Poengtap på overtid

Vålerenga kjørte kampen og Trondheims Ørn fikk en spiller utvist. Allikevel endte det bare 1-1, og poengdeling, i Vallhall. Vålerenga – Trondheims Ørn Toppseriens 5.runde – Vallhall arena – 2. mai – 157 tilskuere Mål: 1-0 Rikke Storrø (81.min), 1-1 Guro Ramstad (90.min) Kort:  Gule kort Hjemmelag: Bortelag: Marianne Flakk (72.min) Røde kort Hjemmelag: Bortelag: Guro Reiten (56.min) … Fortsett å lese «Poengtap på overtid»

Vålerenga kjørte kampen og Trondheims Ørn fikk en spiller utvist. Allikevel endte det bare 1-1, og poengdeling, i Vallhall.

Vålerenga – Trondheims Ørn
Toppseriens 5.runde – Vallhall arena – 2. mai – 157 tilskuere

Mål: 1-0 Rikke Storrø (81.min), 1-1 Guro Ramstad (90.min)

Bortelag: Guro Reiten (56.min)

Vålerengas lag: Guro Pettersen, Ingrid Katrine Buer Søndenå, Ellen Wang Maren Eithun Hauge, Daniela Schwartz, Tina Wulf, Camilla Christensen, Mina Kjørum, Emelie Erlandsson, Johanne Frilund, Anne Lise Olsen, Josefine Ervik, Rikke Storrø, Lise Janbu Eide, Ina Helen Skaug, Frida Brøttum, Pernille Gardien, Elisabeth Giske Bakken

Trondheim Ørns lag: Kristine Nøstmo, Mali Lilleås Næss, Marit Clausen, Martine Flakk, Inger Ane Hole, Andrea Eimstad Haugstøyl, Guro Reiten, Ingrid Syrstad Engen, Julie Skjeflo Adserø, Lisa-Marie Karlseng Utland, Oda Bolkan Fugelsnes, Mari Johnsen Johansen, Monica Sandstad Smedhaug, Maria Olsvik, Marthe Enlid, Kristin Jørgensen, Guro Ramstad

Upresist

Vålerenga starter med godt press, og kommer i gang med sjanser mot Trondheims Ørn. Litt justering på innleggene fra kant så de treffer medspiller, og ikke havner over alt ellers. Litt flere i blått innenfor Trondheims Ørns 16-meter. Litt mer aggressivitet så andreballene vinnes. Joda, det ligger an til noe som kan bli fetere enn smult. Etter snaut 10 minutter er begynner et mønster å komme frem. Innlegga fra kan blir ikke bedre, ikke vinner vi andreballene heller. Det blir smått frustrerende å være vitne til. Vålerenga stormer nedover kantene, så slåes ballen som havner over hele Vallhall. Ofte i henda på Trondheim Ørns keeper, en del bak mål og stadig vekk hos en eller annen i gult som kan klarerer ballen langt pokker i voll.

Mystisk rødt

Trønderne er ikke livstruende de heller, men et par ganger får de lompa inn noe greier mot Vålerengas Guro Pettersen og det kiler i magan. Takk fanden for at gultrøyene ikke slumper til å skåre, det ville vært ufortjent. Første omgang renner sakte ut i sanden på uten at noen av laga satt ballen i nettet.

Kun 10 minutter etter hvilen får Guro Reiten fra Trondheim direkte rødt. Fra vår posisjon var det vanskelig å se annet enn to spillere med forskjellige drakter måke inn i hverandre, så det røde virker noe strengt. Vi spør litt rundt med andre folk, og det skulle vise seg at alle vi snakka med var i litt dårlig posisjon til å se hva det var som kvalifiserte til direkte rødt. Så lenge det ikke er Vålerengaspiller som ryker er det allikevel ingen grunn til å pisse på dommeren av den grunn, og håpet for et par kjappe skåringer nå som gjestene mangler ei dame på banen øker.

Innbytter skårer

Rikke Storrø kommer på banen i bytte mot Emilie Erlandsson som kommer seg på benken. Umiddelbart ser ikke dette byttet ut til å ha all verdens å si for hverken presisjon eller andreballgjenvinning, det gjør heller ikke Trondheim Ørns reduksjon av spillere. Allikevel ligger det på et vis et mål i lufta. Du kjenner følelsen? Der det presses og kjempes, det MÅ skje noe. Som oftest skjer jo det at Vålerenga får ræva full av både pung og baller, men ikke denne gangen. Rikke Storrø skyter fra omlag 16 meter. Ballen treffer noe i gult som gir ballen en høy bue, muligens med en anelse dupp. Dermed går den over trøndernes keeper og 1-0 etter 81 minutter er et faktum.

Med dette skuddet lager Rikke Storrø 1-0 mot Trondheims Ørn

Spill til dommeren blåser

Så starter kaoset. Trondheims Ørn gjør to bytter, blant annet setter de inn på Guro Ramstad. Kampen skal bare tikke og gå fem minutter til, og Vålerenga burde kjørt videre i samme sporet som de hadde gjort til nå. Det gjør de ikke. I stedet blir de baktunge, jagende på etterskudd. Det hagler med cornere til Trondheims Ørn, og til sist må Vålerengas Guro Pettersen slippe en ball forbi seg. Da skulle kampen egentlig vært slutt. Vi var på overtid, klokka var stanset på 90 minutter og dommeren hadde satt fløyta i kjeften og skula på armbåndsuret sitt for å gjøre ende på kampen.

Da ser trøndera sitt snitt til å skåre. Selvsagt gjør de det, og selvsagt er det innbytteren Guro Ramstad som skårer. Det er tre ting som er viktig i fotball: skår flest mål, start kampen når dommeren blåser i fløyta for første gang, ikke avslutt kampen før dommeren har sagt det er greit.

Med et poeng i denne kampen ligger Vålerenga fremdeles på 10. plass.