Som «The Sun» i Liverpool

Det er ikke bare oss i VPN-redaksjonen som har Aftenposten i vranga for tiden. Vi har fått et leserbrev fra en som misunner småbybønda som har lokalaviser med engasjement for byens fotballag. Likevel er konklusjonen at Aftenposten er den beste til…..Nei, vi røper ikke mer. Les hva innsenderen Thås mener om saken. En gang i … Fortsett å lese «Som «The Sun» i Liverpool»

Det er ikke bare oss i VPN-redaksjonen som har Aftenposten i vranga for tiden. Vi har fått et leserbrev fra en som misunner småbybønda som har lokalaviser med engasjement for byens fotballag. Likevel er konklusjonen at Aftenposten er den beste til…..Nei, vi røper ikke mer. Les hva innsenderen Thås mener om saken.

En gang i tida gledet jeg meg til å komme hjem fra jobben. En gang i tida gledet jeg meg til å komme hjem fra jobben og finne Aftenposten på matta.

Det er lenge sida nå.

Det er lenge siden jeg gledet meg til å åpne avisa for å finne spennende saker om Oslos politiske liv og om det som skjedde i byen. Og da mener jeg det som skjedde, ikke det som «skjedde».

I stedet for virkelige nyheter, har Aften fylt opp avisa med gratisreklame for kultur«begivenheter».

En gang for lenge sida gledet jeg meg til å komme hjem fra jobben.

Nå kan jeg bla forbi en mengde selvfølgeligheter før jeg kommer til to usle sportssider.

Eller «sportssider».

Er det ei lita vestkantberte som driver med en hobby, må det dekkes. Når de skriver om det som angår meg, skriver de dritt. Som en propagandakvern maler de. Et stadion på Valle blir som en verkebyll i stedet for Østkantens katedral.

Av og til føler jeg at Aftenposten i Oslo er som «The Sun» i Liverpool.

Jeg kan se til Trondheim, Bergen, Stavanger, Tromsø, Kristiansand og for den saks skyld Drammen og misunne dem lokalavisa. Jeg kan misunne dem avisas engasjement for byens fotballag.

Slik er småbyens sjel.

I storbyen erobret rikfolket åsene i vest. Rådende vind var vestlig og sjelden fikk de kjenne lukta fra vanlige folk og stinkende fabrikker i øst.

I storbyen må vi finne oss i at de rike i vest eier avisene. At det er de rike i vest som har de mest kjøpekraftige og lojale leserne.

Men vi må ikke finne oss i at stanken i spaltene til Aftenposten skal forsure livet på Østkanten.

Vi trenger ikke kjøpe møkka. Vi trenger ikke trekke inn stanken fra vest. For som jeg pleide å si i gamle dager, den gang jeg gledet meg til å komme hjem fra jobben og finne Aftenposten på matta.

Aftenposten er den beste avisa…

… til å pakke inn søpla i.

Legg igjen en kommentar