Dagboka torsdag 20. september 2007

Franz Horr. 20 millioner. Sebastian Mila. Lederhosen. Trond Giske. José. Steffen Iversen. Mohammed Fellah. Ei fullstappa dagbok er på plass. Franz Horr I dag – klokka 20.45 – løper 11 av våre beste menn ut på Franz Horr Stadion. Hjemmebane for Austria Wien og oppkalt etter sosialdemokratiske politikeren og tidligere president for Der Wiener Fußball … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 20. september 2007»

Franz Horr. 20 millioner. Sebastian Mila. Lederhosen. Trond Giske. José. Steffen Iversen. Mohammed Fellah. Ei fullstappa dagbok er på plass.

Franz Horr
I dag – klokka 20.45 – løper 11 av våre beste menn ut på Franz Horr Stadion. Hjemmebane for Austria Wien og oppkalt etter sosialdemokratiske politikeren og tidligere president for Der Wiener Fußball Verband (WFV).

Våre spillere møter et lag som leder sin hjemlige serie. Et lag som spiller gjerrig fotball. Mye ballbesittelse. Gode på dødball. Ingen typiske stjerner – men et godt organisert kollektiv.

VPN kjenner at det kiler i mellomgulvet. En kamp av stor betydning. En kamp som kan gi oss en drømmesesong, nå som drømmen om et nytt gull er en fantasi på linje med den drømmen du har der du blir oppringt av dama på Hamar som sier at du er den eneste med 7 rette i Lotto og at du har vunnet 20 millioner.

20 millioner
Aftenposten skriver at dersom vi kommer videre til gruppespillet vil vi kunne tjene rundt 20 millioner kroner.

Hva det er vi kan tjene disse penga på er vi litt usikre på. Men vi antar at det er TV-rettigheter, billettinntekter og økte sponsorinntekter. I tillegg får flere av spillerne våre vist seg fram på det internasjonale markedet. Noe som igjen kan gi salg av spillere til klubber som mener at en Vålerengaspiller det vil vi ha for de jammen meg gode.

En av spillerne som garantert ønsker å knuse Austria Wien – for å kunne vise seg fram i Europa – er Sebastian Mila.

Sebastian Mila
Baksida av dagens papirhaug fra tanta i Akersgata som har flytta til Postgirobygget er prydet med bilde av vår polske midtbanemann. «Agent Mila – med rett til å skyte» handler om Sebastian Milas rolle i dagens kamp.

Om det var en lettere synsk Aalbu som henta Mila i våres vites ikke, men det passer jo sabla godt at Mila kjenner mange av spillerne på Austria Wien. Han kjenner spillestilen, vet hva de er gode på, hva de gjør i dersom de får frispark på 20 meter, hvordan de organiserer seg når vi får corner, hvor lite lojale tilskuerne er dersom det butter og hvor frustrerte de kan bli dersom de får et mål imot.

Mila kan med andre ord være jokeren som gir oss det lille overtaket vi trenger. Det lill overtaket som de ikke skjønner noe av før de står der med rumpa bar og utbryter: «Wo ist meine Lederhosen»?

Lederhosen
Siste del av VPNs ulitmate guide til Østerike tar for seg fenomenet lederhosen. Jakke av skinn og bukse av lær, hjelper ikke her. Du kommer ikke inn du er for streit. Raga Rockers. Mulig at jeg endelig har skjønt den sangen. Lærbukser er et tradisjonsrikt plagg som har vært en del av det Germaniske motebildet de siste 400-500 årene. Et viktig symbol på det som forener Bayern, Alpene og Tyrol.

Sjøl så har jeg knickers i skinn, og har funnet ut at det å gå uten underbukser i dem er tingen. Da kiler sømmen i skrittet litt ekstra godt på nøttene når du hever din seidel og gauker «PROST». Mulig at dette var litt drøy kost såpass tidlig på dagen. Lakk og lær er uansett en viktig del av vår moderne kultur. Der nordmenn pakker seg inn i klam lin, stikkende ull og varm vadmel kler østerikerne sine edlere deler i et ekstra deilig lag med skinn. Kulturministeren bør utrede i hvor stor grad skinn kan sies å være en essensiell del av det norske motebildet. Tar du jobben Trond Giske?

Trond Giske
Ved flere anledninger har jeg opplevd å bli mobba, erta og ledd midt i trynet av motstanderens tilhengere på hjemmekamp. Rett bak Vestbredden er det VIP-tribuner og ved flere anledninger har det vært folk fra Hamar, Lillestrøm, Bergen og Frogner på våre hjemmekamper.

Når våre motstandere så har spilt bra mot laget vårt, har disse «VIPene» hengt over rekka og flira Klanen i trynet. Reaksjonene har jo stort sett vært de samme. Klin forbanna Vålerengasupportere som – hvis de ikke hadde vært så jævla dårlig trent – vil klatre opp på tribunen og grisebanke bønda. Det samme skjedde på Stamford Bridge på tirsdag. Trond Giske – som er trønder og RBK-supporter – hadde med seg en liten delegasjon over Nordsjøen for å se RBK mot Chelsea. Da RBK scora hadde de norske tilhengerne jubla.

Og da hadde Chelseasupporterne blitt sinte. VG beskriver det slik. Vi antar at det var dette som gjorde at José fikk sparken. Å spille 1-1 mot RBK er greit.

Men at en rekke norske milliardærer jubler høylydt, at ei dame skriker og gestikulerer heftig samt at Trond Giske hopper glad rundt på sine 2 meter var dråpen som fikk begeret til å renne over for José.

José
Og det begeret kunne for eksempel vært fylt til randen med tequilla fra José Mourinhos navnebror José Cuervo. Noen som fikk fylleangst nå. Til dere som er der nede: rom fra STROH har samme effekt, bare at det går dobbelt så fort. Dette vet festløva Steffen Iversen sikkert en del om.

Steffen Iversen
Vil bort fra RBK. Han er misfornøyd med situasjonen. I fjor vant han gull for RBK alene med 12 scoringer på 12 kamper. Nå er det benken for Litj-Ivers.

Rosenborg er fortsatt ræva Steffen? Det at man ikke får spille har jo sine grunner. Man er enten for dårlig for laget, eller så ha rman røket uklar med treneren, eller så er man skada. Pingla Steffen klager på problemer med luftveiene. Hallo? Hva med å brekke beinet tvert av? Spør Mohammed Fellah.

Mohammed Fellah

“Jeg så at den brakk med en gang”, sier Fellah om sitt eget venstre bein. “Jeg så foten bare dingle fram og tilbake.“Les VPNs intervju med Mohammed Fellah og få en klump i halsen du også. Og forresten: Kan du sykle med ett bein?

Vålerenga i dag
Franz Horr. 20 millioner. Sebastian Mila. Lederhosen. Trond Giske. José. Steffen Iversen. Mohammed Fellah. Ei fullstappa dagbok er på plass

Legg igjen en kommentar