Dagboka torsdag 19. juli 2007

Kamp i Europa idag. Og krisen i Vålerenga fortsetter mens frontene tilspisses. Og spekulasjonene om spillere fortsetter. Moro med Vålerenga, gitt. Europa-eventyret starter idag Så er vi i gang. Og kanskje blir det den kickstarten vi trenger for høsten. Myhre serverer sitater på klubbens sider som er helt vanlige for alle fotball-trenere: – For oss … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 19. juli 2007»

Kamp i Europa idag. Og krisen i Vålerenga fortsetter mens frontene tilspisses. Og spekulasjonene om spillere fortsetter. Moro med Vålerenga, gitt.

Europa-eventyret starter idag
Så er vi i gang. Og kanskje blir det den kickstarten vi trenger for høsten. Myhre serverer sitater på klubbens sider som er helt vanlige for alle fotball-trenere:

– For oss blir det viktig å komme godt i gang nå.
– Europa-cupen er en spennende arena for oss og vise oss fram på, og vi gleder oss til i morgen.
– De har enkeltspillere som kan gjøre det lille ekstra, og vi må være på nett og opp mot vårt maksimalnivå over to kamper for å gå videre.

Ikke så mye nytt der, men samtidig forteller Myhre at ”vi” har sett de live to ganger. Det tyder i alle fall på at Vålerenga faktisk er litt forberedt til testen.

Klubbens sider melder at Freddy, Horn og Brix er skadet og uaktuelle for dagens kamp. Dessuten er Daniel og Wæhler usikre og må testes før kampen. Daniel er plaget av halsinfeksjon, mens det sies intet om hva som plager Wæhler. Vi kommer tilbake til det i neste avsnitt.

På Floras nettsider sier deres kaptein Martin Reim følgende:
– Kindlasti on tegemist senise hooaja raskeima mänguga- Norra liiga on meie omast ju tunduvalt tugevam. Kuigi Valerenga pole käimasolevat hooaeg hästi alustanud, on nende mäng olnud alati nauditav ja kvaliteetne.

Som sikkert er langt på vei det samme som Myhre sier lenger oppe.
Med litt finsk bakgrunn tror vi at vi kan lese at Flora møter en god motstander fra en liga som er bedre enn den estiske. Og selv om Vålerenga sliter i serien er det et lag med styrke og kvaliteter. Bla bla mao.

La oss håpe det er riktig sitert, og at esteren har rett om oss. Og at ikke våre spillere tror han har rett, men føler de må bevise at han har rett…

Forresten, når jeg ser på teksten en gang til tror jeg Reim sier følgende:

– Vålerengas spillere er en surrete flokk med småjenter og pingler. Vi skal knuse dem slik som vi knuste det andre (men bedre parfymerte) jentelaget fra Oslo i fjor. Norske lag er det samme som walkover for oss, og norske fotballspillere er kjerringer som sparker ball med håndvesker og sminke.

Kampen sendes forøvrig live på webradio fra kl1745. VIF TV sammen med Klanens Web Radio og Aftenposten.no skal sende live på Aftenposten.no.
”Med forbehold om at de lokale nettverksleverandørene får opp tilstrekkelige linjer i løpet av dagen”, sier Mellingsæter i VIF-tv. Hvilket han tror ordner seg.
På Aftenposten.no altså, kommentert av KWR-gutta. Håper det betyr Jørn Tysnes – det er alltid en klassiker.

Og kudos til både VIF-TV, Aftenposten og KWR-gutta for å sette opp dette for oss hjemmesittere. Sånn kan sponsorsamarbeid fungere riktig så pent.

Hagen og Wæhler
Det vi ikke fikk med oss i gårsdagens Dagbok om muligheten for Hagens retur var det han sa i VG. Mens Nettavisen var overbevist om at Hagen nesten var i Vålerenga hevder VG å ”erfare” at Hagen ikke vil hjem til Norge. Selv om han ikke ønsker å si noe. Og når det kommer til Wæhlers mulige avgang til RBK, som ingen i Vålerenga sier blir noe av, noterer vi med interesse at Kjetil er ”usikker” til kampen i dag. Uten at den medisinske grunnen oppgis.

Spiller han ikke i dag er han fortsatt mer salgbar enn om han spiller og blir Europa-forankret (yeay!) til Vålerenga. Så rart at han i likhet med Iversen for noen år siden er ”usikker” noen timer før kampen spilles…
Sånt får fart på konspirasjonsmølla.

Spissjakten
Intet nytt om brasilianere eller andre nye navn. Men Aalbu melder i Nettavisen at det ikke er tatt noen avgjørelse om Selimo Plaku, (hadde han et annet fornavn i går?). Men han trener ut uka med Vålerenga. Hvilket vel ikke betyr at han er i Tallinn. Spennende kar, men heller ikke vi tror han er svaret på Vålerengas scoringsproblemer akkurat nå. Men spennende ennå.

Petter Myhre sitter ennå, sier han
– Jeg sitter trygt, og jeg tror vi vil gjøre en god høstsesong, sier han til Nettavisen.
Han sier han har gode tilbakemeldinger fra styret før han henviser til den gode høstsesongen som var. Og at han tror det vil snu nå mot Flora i dag.

Det å bruke høsten som argumentasjon slår nok ikke så lett gjennom. Rekdal ble evaluert på en svak høst selv om det ble gull. For ikke å snakke om en svakere vår. Selv om han hadde brakt oss mer suksess enn Myhre. Å være fotballtrener i Vålerenga betyr kort vei fra gud til demon. Og enorme mengder med manglende lojalitet og dolkestøt. Noe Myhre er i fare for å få føle fullt ut, ser det ut til.

For vårt vedkommende stusser vi ennå på at det ikke har kommet tydligere uttalelser fra styret eller direktør om at Myhre faktisk har komplett støtte, og ikke bare sånn ”litt støtte nå”. Ingen vits i å forlenge smerten lenger enn nødvendig, dersom man skal avlive. Om man skal satse på Myhre bør man hjelpe han til å få gjort en best mulig jobb, ikke bare bruke han som syndebukk om noen kamper. For det er ikke bare Myhre som har ansvaret for at Vålerenga er på knæra igjen. Men jeg tipper vi ser styret i Vålerenga kjapt ute i media med erklæringer om støtte til Myhre dersom vi banker Flora, Tromsø, Nybergsund og i hvert fall Stabæk. Vi får se.

The Empire strikes back
Og da er vi over på dette med hvem som har skylda for at vi er i sumpa igjen.
I dagens VG får krisen i Vålerenga mer momentum. For nå tar både Kjetil Rekdal og Kjetil Siem bladet fra munnen etter hvert som dagens svake resultater blir forsøkt skjøvet over på dem. På tirsdag sa Espen Musæus følgende til VG på spørsmål om dagens problemer skyldes dårlig arbeid fra to-tre år siden:

– Det er ingen fasit, men vi så det allerede før sesongen i år.

VGs journalist er smart nok til å servere den uttalelsen til Rekdal, og han svarer for seg:

– Det er en meget merkelig uttalelse. For to-tre år siden hadde vi suksess. De har de ikke idag og bare trener og direktør er skiftet ut. Klubben har vel aldri stått så solid som nå, så de har et bedre utgangspunkt enn noen gang.

VG serverer det samme til Siem og han backer opp Rekdal selv om han helst ikke vil snakke om Vålerenga. Han mener resultatene taler for seg selv:
sølv og gull, pluss to år med overskudd.

– Problemet i denne saken er at den som prøver å sette bjella på riktig sau, viser seg å være sau selv, sier Vålerengas tidligere direktør.

Han avviser også blankt at han sluttet pga konflikt med Rekdal.

For Dagbokas del minner vi om Jan Erik Aalbus kommentar til P4 om trøkket når man er direktør i Vålerenga. Der han mente at han i løpet av sin karriere ikke har opplevd makan til pågang fra medier og supportere. Kanskje det var en viktig grunn til at Kjetil Siem ga seg når han gjorde. Man orker nok ikke være sjef i Vålerenga lenge.

Og vi ser at VG bidrar til å hisse opp stemningen i klubben. Samtidig er det viktige ting som blir sagt.

Som en venn av oss sa:
– Får nesten litt sånn følelse av at jeg vil le over situasjonen. Det er bare helt utrolig at vi har havna der vi er nå på så kort tid.

Rekdal og Siem fikk nok, og jeg lurer fælt på hvor vi hadde vært nå om man ikke hjalp dem ut døra den gang. Myhre tok utfordringen, men nå når hans hode ligger på blokka tegner han seg mer som en syndebukk enn som martyr. Og det er ikke hans feil. Sagt før, og sies igjen: dersom Vålerenga feiler videre i høst er det langt flere enn direktører og trenere som må evaluere sin innsats.

Vel vel, la fotballen snakke ikveld, og la Vålerenga reise seg fra asken.

JET
Klubbens sider melder at våre gutter slo Le Havre 2-1 og er videre til kvartfinale som puljevinner. Fellah goalla en, mens det andre var et selvmål.
Gratulerer!

Vålerenga i dag
Flora Tallinn – Vålerenga kl 1745 norsk tid.
Live radio på Aftenposten.no

Lykke til, Vålerenga.

Legg igjen en kommentar