Dagboka mandag 9. juni 2008

Rolig videre i cupen, rolig inn i sommeren. Vålerenga gjorde det som var nødvendig for å komme seg til 3. runde og dermed kan laget gå inn i sommeren på en helt grei 8. plass. Æren av å stå som Europas varmeste by en hel uke har tatt hardt på, i hvert fall denne leveren … Fortsett å lese «Dagboka mandag 9. juni 2008»

Rolig videre i cupen, rolig inn i sommeren. Vålerenga gjorde det som var nødvendig for å komme seg til 3. runde og dermed kan laget gå inn i sommeren på en helt grei 8. plass.

Æren av å stå som Europas varmeste by en hel uke har tatt hardt på, i hvert fall denne leveren her. Senkveldsdrømmer om å komme seg opp tidlig og edru nok til å kjøre til Raufoss forble intet annet enn drømmer. Dermed var det duket for oppdatering via nettet, den nest verste måten å innta fotball på (mobiltelefon med livescore.com er desidert verst). Takk til Gunnar Heidar Thorvaldsson og Bengt Sæternes tidlige scoringer som gjorde den vanlige neglebitingen unødvendig. Roen ble riktignok til irritasjon tidlig i annen omgang da Raufoss reduserte til 1-2 – «hvorfor kan de ikke bare sette spikeren i kista først som sist» – men Bojans og Gunnars sene scoringer fjernet den lille antydningen til dårlig humør.

Nå er ikke 2. runde i cupen det største som skjer i fotball verden for tiden, men VG-nett ofrer kampen litt oppmerksomhet: Bojan er i fokus, der det igjen refereres hans ønske om mere spilletid uttalt etter den gode HamKam matchen. Greit nok det forsåvidt, og Bojan får også utrolig mye kred fra tribunen, men er det ikke på tide og også gi Gunnar Heider litt ære? Dersom klubbledelsen ikke foretar seg noe så forsvinner han ganske raskt – vi synes de burde gripe sjansen før han stikker. Det er vel mye morsommere å ha han som toppscorer for Vålerenga enn i Sverige?

Vi greide ikke helt å slippe latteren løs etter Rosenborgs og LSKs tidlige sorti i cupen før Vålerenga var videre – det hadde ikke vært utypisk om også vi hadde snublet om vi skal være helt ærlige, og Raufoss er ikke den dårligste motstanderen en kunne møtt i 2. runde. Dermed takk til laget for en grei og sikker seier.

– Jeg er glad og fornøyd. Vi fikk litt følelsen av at det kunne komme mer på 2-1. Jeg synes vi gjennomførte en god match under forutsetningene, sier trener Tor Ole Skullerud til TV2 Sport etter kampen.

Og for de som leste overskriftene alt for nøye: nei vi er ikke fornøyd med 8. plass for Vålerenga. Men på dette punktet i sesongen er det greit. Reidar Solli som egentlig skriver om Lyn i Dagsavisen er inne på noe av det samme:

Mens Vålerenga har slitt med å finne rytmen på hjemmebane og er i en annen økonomisk divisjon enn Lyn, kan begge angripe resten av sesongen med medaljer som målsetning.

Med andre ord så kan Vålerenga gå inn i sommerdvalen uten for mye stress og vel vitende om at medaljeplassene er godt innenfor rekkevidde. Det er bare trene litt offensiv samhandling, fart og presisjon.

Sebastian Mila

Sebastian Milas tid i klubben er ute. Han har vært på utlån til LKS Lodz siden februar, nå er midtbanespilleren blitt kjøpt av den polske klubben.

– Sebastian Mila ble i sin tid leid ut fordi han fikk for lite spilletid her og da LKS Lodz ønsket å benytte seg av sin opsjon og kjøpe han permanent, valgte vi å akseptere tilbudet, sier sportsdirektør i Vålerenga Fotball Jan-Erik Aalbu til vif-fotball.no.

VPN takker Mila for tiden i klubben.

Fargerik fotball

Aldri før har så mange små og store fotballspillere deltatt i Fargerik Fotball på Valle. VPN vet at det skal mange frivillige til for å få arrangementet i mål. En stor takk til alle disse.

Vålerenga i kveld

Kveldens 2. divisjonskamp mot Strindheim er flyttet fra Voldsløkka til Valle Hovin kunstgress. Kampen starter klokka 18.00. Dermed kan du rekke både den og Italia – Nederland etterpå.

Billetter

Fra og med i dag selges billetter til nøkkelkampen FFK – Vålerenga i Sjappa: Sesongkortinnehavere har forkjøpsrett til og med torsdag 12 juni kl 18. Etter torsdag er det åpent salg for medlemmer. Vi er tildelt 900 billetter. Pris kr 190.

Legg igjen en kommentar