Vålerengas lek med Lillehammer

Foreløpig virker Vålerenga suveren i ligaen. Lillehammer er sånn halvveis med, omtrent ved midten av tabellen. Å være halvveis med hjelper ikke på Jordal, Vålerenga vant 5-1.  1425 personer fikk se feiende flott hockey søndag kveld. Vålerenga sikter inn mot jubileumsåret og har ingen måte på å gå inn i det på fredelig vis. Fra … Fortsett å lese «Vålerengas lek med Lillehammer»

Foreløpig virker Vålerenga suveren i ligaen. Lillehammer er sånn halvveis med, omtrent ved midten av tabellen. Å være halvveis med hjelper ikke på Jordal, Vålerenga vant 5-1.

1425 personer fikk se feiende flott hockey søndag kveld. Vålerenga sikter inn mot jubileumsåret og har ingen måte på å gå inn i det på fredelig vis. Fra første dropp er det høyt tempo på skøytene og flott pasningsspill. Dette gjelder begge veier, Lillehammer er ikke tapt bak en vogn til tross for at de har en stor, rød «L» på brystet. Samme type «L» folk som øvelseskjører setter på bilen.

Muligens er det litt tilfeldigheter at nettopp Vålerenga får første nettkjenning. Lillehammer har sine egne sjanser, men Vålerengas keeper er ingen enkel mann å bryne seg på. Første periode avsluttes med 1-0 til vertskapet.

Thoresen var en viktig mann for Vålerenga mot Lillehammer

Selv om spillet gikk litt tråere mot slutten av første periode trenger hockeyspillere bare en liten pust i bakken for å finne frem kruttet igjen. Andre periode byr også på stor fart og sjanser. Vålerenga er første til å sette sin sjanse, men ikke mange skøytetaka etter det klinker Lillehammer til. Dermed er det fremdeles en slags nerve i kampen før tredje periode til tross for at Vålerenga begynner å dominere på isen.

Når tredje periode er i gang er  nivåforskjellen mellom verter og gjester påtagelig. Etter omlag 5 minutter er Lillehammers utsendte tydelig mer slitne enn Vålerengas krigere. Til slutt stokker det seg helt for Lillehammer og Vålerenga setter pukken i Lillehammers mål på mesterlig vis tre ganger i avsluttende periode. Dermed ender forestillingen 5-1 og Vålerenga holder seg der de hører hjemme på tabellen. Helt øverst. Alene.