Dagboka mandag 14. september 2009

Dagbok i et slags humør som er hverken fugl eller fisk. Det er hva vi har å by på i dag. Og sånn går nå dagan I går var jeg sur. Ikke bare sur, litt sånn midt i mellom god form og dårlig form. Litt mellom våken og rimelig trøtt. Sulten var jeg til tider, … Fortsett å lese «Dagboka mandag 14. september 2009»

Dagbok i et slags humør som er hverken fugl eller fisk. Det er hva vi har å by på i dag.

Og sånn går nå dagan
I går var jeg sur. Ikke bare sur, litt sånn midt i mellom god form og dårlig form. Litt mellom våken og rimelig trøtt. Sulten var jeg til tider, og så var jeg ganske matlei. Jeg har den samme følelsen i dag. Jeg veit ikke hvorfor, men Vålerenga har fortsatt en alt for stor innvirkning på min emosjonelle motor. Hvorfor? Jeg tror det handler om investering. Det å bruke tida si på noe som betyr så mye, som kan gi så fantasisk mye og som til tider kan virke som fullstendig meningsløst, må jo påvrike en stakkars sliter i blant.
Så der sitter man da, og skal finne noen trøstens ord. Og igjen er er dette som handler om at vi spilte bra, vi dominerte til tider på bortebane og vi hadde mulighet til å vinne denne kampen. Men den gang ei. For på en dag som denne, der flere spillere virkelig glimtet til – skulle vår sisteskanse ha en skikkelig møkkadag på jobben. Alle som så Troy gå i garderoben etter kampen skjønte at han tok det tungt. Og han ba om unnskyldning etterpå. Han tok faktisk ordet rett etter kampen og beklaget for alle på laget, og dermed også overfor alle de som var der, som så kampen på TV eller som rett og slett bare var opptatt av at Vålerenga skal vinne kamper.

Og det er i og for seg greit at Troy gjorde det slik. Men det er ikke greit at det brukes for å forklare hvorfor vi taper nok en kamp der vi faktisk er bedre enn motstanderlaget. At en keeper som har vært vår beste spiller over snart to sesonger, har en og annen møkkakamp – det kan vi leve med. At kollektivet Vålerenga bruker dette for å foklare at vi burde ha vunnet denne kampen, er rett og slett feigt. Hadde man hatt litt baller, litt guts og vilje til å være litt gale, hadde vi klart å snu dette. Når en spiller har en drittdag på jobben skal da for pokker de andre spillerne heve seg noen ekstra hakk og gjøre jobben sin. Eller hva?

Noen får godkjent for sin innsats på lørdag, andre kan bedre. Det har vi sett. Så får vi bare håpe at alle klarer å finne formen nå på oppløpet av årets sesong. Det skulle bare mangle.

Vi møtes aldri mer – bare en gang til
Det er mørkt på vestkanten – bekmørkt. Aalesund valset over Lyn i går. Det er ni poeng opp til kvalikplass, og det er 20 millioner i minus på kontoen. Lyn rykker garantert ned. Men Lyn kan også risikere å bli degradert og «kastet ut» av Tippeligaen før den er ferdigspilt. Da blir alle kamper som Lyn har spilt slettet, og poengene blir borte. For noen lag betyr det 6 tapte poeng. For vår del betyr det ett poeng mindre – muligens fler etter det som etter alle solemerker blir den siste kampen mot Lyn på mange år. Muligens. For vi er jo ikke sikre på spill i Tippeligaen til neste år vi heller. På den andre side så vil Lyn bli sendt ut av divisjonene dersom de slås konkurs, og da er det i alle fall ikke fare for at vi møter dem i Adeccoligaen til neste år, men er det fare for at vi spiller der til neste år da?
Tja, kven kveit, sa mannen og skar i Hellefisk.

Kjetil Rekdal sier i alle fall til Aftenposten at han håper at Lyn fullfører sesongen. Og det skjønner vi jo godt. Hvis kampene blir strøket mister Aalesund 6 poeng, noe som igjen sender sunnmøringene som ledes av en romsdøl i nedrykksstriden. Og det er jo for galt at serien skal avgjøres fordi Lyn drives av folk som tydeligvis ikke fikk med seg de grunnleggende prinsippene om debet og kredit.

Gårsdagens beste var signert av tidligere Vålerengaspiller Glenn Roberts. Etter å ha satt inn 1-0 løp han bort til Bendit-svingen der Lyns plakattilskuere står. Han la begge hendene mot ørene, og signaliserte den klassiske gesten: «Hører jeg noe?». Vanligvis har dette en tendens til virkelig å provosere de andre tilskuerne. I dette tilfellet svir det vel ti ganger så mye…

Vel, det er mye rart som kan skje. Idretten er ikke den samme lenger, men vi må klare å slå Lyn i siste kamp. Om poengene blir borte kan være det samme. Nok er nok.

Vålerenga puck&kølle
Spilte uavgjort mot konkurstruede (sic!) Comet fra Halden i går. De vant spilleforlengelsen, men Espen Knutsen var ikke fornøyd. Vel, vi er fornøyd med at hockeysesongen er i gang vi.

Vålerenga resten av uka
Vi fokuserer på den siste kampen mot vestkantsfanden, og det er vel det vi alle skal ha fokus på nå.

Legg igjen en kommentar