Serien er halvspilt

Serien er halvspilt, Vålerenga har 20 poeng og er like bunnsolide hjemme som de er dårlige borte. Her kommer en helt objektiv vurdering fra spillerbørsansvarlig hos VPN om spillernes prestasjoner så langt, og hvordan de ligger an på børsen. Pa Dembo Tourray: Snitt på børsen 4,9 Dembo har kommet inn som en sårt tiltrengt forstekning … Fortsett å lese «Serien er halvspilt»

Serien er halvspilt, Vålerenga har 20 poeng og er like bunnsolide hjemme som de er dårlige borte. Her kommer en helt objektiv vurdering fra spillerbørsansvarlig hos VPN om spillernes prestasjoner så langt, og hvordan de ligger an på børsen.

Pa Dembo Tourray: Snitt på børsen 4,9
Dembo har kommet inn som en sårt tiltrengt forstekning helt bakerst. Dessverre forsvinner han nok tilbake til Djurgården, men vi kan jo håpe han spiller i den vakre blå en gang i fremtiden. Dembo varierer fra det fantastiske til det horrible, men har vist at han har matchvinneregenskaper som en god keeper skal ha. Vi ønsker lykke til videre, og velkommen tilbake en annen gang.

Øyvind Bolthof: Snitt på børsen 4
Bolthof har stått tre kamper i år, og har gjort det helt greit. Hvis han klarer å ta fram det vi har sett på hans gode dager, vil forhåpentligvis savnet av Dembo bli mindre enn mange frykter. Bolthof kan være helt fantastisk i nærspillet og på streken, men må bli flinkere til å sette i gang spillet, og vise litt større innsats på langskudd.

Tom Henning Hovi: Snitt på børsen 5,8
Hovi er best på børsen så langt, og spiller kanskje sin beste sesong i blått. Han presterer jevnt høyt i alle kamper, og gjør lite feil. Dessverre har Hovi annonsert at dette er hans siste sesong for Vålerenga, men ”Operasjon Overtalelse” er herved startet. Du kan ikke spille for Ham-Kam vet du! Er ikke så langt fra Toten til Oslo.

Erik Hagen: Snitt på børsen 5
Panzer er Panzer på godt og vondt. Kompromissløs i taklingene, og vond å møte for motstanderne. Har til tider litt for stor tro på sine egne ferdigheter som spillende midtstopper, og noen raid bakfra kan gi et gjennomsnittlig klansmedlem grå hår i hvert fall ti år før tiden. Men alt i alt en type jeg er veldig glad spiller for oss og ikke mot oss.

Kjetil Wæhler: Snitt på børsen 5,4
Wæhler har spilt seg inn i våre hjerter. Hadde en knallsesong i fjor og var årets spiller etter min mening, og har etter en litt famlende start i år, spilt seg stort opp og sammen med Panzer utgjør han ett midtstopperpar som har mye av æren for at vi slipper inn så få mål.

David Brocken: Snitt på børsen 5,3
”Belgisk blå” trengte bare to treningskamper på å vise at han var høyrebacken vi manglet. Med rutine som Rekdal, innsats som Panzer, og ett meget bra høyrebein, er det ett syn og se han fosse opp langs høyresiden. Dessverre er det ingen til å ta imot innleggene hans, men det håper vi forandrer seg i sommer. Brocken er ett selvskrevet valg på høyresiden, og blir forhåpentligvis det frem til unge Driscoll er klar til å ta over.

Morten Berre: Snitt på børsen 5,1
Berre kom sterkt på slutten av fjoråret, og har fortsatt den positive utviklingen i år.
Han er fortsatt litt ustabil, og kan etter min mening bli litt tøffere i dueller, og prøve seg mer på mål når han har sjansen, men så lenge trenden går den riktige veien får vi håpe det kommer etter hvert.

Jørgen Jalland: Snitt på børsen 4,2
I treningskampene i vinter var det mange som håpet Jalland endelig hadde vendt seg til nivået i tippeligaen, og han spilte riktig så bra til tider, med geniale gjennombruddspasninger, og sugende taklinger. Dessverre har han ikke klart å få til det samme i tippeligaen. Altfor mange pasninger havner hos motstander, og det går for sakte når han har ballen i beina. Jalland har potensial, og viser glimt av hva han kan, men må bli mer stabil.

Thomas Holm: Snitt på børsen 5
Arvtakeren til Rekdal er det sagt at Holm skal være. Endelig har han fått en sesong uten skader og har fremstått bedre trent enn vi har sett han før. Er nok litt varierende i prestasjonene enda, og klarer ikke å ta tak i en kamp på samme måte som Rekdal, Men han har vist glimt av storhet, spesielt i kampen mot viking, hvor han var helt fantastisk. Fortsetter han utviklingen har vi en potensiell storspiller i Holm. Og du kan ikke være dårligere enn lillebror, kan du vel?

Ardian Gashi: Snitt på børsen 4,7
Gashi åpnet sesongen meget bra mot bodø/glimt, hvor han var banens beste med klar margin. Etter det har det dessverre bare gått nedover, eller har det det. Gashi er den spilleren som jobber mest av alle i Vålerenga. Det er ikke så lett å evaluere han fordi vi hadde så store forventninger etter høsten og vinteren. Forventningene var kanskje altfor høye, og han har ikke spilt mange kampene sentralt som han helst vil selv. At Gashi har potensial er hevet over en hver tvil, og når det først løsner kan det bli moro.

Freddy Dos Santos: Snitt på børs 4
Freddy har ikke hatt en veldig heldig sesong til nå. Kan vel ikke si at han er en konstant trussel for motstanderne, men det skal også sies at han ofte får dårlig hjelp fra lagkameratene. Det er vanskelig å si hvorfor han sliter, men større press, og at det som gikk på instinkt i fjor, nå er faste mønstre og piler på taktikktavla til Rekdal kan være med på å forklare noe. Er ikke alltid så lurt å tenke for mye i fotball.

Daniel Fredheim Holm: Snitt på børsen 5,1
Kom til oss med merkelappen ”ett av Norges største fotballtalenter” påsydd drakta, og han har helt klart vist hvorfor til tider. Han gjør ting med ballen vi ikke akkurat er bortskjemt med i Vålerenga, og har klart nivåforskjellen mellom første divisjon og tippeligaen uten problemer. Han har en tendens til å bli litt borte i en del kamper, og prøver ofte på litt vanskeligere ting enn han trenger, men herregud gutten er atten år og ingen kan forvente at han skal være på topp hele tiden. Fortsetter han utviklingen vil han bli en spiller vi snakker om i mange år, og kan gi klubbkassa noen sårt trengte kroner, men ”Lillebror”, vær så snill å bli noen år, ok?

Runar Normann: Snitt på børsen 3,5
Normann har slitt med å få spille til nå, noe som man kanskje ikke hadde trodd etter vintersesongen. Med en Hovi som spiller bra, og noen utenomsportslige problemer, har veien inn på laget blitt ganske lang. At han i form har noe å bidra med, så vi både mot newcastle og i treningskampene i vinter. Vi får håpe han snart viser det også.

Kjetil Rekdal: Snitt på børsen 5
”I” har i år vært mer trener enn spiller. Noen innhopp har det blitt, særlig når det er en ledelse som skal trygges på slutten. Han har fortsatt pasningsfoten og roen inntakt, selv om feilpasningene kommer litt oftere enn før. Er sannsynligvis siste sesongen han spiller, og som han sier det selv: ”Ingenting er bedre enn at Vålerenga klarer seg uten meg.” Må vel si oss enige der?

Per Egil Swift: Snitt på børsen 5,4
Swift har hatt en vanskelig sesong så langt. Når han har spilt har han gjort det bra, men sesongen er så langt ødelagt av skader. Swift skadefri og i form er helt klart en kandidat til en plass i førsteellveren, så vi får håpe høsten blir bedre.

David Hanssen: Snitt på børsen 4,2
”Hippie” har også hatt en vanskelig sesong i år. Det har blitt mye benkesliting, men han har fått spille mer den siste tiden. Han har fortsatt lang vei å gå før han er tilbake i formen han var for to år siden, men han prøver om ikke annet. Det er vel ingenting som hadde gledet oss mer enn en Hippie som med flagrende hår tar et genialt løp i motstanderens bakrom og scorer.

Lars Øvrebø: Snitt på børsen 2
Øvrebø har fått noen innhopp, og viser at potensialet er der. Vi får håpe at han tar med seg erfaringen han får i år, og utvikler seg videre. Og ikke bli skremt av gjennomsnittet hans. Han har bare fått poeng i en kamp, og da var det ikke mange som fikk høyt.

Tor Henning Hamre: Ingen karakterer
Hamre har til nå spilt ca. ett kvarter til sammen i tippeligaen, som fordeler seg på to tre minutters innhopp og ti minutter mot Ham-Kam hvor vi ledet 2-0 og la oss lavt for å trygge ledelsen. Ikke ideelt for en spiss. At han skulle være en tjuemålsmann allerede i år hadde vel de færreste tro på, men man kan jo lure på hva som skal til for at han får sjansen, når han ikke får komme inn når vi må score en gang. Jeg håper og tror at han får prøve seg mer til høsten.

Thomas Sæther
En av de unge lovende, men som ikke har fått prøve seg enda. Er nok for urutinert til å ta en midtstopperplass, men hvis tabellsituasjonen tilsier det, vil vi nok få se han i en kamp eller tre mot slutten av sesongen.

Ronny Døhli
Døhli har fått vårsesongen ødelagt av skader, men er på vei tilbake nå. Dessverre ser veien inn på A-laget meget vanskelig ut, så lenge Brocken er skadefri og en sulten Driscoll puster han i nakken.

Resten av spillerne som er på utlån får dere lese de respektive lags hjemmesider for å se hvordan de gjør det. Kan også legge til at snittet på alle spillerne er 4,6. Vi får håpe det går opp og ikke ned om tretten runder.

Legg igjen en kommentar