Dagboka mandag 9.mars 2009

Ikke alle VIF-fans var på Bandidosfest, men svært mange av oss var ikke på Superfinale heller. Hva er det egentlig Vålerenga driver med? Ingen ting. Vi bare virrer rundt oss sjøl i yr forventning på seriestarten neste helg. Vi har en plan Implisitt i Toros utsagn ”Vi fulgte definitivt ikke planen”, ligger forsikringen om at … Fortsett å lese «Dagboka mandag 9.mars 2009»

Ikke alle VIF-fans var på Bandidosfest, men svært mange av oss var ikke på Superfinale heller. Hva er det egentlig Vålerenga driver med? Ingen ting. Vi bare virrer rundt oss sjøl i yr forventning på seriestarten neste helg.

Vi har en plan
Implisitt i Toros utsagn ”Vi fulgte definitivt ikke planen”, ligger forsikringen om at også Vålerenga har en plan, en definert spillestil med et fast spillemønster som spillerne kjenner igjen og er fortrolige med. I Rekas dager var planen å være uforutsigbare, fortrinnsvis overfor motstanderne, men det innebar en stor risiko for uønskete bivirkninger som at spillerne stadig ble overraska over hva medspillerne fant på. Så uforutsigbare var vi ikke i går. Vi åpnet friskt med de innøvde trekkene vi kjenner igjen fra treningskampene tidligere i vinter: Framover i midten, ut til Dawda som sender ganske presist inn foran kassa og så videre. Det ble med det ene forsøket på planlagte aktiviteter to minutter etter avspark, derfra og ut var det Stabæk hele veien. Ikke noe uforutsigbart der i gården. Det minner faktisk veldig mye om de gylne åra til Rosenborg på nittitallet. Klubber som mister nøkkelspillere i fleng, men som har et så fastspikra spillemønster at det omtrent ikke merkes, uansett hvilke spillere som erstatter de tapte stjernene. Vålerenga bør snarest mulig gjøre som RBK i Eggens tid: Styrevedtak på at det skal spilles underholdende, offensiv fotball med en spillestil som heter samhandling.
Vi ble tatt på senga i går. Et såkalt ribbet Stabæk med moderate forventninger om å være fornøyd med topp fem i årets sesong , valsa over oss på kunstgresstrå som så ut til å gro fast på Vålerengaknottene og bremse alle bevegelsene våre, mens svenske og japanske bæringer løp ubesværet på underlaget i den digre gymsalen. Stabæk lot ballen gjøre arbeidet, og det gikk som det gikk.

Øvelse gjør mester
Det gikk som det gikk med Martin også. Helt forutsigbart: Martin rundlurt. Martin forbanna. Lyset går, og aua lyser desto sterkere. Vel, vel. Dette var en treningskamp. Trente du på hvor langt du kan gå med usportsligheter uten at dommer’n merker det, Martin? Det er jo så mangt som må øves inn.
På Aker Stadion i Molde i kamp mot Aalesund, var det streaking – øvelser. Tørrtrening. Den stakkars løpegutten som ble sendt ut på banen hadde jo buksa på. Om han blir noen hit på norske baner i år gjenstår å se. Treningen for vaktene var også bare sånn så som så, men avdekket tydelige mangler i kondisjons-og spensttrening i Securitas avdeling Møre.

For oss fotballsupportere som , etter Dagsavisens mening torsdag, er motstandere av skolebygg og vannpumper og UNICEF, og som altså holdt oss unna Fornebu i protest, pengeknipe eller manglende interesse siden hele greia gikk på TV, så det ut som at noen trente på bluss også. Det brant og det brant i den halvtomme salen, uten antydning til tumulter eller politioppbud. Og siden TV2 ikke fokuserte på hendelsen i større grad, er det mest sannsynlig at det kun var en lidenskapløs pyroteknisk gjennomkjøring for purk og ildspåsettere før alvoret slippes løs neste helg. Eller var det hele iscenesatt av arrangørene? Sånn at NFF kan gå inn og gi Vålerenga en klekkelig bot som går uavkortet til UNICEF for å kompensere for sviktende inntekter fra arrangementet.

Super-duper finale
Vinterstid er det helt flott med hallen på Fornebu, men vi er skeptiske til fotball uavhengig av sommersol og høstregn. Om det går som NFF håper, at en veldedig Superfinale blir en tradisjon uka før seriestart, en obligatorisk kamp, og ikke en treningskamp som i går, er innendørsfotball eneste sikre alternativ. Og om det skal monne med nok giverglade tilskuere, er det ikke andre alternativer her til lands enn Stabæks storstue. I går var stua halvfull. Åssen går det i neste år? For eksempel med Viking mot cupsensasjonen fra Hamar? Eller Bryne-Brann?
Publikumsinteresse kan ikke overvurderes høyt nok, ser det ut som.

Hadde det vært en obligatorisk kamp i går, ville vi spilt uten Martin i Trondheim, og det hadde vel egentlig vært like greit. Vålerenga var faktisk bedre etter at han gikk i dusjen, og på Lerkendal trenger vi absolutt ikke faktene hans når han blir sinna. Dette er hva vi som publikum mener, hva spillerne selv mener, er uklart for VPN ennå. I følge NRK er det klokkeklart at Martin har mistillit i spillergruppa. Vi stiller oss avventende, men på Martins side så lenge det ikke hentes frem bedre beviser enn det NRK klarte i sportssendinga i går kveld. At det er finale, slutt, farvel til Martin, stiller vi oss svært tvilende til. Ikke ønsker vi det heller. Det gikk på raua i går, og Martin viste seg fra sin verste side. Glem det! Brett opp erma og bank trønderbønder i stedet for å slåss innbyrdes.

Søndag 15.mars RBK-VIF 8-2
Sånn er fotballens knallharde, matematiske virkelighet etter gårsdagens kamper å dømme. For å være med på målfesten, kan du kjøpe billett i Sjappa fra i dag, 180 kroner. I år skal vi stå på den nordre langsida mot den vestre svingen. Kjernen flytter til etasjen over svingplassene vi har hatt de siste årene. Sjappa har noen flybilletter igjen, men det er billigere med buss lørdag eller søndag. Info finnes på Klanens sider. Og de som ikke orker å vente på avspark helt til søndag, kan fremdeles skaffe seg billett til Kick-Off på Rockefeller onsdag.

Vålerenga i dag
VG prøver å få solgt mer av sitt eget dasspapir ved å lokke kundene med en lureforside som forsøker å få deg til å tro at alle Vålerengatilhengere er Bandidosmedlemmer. Hva så? Hvorfor får vi aldri opplyst hvilken fotballklubb innsideforbryterne på børsen holder med?

Legg igjen en kommentar