Dagboka fredag 13. november 2009

Målene for 2010-sesongen må legges nå. Noen må ta tak og få Vålerenga på rett kurs. Dagboka ser på noen muligheter. Tippeligaen 2010 – del 4 Hva skal til for å gjenreise det bygget som Rekdal og Siem forlot for tre år siden? Vi hadde balletak på norsk fotball, vi hadde vunnet seriegull, Norge lå … Fortsett å lese «Dagboka fredag 13. november 2009»

Målene for 2010-sesongen må legges nå. Noen må ta tak og få Vålerenga på rett kurs. Dagboka ser på noen muligheter.

Tippeligaen 2010 – del 4
Hva skal til for å gjenreise det bygget som Rekdal og Siem forlot for tre år siden? Vi hadde balletak på norsk fotball, vi hadde vunnet seriegull, Norge lå for våre føtter og Europa var målet.

Å se klubben anno 2009 er en tragedie. Resultatene uteblir. Folket er misfornøyde. Avstanden mellom klubbledelse og tilhengere virker større enn på mange år. Er det brann i rosenes leir vi opplever? Etter den søte kløe kommer den sure svie? Vi lo godt da Rosenborgidyllen begynte å slå sprekker for fem år siden, vi storkoste oss da RBK lå på nedrykksplass i 2007. Det vi kan ta for sikkert er at de andre der ute har større grunn til å flire i dag, enn hva vi hadde da. Og de flirer av oss.

Det bor nå 600.000 mennesker i Oslo. I europeisk måleståkk, en forstad, i Norge den største byen av dem alle. Av disse kommer det i overkant av 10.000 mennesker for å se byens største fotballag spille hjemmekamper. Det 0,0167 prosent det.

Fantastisk. Fantastisk ræva. Og ikke mindre fantastisk når man vet at 2/3 av disse er folk som alltid går på kamp. Uansett hvor ræva det går, hvor mye de regner eller hvilke andre muligheter de har. De går på kamp. Alltid. Uansett.

Og dette er da den gruppen klubben nå har «delvis» røket uklar med. Vel og merke så er det noen mennesker som ikke har klart å prestere, som har brukt penger som stup fulle sjømenn og som bruker mye tid på å leke «politi» i egen klubb.

Hva er hensikten?

Hva ønsker man å oppnå?

Er det ikke på tide å få ut finger’n? Legge en plan for hvordan man skal øke tilskuertallet? Alt skyldes ikke dårlig spill, eller dårlige resultater. Folk kommer på Ullevaal for å se Vålerenga spille dersom de finner ut at Vålerenga faktisk skal spille.

I 2009 har man sett noen forsøk på å markedsføre kampene, men som alle år tidligere så ser det ut som om en total plan for markedsføringen av Vålerenga ikke er tilstede. Lenge ha man solt seg i glansen av å kunne skryte på seg de beste supporterne i Norge. Det kan man ikke lenger. Ikke kan man skryte på seg en tropp med toppspillere heller.

Vålerenga som produkt anno 2009 har vært like spennende som innholdet i en Bunnprisbutikk søndag klokka 20.00. Tomt, tamt og alt for dyrt i forhold til hva man får. Og hva får vi? Dyrere billetter, kompliserte sammensetninger av tribunelivet, regler og restriksjoner.

Forsøker dere å kvele klubben, entusiasmen og spontaniteten? Er dere ute etter å senke hele skuta på en eller annen underfundig måte? Skal dette være takken for alt vi som supportere har ofra, gitt og bidratt med de siste femogtjue årene?

Er begeret for hvor mye klubben kan melke sine trofaste tilskuere i ferd med å renne over? Vi er jo alltid der. Vi stiller opp, og vi drar med oss venner på kamp. Men da må jo prisene reflektere det produktet man selger.

For å avslutte det hele ønsker vi å stille følgende spørsmål til ledelsen i Vålerenga:

– Hva er budsjettet for 2010?
– Hvor mange tilskuere regner man med å trekke i snitt?
– Hvordan har man regnet seg fram til dagens billettpriser?
– Finnes det noen plan for hvordan man skal få «vanlige folk» til å komme på kamp?

Og for å avslutte det hele:

– Derosm det midtveis i sesongen viser seg at publikumsgjennomsnittet fortsetter å falle selv om resultatene er til å leve med – vil de ansvarlige da ta sin hatt og gå?

XXX
Skrekk og gru dagen – fredag den trettende – fikk en merkelig start i går. Hedmarkens svar på det du har ca 15 cm nedenfor halebenet ditt rykket i går opp til Tippeligaen. Siste gangen denne oppsamla haugen av møkk var oppe i det gode selskap var i forrige årtusen. Nå er det altså tilbake. Som kakkerlakker.

Det blir en av våre primære oppgaver i 2010 å sende dem ned igjen i ekspressfart.

Ferdig snakka.

Vålerenga i dag
Lure på hvorfor Doffen trener med Start denne uka. Ikke fordi han skal bytte klubb, men fordi han ikke har noen lagkamerater å trene med. Ta seg en øl, myse surt ut mot verden og ta i mot helgas eder og galle. God helg.

Les også:
Dagboka torsdag 12. november 2009 
Dagboka onsdag 11. november 2009 
Dagboka tirsdag 10. november 2009 
Dagboka mandag 9. november 2009

Legg igjen en kommentar