsquiz på Bohemen kanskje?

Odd Skarheim

Det går sterke rykter om at Odd Skarheim fyller år i dag, nærmere bestemt for 42. gang. He, he. Dersom ryktene medfører riktighet gratulerer VPN så mye!

Legg igjen en kommentar