Dagboka tirsdag 25. august 2009

Tirsdag, og mediestormen rundt Martin Andresen har ikke lagt seg, selv om FFK holder på å kjøpe en feit katt i sekken. Vi klipper fra det vi synes er den beste kommentaren, og er i grunn ganske fornøyd med det. Mas Vålerenga har tapt nok en seriekamp og det blir mas over hele linja. I … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 25. august 2009»

Tirsdag, og mediestormen rundt Martin Andresen har ikke lagt seg, selv om FFK holder på å kjøpe en feit katt i sekken. Vi klipper fra det vi synes er den beste kommentaren, og er i grunn ganske fornøyd med det.

Mas

Vålerenga har tapt nok en seriekamp og det blir mas over hele linja. I går kretset det som kan krabbe og gå av journalister fra Osloområdet rundt lunsjbordene på Valle som gribber i påvente av Martins hode på et fat. Det fikk de ikke og dermed måtte de nøye seg med å skrive analyser av hva som egentlig skjer.

Bertil Valderhaugs kommentar i Aftenposten er verdt å få med seg, men vi fikk først lyst å klippe og lime når vi leste Esten O. Sæthers kommentar i Dagbladet – han kan tydeligvis når han vil.

[…]I slike nødløsninger er det styringen av selve klubben som svikter. Ikke kvaliteten på hovedtreneren.
Der ligger sannsynligvis også problemet for Vålerenga. Klubben har manglet en tydelig sportslig ledelse med kraft til å jobbe fram kvalitetene til sin nye lovende, men svært urutinerte hovedtrener.
VIF har ikke vært styrt av kompetent fotballfolk. Det var uheldig for Martin som underveis ikke fikk korrektivene han trengte og dumt for klubben som de to siste årene har sløst både med egne muligheter og eiernes millioner.Da er det like greit at Martin selv er sta og nekter å gi opp. I beste fall tvinger det fram en dypere debatt i Vålerenga om hvordan toppfotballen deres skal styres.
Utgangspunktet både med og uten Martin Andresen er langt fra håpløst. Klubben har skaffet seg et flott treningsanlegg og står rett foran en avgjørende stadionutbygging hjemme på Valle Hovin. Dessuten har de ivrigste tilhengerne på tross av alle tapene latt være å henge seg på kortsiktige løsninger. Slik har klubbledelsen en stor lojal supportergruppe å jobbe sammen med i forsøket på å skape en stabil toppklubb.


Med andre ord så legger Sæther mye av ansvaret for dagens misere der den hører hjemme: hos klubbledelsen der det har vært rusk i maskineriet siden Kjetil Siem forlot skuta for noen år siden. Vi synes derfor det blir for drøyt å legge all skyld på Martin Andresen alene, selv om han er et takknemelig mål.

Vi skal til og med være så snille i dag at vi gir Martin litt spalteplass, stjålet fra VG-nett.

– Det har vært mer krevende enn jeg forestilte meg. I min rolle som både spiller og manager blir man ekstra sårbar i motgang. Dette henger jo sammen med resultatene, jeg hadde jo heller ikke sett for meg eller planlagt at vi skulle tape syv seriekamper på rad. Jeg håpet vi skulle ligge bedre an, sier Andresen som konstaterer at tross tapet så spilte Vålerenga en av sine bedre kamper for året på søndag.

For å berge plassen trengs vel drøye 30 poeng, legg til 5 for å være helt sikker, den norske serien er ganske rar i år også jfr Sandefjords borteseier i går kveld. Med andre ord så må Vålerenga vinne en og annen kamp – skal vi si 3 før sesongslutt. Vi kan ikke skjønne at det skal være noen umulig oppgave, Martin er enig i VG der han snakker om hvordan han ser på kampprogrammet utover.

– Positivt. Vi sleit mot de lagene vi nettopp har tapt mot på vårparten også. Nå skal vi møte de lagene vi tok mange poeng mot, så akkurat det ser bra ut for oss.

På den annen side er det ikke fritt for at det blir litt trist å gi slipp på målsettingen om «kamp om medalje» og Europa-cup hvert år – selv om Vålerenga fortsatt kanskje kan slumse til seg en cupseier. Men en får ta det viktigste først: overlevelse i serien – helst med god margin, å få drillet unggutta til en solid lagstamme, å slå Lyn før det er for seint. Omtrent men ikke nødvendigvis i den rekkefølgen, med andre ord så forlanger vi alle tre.

=Enga

Regnskogen betyr ikke like mye for alle. Når en del av oss unngår å skrive ut dokumenter og elektronisk post og samtidig konsentrere oss om ytre våre meninger på internett finnes det fremdeles noen sirompa sjarlantaner som insisterer på at papir er lykke.

Og godt er det.

60 sider blekk på papir fra =Enga og styrmann uten toer er en fantastisk unnskyldning for å holde seg noen timer på porselenet slik at man får fred fra kjærring og unger. Etter fjorårets pris fra NSA stilles det høye forventninger til trykksaken og den leverer. Platt humor, dårlig lyrikk og svakt avstemt er den verdt de 20 spenna den koster. For øvrig står 1 spenn i 1 NOK om dagen.

Blekka kjøper du på Vålerenga Vertshus, Bohemen, Sjappa, diverse busser eller på Fanzinesentralen.
Om ikke dette dekker ditt behov jobber noen med altfor mye fritid med en håndballfanzine.
Gled dere.

Brage Sandmoen

Det ryktes i gysalen, og det tikket inn både en og to tekstmeldinger i går: Brage Sandmoen jobber på Stabekk VGS. Vi har ikke bekreftet ryktene, men det hadde ikke forundret oss om det stemte, for vi vet jo alle at NFF er istand til ufattelig misforstand.

Legg igjen en kommentar