Dagboka fredag 2. oktober 2009

Det er fremdeles sommertid, men vi skrudde klokka en time tilbake for å være på den sikre siden. Beklager at vi har klussa det til, men verre enn VG er vi tross alt ikke. Morgenstemning på Bøler Klokka er halv sju. Gretne gubber med sukat i øya skuler på hverandre under høytlesinga av gårsdagens innkomne … Fortsett å lese «Dagboka fredag 2. oktober 2009»

Det er fremdeles sommertid, men vi skrudde klokka en time tilbake for å være på den sikre siden. Beklager at vi har klussa det til, men verre enn VG er vi tross alt ikke.

Morgenstemning på Bøler
Klokka er halv sju. Gretne gubber med sukat i øya skuler på hverandre under høytlesinga av gårsdagens innkomne mail. Et par sure ord utveksles og sistemann ut døra må skrive dagbok. Det er fredag morgen. En helt alminnelig dag på jobben.

Så sitter jeg her da. En anonym jævel med utsikt til trekk i lønn om dem oppdager meg. Kastet til ulvene der ute som eter dagbok til lønsj og driter hatmail tilbake. – Hvem faen er han iddioten som ønska Lyn velkommen tilbake i dagboka i går?- Jeg kaster stjålne blikk over skuldern og saumfarer kontorlandskapet for sjefsbøller. Det er en ny dag med all verdens muligheter. Det sier jeg nok ikke med tilbakeblikkets vidsyn i morgen.

Hvem støtter Lyn?
Noen fikk VPN i vranga i går når vi ønsket Lyn velkommen tilbake, men de glemte vel å lese slutten på setningen:…når de fortjener det. Så langt går det aldri. Lyn fortjener aldri å komme tilbake. Målsetningene vi viste til i går kan være så fine de vil: sunn økonomisk drift, ærlig, redelig og best på fair play. Selv når redningsaksjonen var på sitt villeste og små rikmanns-barneføtter tråkka gatelangs i villastrøk og følte spenningen med å tigge til livets opphold, holdt Fattiglemmet selv kjeft om at de kunne spart unga for dette. De kunne ha solgt David Claude Angan til Viking for 2,5 mill., men redelige Lyn med sans for fair-play, gambler på minst det dobbelte, og det må de jo i sannhetens navn også ha om de skal unngå konkursen etter sesongen er ferdigspilt.

En ting er hva du fikk i vranga i går. Noe helt annet er hva du får i vranga i dag. Noen har fått det alt, men du som ikke har bretta ut den rosa sangen i VG enda, har noe til gode.

Der vinkles Tom Schankes tiggergang til alle hovedsponsorer i Tippeligaen til at
Vålerenga hjelper Lyn igjen

Avisen fokuserer på at Vålerenga for andre gang på et snaut år holder liv i klubben som Klanen hater og som alle ønsker nord og ned. 500 tusen i fjor, 150.000 nå.

Poenget er bare det at det var Hafslund som ga den halve millionen i fjor. Erik Langerud ba på sine knær, den gangen krøyp han tiggerrunden sin sjæl, og Hafslund smelta for det bedende blikket og tårevåte kinnet til Lyn-sjefen så de fant på at de kunne jo gi en halv million, altså det samme som Vålerenga skulle få fra Hafslund som cupfinalebonus. For ordens skyld spurte de Vålerenga om det var greit. Hadde de spurt supporterne ville svaret vært nei, men spørsmålet gikk til sjefene på Valle og der var svaret ja. Der gnei de seg i hendene og tenkte allerede byderby-inntekter. Men derfra til å si at Vålerenga ga en halv million til erkefienden er noe drøyt.

Fy seg, VG!

Men Vg fortsetter ufortrødent: Nå blekker Vålerenga opp 150 tusen.
For noe sprøyt. Det er Hafslund som igjen er giver, og denne gang gir de til Tom Schanke som ikke er ute etter å redde Lyn. Han tok mål av seg å redde tippeligaen. Det klarte han. VG får det til å se ut som om en rekke klubber har skrapt sammen gryn, men veit like godt som alle at det sponsorene som har stilt opp. Her er lista på dem Tom Schanke fikk på kroken og som bidro til en stor del av de 4,5 millionene Lyn trengte:

Carrot – (Lyn)
Hafslund – (Vålerenga)
Jotun – (Sandefjord)
Nordea – (Lillestrøm)
Sparebanken Møre – (Molde og Aalesund)

På klubbsidene i dag sier Pål Breen klokkeklart: – Vålerenga har ikke sponset Lyn . I papir-VG siteres han derimot på at han har putta 200 kroner i ei bøsse eller på en nødtelefon for å redde Lyn, og av den grunn kanskje risikerer å bli hata av vålerengasupporterne.
Til dette er det ikke annet å si: Dumt å si sånt off-record til en VG-journalist, Pål. Der i gården eier dem ikke skam og etikk og trøkker alt som har den aller minste eim av konflikt, off-record eller ikke.

Fy seg, VG!

Vi gir oss her med følgende sluttord fra mediesjef Svein Graff i Vålerenga:

– Dette føyer seg inn i rekken av slett journalistisk håndverk fra norske sportsjournalister, og VG avslører skralt presisjonsnivå!

Hva gjør Forbundet?
Det har vært stille fra NFF denne uka. De har gått og gjemt seg og overlatt Tippeligaens skjebne til privat initiativ langt utafor Ullevål-murene.
Pål Breen spør:
– Hva kunne skjedd med medieavtalen om produktet Tippeligaen ikke hadde blitt levert i sin helhet? Hvilke konsekvenser hadde dette hatt for klubbene i forhold til sponsoravtaler?

President Kåfjord og generalsekretær Loe driter i sånt. De har viktigere saker å arbeide med. Akkurat nå jobber de på spreng sammen med disiplinærutvalget for å finne passende sanksjoner mot Vålerenga på grunn av tribuneblussinga i kampen mot Lyn. Poengtrekk er aktuelt siden fire supportere nekter å høre og gjør noe dumt, men noe som uansett ikke er spesielt skadelig og farlig.

På den andre siden av Nordsjøen skal det også noen straffes:

London (NTB-DPA): West Ham og Millwall risikerer store bøter og spill for tomme tribuner etter at fansen svarte hverandre med vold og rasisme under en kamp forrige måned. Englands fotballforbund har etterforsket hendelsen, og mandag ble det tatt ut siktelse mot de to fotballklubbene.
West Ham-spiss Carlton Cole og Millwall-angriper Jason Price hevdet begge at de ble utsatt for rasehets under kampen på Upton Park 25. august.
I de mest alvorlige opptøyene på engelske fotballarenaer på flere år, ble en mann knivstukket og totalt 13 mennesker arrestert. Kampen måtte stoppes tre ganger på grunn av fans som løp inn på banen.
Tidligere samme uke brøt det ut fullt slagsmål mellom spillerne etter kampen mellom de bitre rivalene Nottingham Forest og Derby.
(©NTB)

Uansett hvordan dommen blir, vil det ikke være snakk om poengstraff i denne alvorlige saken, men her hjemme mener NFF at uskyldige bluss er verdt noen sure poeng. I England brukes poengstraffen mot lag på L som Lyn, for eksempel Leeds og Luton. Det har NFF for lengst annonsert at vil bli innskjerpa her til lands også. Etter gjennomgang av klubbregnskapene i forbindelse med lisens neste sesong, vil serien starte med tabeller med diverse negative poeng lenge før første spark er tatt i 2010.

Ny generalsekretær i NFF
Om du har sterke synspunkter omkring hva vi har skrevet om det tafatte fotballforbundet vårt, minner vi igjen om at søknadsfristen på stillingen som generalsekretær i NFF går ut kommende mandag. Søknad sendes NFF, Ullevål Stadion. Det er helt sikkert ikke nødvendig med attester.

Les også:
Hvem har ansvaret for skammen?
Lyn – en saga blott !
Dagboka torsdag 1. oktober 2009

En kommentar til «Dagboka fredag 2. oktober 2009»

Legg igjen en kommentar