Fredrikstad – Vålerenga 3-1

Manglende vilje, innsats og generell motivasjon medfører tap mot et lag vi er fullt på høyde med før kampen blåses i gang. Trøsten får være at Fredrikstad ikke er skikkelig langt unna Oslo, og at samtlige var vel tilbake når utelivsbransjen så vidt begynte å våkne til liv. Fredrikstad Stadion, 12.09.2009 16.00 Tippeligaen 24. runde, … Fortsett å lese «Fredrikstad – Vålerenga 3-1»

Manglende vilje, innsats og generell motivasjon medfører tap mot et lag vi er fullt på høyde med før kampen blåses i gang. Trøsten får være at Fredrikstad ikke er skikkelig langt unna Oslo, og at samtlige var vel tilbake når utelivsbransjen så vidt begynte å våkne til liv.

Fredrikstad Stadion, 12.09.2009 16.00
Tippeligaen 24. runde, 11.637 tilskuere

Fredrikstad 3 ( 1) – Vålerenga 1 ( 1)

Mål:
1-0 Mattias Andersson 17
1-1 Morten Berre 45
2-1 Everton Santos da Costa 56
3-1 Wallace Fernando Pereira 60

Gule kort Enga:
Kristofer Hæstad 35
Birger Madsen 36
Harmeet Singh 39
Morten Berre 71

Gule kort FFK:
Abgar Barsom 35
Kenny Stamatopoulos 36

Vålerenga: Troy Perkins – Amin Nouri,Birger Madsen, Andreas Nordvik, Jarl-Anré Storbæk – Mohammed Fellah (Stefan Strandberg inn 79),Kristofer Hæstad, Harmeet Singh – Morten Berre,Bengt Sæternes, Mohammed Abellaoue (Dawda Leigh inn 62)

Fredrikstad: Kenny Stamatopoulos – Amin Askar, Jan Tore Ophaug (Pål André Czwartek 64), Raio Piiroja, Wallace Fernando Pereira – Ardian Gashi, Abgar Barsom, Celso Borges – Alex Valencia, Everton Santos da Costa (Hans Erik Ramberg 75) , Mattias Andersson (Raymond Kvisvik 90)

Hoveddommer: Roy Helge Olsen, Frøy
Assistentdommere: Øystein Havig, Sørvikmark og Roe Vidar Lien, Malmefjorden

Fredrikstad ønsket hovedstadens stolte menn velkomne til bøndenes marked. Pessimismen måtte til en viss grad vike etter godt spill og seier i forrige serierunde, men samtidig vet alle at det ikke finnes noen i verden som har så stor avstand mellom toppunkt og bunnpunkt som Vålerenga.

Tidligere erfaringer sier at omtrent ingen er så sinnsykt opptatt av sikkerhet som Fredrikstads borgere generelt, og fotballklubben deres spesielt. Allikevel synes de penger er enda morsommere enn sikkerhet, noe som medførte at det var noen hundre, eller noen tusen, flere på Klanen sin tribune enn kapasiteten tilsier.

I utgangspunktet en ryddig sak da de færreste fra Oslo øst synes noe negativt om kroppskontakt, men komikken kom til syne da de som stod bak reklameskiltene ble oppfordret til å trekke opp på tribuna. Der stod det allerede 3 mann ved hvert sete, så kan man jo spørre seg hvordan Fredrikstads sikkerhets-gestapoer så for seg å løse den logistikken.

Kampen kom greit i gang der Vålerenga, som så ofte før, satte full fart fra avspark. Omtrent i 5 minutter var vi farlig frempå med høyt tempo som resulterer i et lite raid fra Moa med påfølgende corner og en avslutning fra Berre. Hæstad rekker også og teste skuddfoten før Vålerenga føler de har gjort sitt for dagen. The molded version of a seminar can be called a webinar, or in simple terms, a seminar hosted over the web is described as a webinar. The uses of this webinar software are varied, which can be for the business purpose, education-based, the need to deliver any information to a huge amount of people or training, or holding a workshop for many. Som så ofte før. Når stadionuret viser 17 minutter har Fredrikstad corner. Perkins prøver å bokse i feltet men sliter litt med dybdesynet og Mr. Andersson kan styre inn ballen og vertene leder.

Etter 35 minutter spill kommer Nordlie-effekten til syne i plankebyen når Barsom regelrett slår ned Hæstad. Hæstad på sin side forteller Barsom, stille og rolig, at det sikkert var kjipt av ham å forsøke å rappe ballen Barsom hadde først, men at dét er en del av spillet.
For dette får begge gutta gult kort av dommer Roy Helge, noe Hæstad burde visst han kom til å få for si reaksjon.
Nordlie-effekten fortsetter rett etterpå, da er det Fredrikstads keeper sin tur til å vise at han har lært dette med armbruk. Fremfor å legge sine klamme fingre rundt ballen, velger han å veive med pølsefingra i ansiktet på Sæternes. På dette tidspunkt viser Roy Helge, hvis navn åpenbart kommer fra Østfold, å miste grepet på kampen. Han blåser riktignok ikke i alle retninger, kun mot Vålerenga. Han blåser både på åpenbare forseelser og forseelser man må ha flis i øyet for å se.

Berre derimot er en rutinert mann. Han tar lang fart i Nordlie-effekter, dommere med belastet navn og sin egen alder når han utligner rett før pause.

Trua er tilbake på tribunen, spørsmålet er om trua lever hos gutta og om Martin klarer å tenne gutta nok til at vi får med oss poeng etter den andre omgangen.

Optimismen går snart over i et stort gjesp. Daft tempo, daff speaker og daffe måker preger de første spilleminuttene. Først når Storbæk bestemmer seg for å knote litt skjer det noe. Madsen finner ut at å knote virker lurt så han knoter litt han òg, men den som knoter mest er Super-Troy!

Stillingen er 2-1 og mens en eller annen smurfesang dundrer over høytalerne, lurer de fleste på hvilken kødd det er som har putta kryptonitt i trusa på Perkins.

Rett etterpå får Fredrikstad frispark rett utenfor Vålerengas 16-meter. Faktisk er frispark fra dette omerådet mindre spennende enn straffespark. Når Vålerenga får et slik i mot veit alle at det blir mål.
Ingen unntak denne gangen.

Kort oppsummert skriver kampen mot Fredrikstad seg inn i rekken av nederlag Vålerenga har måttet tåle i år:

Manglende vilje, innsats og generell motivasjon medfører tap mot et lag vi er fullt på høyde med før kampen blåses i gang. Trøsten får være at Fredrikstad ikke er skikkelig langt unna Oslo, og at samtlige var vel tilbake når utelivsbransjen så vidt begynte å våkne til liv.

Spillerbørs
Troy Perkins 2
Jarl-André Storbæk 3
Birger Madsen 3
Andreas Nordvik 4
Amin Nouri 5
Kristofer Hæstad 5
Singh 5 BB
Mohammed Fellah 4
Mohammed Abdellaoue 3
Morten Berre 4
Bengt Sæternes 4

Innbyttere:
Dawda Leigh 5
Ken Remi Stefan Strandberg For kort tid

Legg igjen en kommentar