– Ein dose direkte språk, uten tåkeprat

VPN har satt i gang sin egen lille spørrerunde med lokalpolitikerne i Oslo – det er jo valg snart. Hvor mye gidder de å kjempe for eller mot en stadion som Vålerenga kan kalle et hjem? Vi starter utrolig nok med Oslo Senterparti: v alle partiene vi har spurt, er det faktisk Oslo Senterparti ved … Fortsett å lese «– Ein dose direkte språk, uten tåkeprat»

VPN har satt i gang sin egen lille spørrerunde med lokalpolitikerne i Oslo – det er jo valg snart. Hvor mye gidder de å kjempe for eller mot en stadion som Vålerenga kan kalle et hjem? Vi starter utrolig nok med Oslo Senterparti:

v alle partiene vi har spurt, er det faktisk Oslo Senterparti ved Lars Rottem Krangnes, førstekandidat, som svarer først. Det sier kanskje mer om de andre partienes interesse i saken.

VPN tok utgangspunkt i verbalvedtak B13 fra 14.desember 2005, der det blant annet sies: «Bystyret ber byrådet gå i dialog med VIF for å bidra til at VIF kan få etablert nytt stadion på egnet sted. Byrådet bør blant annet bidra til å utrede ulike lokaliseringsalternativer som vil kunne være akseptable både sportslig, økonomisk og byutviklingsmessig». Vedtaket ble gjort etter en muntlig innstilling fra Arbeiderpartiet ved Harsvik under budsjettbehandlingen for 2006.

Vi ba om klartekst, hvilket Rottem Krangnes leverte slik:

– Hei, oversender ein dose direkte språk, utan tåkeprat:

Hva er deres holdning til en egen stadion for Vålerenga: ja eller nei. Og om ja, hvor sterkt mener dere det?

– Senterpartiet er for meir gras i Oslo! Oslo manglar hallar og idrettsfelt, særleg aust i byen. Også Oslo bør ha ein eliteserieklubb med sin eigen stadion, som td. Trondheim og Bergen. Derfor er vi heilt klart for at Oslo kommune skal gjere det som er mogleg for å ordne med tomt og reguleringsplan, så raskt som mogleg. Også anlegg for toppidrett må i den grad det går an å kombinere vere tilgjengelege for bruk av nærmiljø og masseidrett. Det vil vi stille krav om også her.

Er dere enige i verbalvedtaket?
Ja.

Noen meninger om beliggenhet av stadion?
– Både som toppidrettsarena og evt. nærmiljøanlegg nærast mogleg kollektivtransport og sentralt i byen. Byutviklingsmessig sett på austkanten. Valle er eit godt alternativ. Stadion må uansett ha ei utforming som passar nærmiljøet.

Hva er deres holdninger til næringseiendom som en del av stadion?
– For, men ikkje i form av kjøpesenter.

Har dere noen som jobber dedikert med saken om ny stadion?
– Nei.

Kan dere forklare fra deres ståsted hvorfor denne saken tar såpass lang tid?
– Opplagt fordi vi i motsetning til i neste periode ikkje har vore representert i bystyret i denne perioden.

Har du noe forhold til fotball selv, og i såfall hvilken klubb?
– Eg er jo trønder. Rosenborg.

Legg igjen en kommentar