La pisken smelle !

Fotballaget har gjennomført sin evaluering av seg selv. Når dommeren blåste av kampen i Kristiansand er det ingen grunn til å la pisken henge på veggen lenger. Martin og Truls Mange har forsøkt å reise debatt rundt disse gutta gjennom sesongen, like mange har unngått å mene noe som helst om saken for å unngå … Fortsett å lese «La pisken smelle !»

Fotballaget har gjennomført sin evaluering av seg selv. Når dommeren blåste av kampen i Kristiansand er det ingen grunn til å la pisken henge på veggen lenger.

Martin og Truls

Mange har forsøkt å reise debatt rundt disse gutta gjennom sesongen, like mange har unngått å mene noe som helst om saken for å unngå unødig støy i håpløse situasjoner. Når vinteren nå banker på døra er det derimot ingen grunn til å holde kjeft lenger om man har noe fornuftig å melde.

Sportslig sett endte Vålerenga på en helt grei plassering i år. Riktig nok ikke der mange, uvisst av hvilken grunn, mener Vålerenga skal havne, men vi spilte i hvert fall ikke for fornyet kontrakt i øverste diskusjon.

For noen er dette nok, men er det nok for klubben vår i det lange løp?

Neppe.

Spillemessig har prestasjonene variert fra det geniale til det horrible. Det vil være naturlig å peke på en del urutinerte og unge spillere, og legges dette til grunn skal man ikke gråte sine bitre tårer. Derimot er det et tankekors om man har ønsket å satse på unge spillere eller om man ikke har andre alternativer på grunn av manglende likviditet til nye spillerkjøp.

I alle tilfeller må man i anstendighetens navn si at Martin har gjort mye ut av tilgjengelig ungdom, mens de som styrer pengesekken nok ikke alltid har tatt de beste valgene.

Dersom man har frie kontanter til bruk, men ikke ønsker å benytte dette på kjøp av nye spillere da man evner å se litt fremover og aner en lengre periode med lite inntekter, skal administrasjonen applauderes.

Skyldes sparinga derimot at kassa med kontanter er tom, kan vi like gjerne la pisken ligge og heller finne frem øksa.

Mer bekymringsverdig enn sportslige resultater, er hvor kjedelig Vålerenga er blitt.

Omtrent som Odd havner man som middelhavsfarer uten personligheter til å gjøre klubben interessant for media.

Her er muligens største svakheten til Martin og Truls.

Truls er jo en av personene som skal fronte klubben på den sportslige siden, men mannen har vært like synlig som Skybert i mediebildet. Sannsynligvis har han vært på TV et par ganger, men jeg klarer personlig ikke å huske det overhodet.

Faktisk ville jeg ikke engang kjent igjen Truls om jeg traff ham på Valle og han var kledd opp i sine flotteste kongeblå klær.

Martin derimot har vært på TV flere ganger. Han er svært sympatisk og dyktig når resultater uteblir og laget sliter. Da evner han å ta brodden av journalistenes kritiske spørsmål på en fin måte. Problemet blir i perioder med flyt og sjansen for god stemning er til stede.

Da også klarer han å roe ned situasjonen og ta brodde fra journalistenes spørsmål.

Hvorfor kan ikke Martin fra tid til annen være den gale mannen foran kamera som vi vet han kan være på banen?

For et liv det ville bli om han med bulende øyne stirrer inn i kameraet og frådende konstaterer at vi skal sende FC Lyn Oslo inn i glemselen.

Synligheten og personligheten til dagens Vålerenga kan fort vise seg å være en skumlere fallgrop enn resultatene på banen.

Les også:
Hovedevalueringen starter nå

Legg igjen en kommentar