Viking – Vålerenga 1-1

Tippeligaen 18. runde – Stavanger Stadion 22.08.2004 – 12.336 tilskuere For andre gang denne sesongen rundspiller Vålerenga Viking uten å få skikkelig uttelling for slitet. Denne gangen endte bataljen 1-1 etter at Vålerenga åpnet klart best og tok ledelsen etter kun få minutter. Vålerenga holdt trykket oppe syntes å styre mot seier, men et tåpelig … Fortsett å lese «Viking – Vålerenga 1-1»

Tippeligaen 18. runde – Stavanger Stadion 22.08.2004 – 12.336 tilskuere

For andre gang denne sesongen rundspiller Vålerenga Viking uten å få skikkelig uttelling for slitet. Denne gangen endte bataljen 1-1 etter at Vålerenga åpnet klart best og tok ledelsen etter kun få minutter. Vålerenga holdt trykket oppe syntes å styre mot seier, men et tåpelig frispark og litt dårlig konsentrasjon i forsvaret var feil nok til at Viking kunne utligne og stjele et poeng. Sure saker, selv om det var på bortebane.

Vålerenga:

Arni Gautur Arason
David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler Freddy dos Santos
Morten Berre (David Hanssen 90) Ardian Gashi Jørgen Jalland Per Egil Swift (Lars Øvrebø 90)
Steffen Iversen Daniel Fredheim Holm

Viking:

Frode Olsen – Bjørn Dahl, Alexander Gabrielsen, Brede P. Hangeland, Thomas Pereira – Jørgen Tengesdal (Hannes Sigurdsson 81), Trygve Nygaard, Bjarte Lunde Aarsheim (Jone Samuelson 46), Kristian Sørli – Peter Kovacs, Erik Nevland

Mål/Kort:

1-0 Daniel Fredheim Holm 6
58 Peter Kovacs 1-1
GK David Brocken

Hoveddommer: Tommy Skjerven

En lang dags ferd gjennom diverse puber på Gardemoen og i Stavanger sentrum. En fantastisk båttur ut til et stadion verdig atskillig skryt. Slikt sliter på en gammel mann. Imponert av det fantastiske skuet fra plassen høyt oppe i svingen tok det litt tid før forfjamselsen ble gnidd ut av øynene og konsentrasjonen om kampen kunne settes.

Og sannelig, i det vi endelig har fått orden på lagoppstilling og formasjon så ruller Vålerenga opp på høyre side. Vikings forsvar greier ikke å følge med i svingen og Ardian Gahsi kan sende ballen innover mot sentrum av banen der Daniel Fredheim Holm er ledig, og klar. TV-bildene viser senere at han skyver ballen i mål med et flott hælspark. 1-0, og kampen er knapt begynt!

Den neste halvtimen er nærmest uvirkelig. Utenom et og annet håpløst skudd og billig frispark så er Vålerengadominansen total. Vi siterer notatblokka: «8 Brocken skyter frispark utenfor. 10. Vålerenga eier kampen. 13. Fint Vålerenga flyt 17. Vålerenga mye bedre enn Viking 24. Viking prøver seg, Vålerengas forsvar holder bra. 28. Klanen synger Gøy på landet 30. Vålerenga på hugget. 33. Klanen synger Vi vil ha motstand.» Men det finnes selvfølgelig en slange i paradiset, for tross overlegenheten i spill så får ikke Vålerenga satt ballen i mål. Og da er man på mange måter like langt. Årets Vålerenga lag er på vei nippet til å bli noe virkelig stort, men verket må krones med mål. Eller for å si det på en annen måte: Hadde Vålerenga gått opp til 2-0 i denne perioden av kampen tror vi neppe det hadde vært mulig for Viking å reise seg senere i kampen.

Mot slutten av omgangen kommer Viking mere med i kampen og i det siste spilleminuttet så er det like før det går galt på Vikingcorner, men heldigvis får ikke Kovacs skikkelig klem på avslutningen. Men sjansen varsler om at Viking på langt nær er uten sjanser til poeng i kampen.

Det vil si, andre omgang begynner som første og Vålerenga gjør som de vil de første minuttene. Scoring blir det også – også den ca. 5 minutter ut i omgangen – Steffen Iversen setter ballen i mål etter et nydelig angrep. Dessverre er Vålerenga avblåst for offside i trekket før. «Feil avblåsning!» står det på blokka, men det skal ærlig innrømmes at akkurat det var umulig å se fra den posisjonen denne referenten fulgte kampen fra.

Et par minutter seinere så roter Frode Olsen og byr nærmest Vålerenga gå opp til 2-0, men ingen i angrepet er våkne nok til å gripe sjansen.

Det er istedet Viking som får lønn for strevet. En ball blir sparket opp i hånda på Jørgen Jalland og linjemannen vifter vilt. Dommer Skjerven har ikke stort valg stakkar, han blåser frispark.

– Greit nok det, men det var hele tre tilsvarende hendelser for Vikings del – en av dem innefor 16-meteren. Dømmingen må da være konsekvent, sier Kjetil Rekdal til VPN etter kampen.

Og latterlige frispark, akkurat som tullecornere, vet vi alle hva betyr – nemlig utligning. Peter Kovacs stiger til værs og header frisparket i mål. Og da er man, all mulig Vålerengadominans til tross, like langt.

Viking får selvtillit av målet, og en liten stund frykter vi for at det hele skal glippe, men Vålerenga kjemper seg tilbake i kampen.

Steffen Iversen header utenfor etter et nydelig Vålerenga angrep etter drøye 70 minutter.

Det er bra temperatur i kampen med dårlig dømming og mange billige frispark til begge lag, Jørgen Jalland får gult kort.

Daniel Fredheim er nesten gjennom og blir felt, men frisparket gir intet.

Så er det Kovacs som skyter godt fra lang avstand. Viking har alt annet enn gitt seg mot slutten, men dette skuddet etter ca 85 minutter var deres siste alvorlige forsøk.

Vålerenga derimot, har to kjempesjanser til før full tid: I det 89 minutt ender et nydelig Vålerengangrep i klørne til Frode Olsen. Så på overtid så er Swift nesten igjennom, men nok en gang greier Olsen å avverge.

Alt i alt: En kamp Vålerenga viste seg som et topplag gjennom store deler av kampen, en kamp der Vålerenga produserte store målsjanser på løpende bånd, men også en kamp der det ikke ble mer en det ene målet. Og blir det lett for selv en underlegen motstander å få den nødvendige utligningen.

Og forresten, hvorfor bytter Vålerenga spillere helt på slutten av kampen når det er seier man jager. Vi trodde taktiske bytter mot slutten av kamper hørte det forsvarende laget til?