Seier og skader mot Sarp i søla

Tre kamper igjen og to poengs forsprang på Lyn. Og attpåtil kvartfinale mot Frigg. – Neida, Vålerengen har ikke funnet melodien Det var hva Aftenposten skrev etter kampen, en kamp som ble preget av stygt spill etterhvert som spillerne ble utkjørt i mudderet på Bislett. Som regel skal det to til for å starte en … Fortsett å lese «Seier og skader mot Sarp i søla»

Tre kamper igjen og to poengs forsprang på Lyn. Og attpåtil kvartfinale mot Frigg.

Stygt spill av Sarpsborg på slutten, men skadet Bruno ga aldri opp og ble matchvinner i "seriefinalen" (Faksimile Aftenposten)
Stygt spill av Sarpsborg på slutten, men en skadet Bruno ga aldri opp og ble matchvinner
(Faksimile Aftenposten)

– Neida, Vålerengen har ikke funnet melodien

Det var hva Aftenposten skrev etter kampen, en kamp som ble preget av stygt spill etterhvert som spillerne ble utkjørt i mudderet på Bislett. Som regel skal det to til for å starte en slåsskamp, men Aftenposten frikjente Vålerenga:

Vålerengen skal frikjennes for beskyldningen om hardt og rått spill på slutten, men det er vanskelig å finne unnskyldning for mange sarpe-tacklinger. Fy-rop fra det nøytrale Store Stå kommer ikke uten grunn.

Det gikk som regel bra, men det var hektisk iblant. En gang var Leif Eriksen, reserve for dagen, ute på banen i full diskusjon – i slagstøvler og regntøy! Vålerengens trener fikk advarsel av dommeren for sitt arbeid fra sidelinjen – jo, dette var dramatisk! Dommeren fra Namsos mistet ikke hodet i denne heksegryten

– Det ble skutt titt og ofte

• Banen var forbausende god selv om den var tung, men det er jo ikke alle som hadde teknikk for sånne forhold. Det som sprang i øynene i 1. omgang, var at spillerne forsod at det gjaldt å skyte. Det ble skutt titt og ofte, hardt og skrudd, over mål og i mål, og dermed hendte det noe hele tiden.
  • En gang reddet Helge Sørlie et fint skudd fra Terje Andresen med en hånd, og i grunnen var det da en offensiv ånd over sarpelaget.
  • Efter vel en halvtimes tid notertes tre skudd på rad fra Bruno Larsen, og så kom Vålerengens første scoring. Det var i det 34. minutt. Da la Bruno Larsen frem en fin pasning til Per Skjerwen Olsen som stakk frem og – alene me keeper – scoret med all tenkelig ro og oversikt.
  • Like efter pause pirket Åge Sørensen en ball innover og bakover til Kjell Marcussen som smelte til i selvsamme nu – opp i vinkelen: 2-0.
  • Men spenningen kom igjen i og med Sarpsborgs redusering til 1-2. Rudolf Lunde forserte og Martin Kjølholdt scoret fem minutter efter pause. Opptakten til dramatikken var Leif Haugens utligning til 2-2 i omgangens 32. minutt

– Lite pep og ekkelt bakfra

• Det var fælt som de hinket og virket trette i VIF’s løperrekke også før den siste innspurten. Det var ikke mye pep igjen til det siste kvarteret.
  • Hardest skadet var vel Bruno Larsen som vel ikke var fullt restituert ennu. Mann mot mann er det OK å se på, men i ryggen! Igår var det rent ekkelt å se på spillere bli beinet ned bakfra
Kjell Marcussen skåra ett og var ofte farlig frampå mot Sarpsborg Foto: Bjørn Fjørtoft Aftenposten
Kjell Markussen skåra ett og var ofte farlig frampå mot Sarpsborg

Lille-Petter’n og Kjell Markussen skåra i «seriefinalen» mot Sarpsborg, men seriemestre ble de ikke. Markussen fikk bare fem seriekamper i 1965, og det holdt ikke. I følge VG burde han hatt langt flere kamper

Uforståelig feilgrep fra ledelsen som ikke brukte Markussen mer i 1965 (Faksimile VG)
Uforståelig at Kjell Markussen ikke ble brukt mer i 1965, mente VG

Sarpsborg spilte hardt, men fair fotball – stort sett

- En sterk prestasjon av VIF og Sarpsborg å spille så hurtig og så underholdende fotball på en så vanskelig bane (VG)
– En sterk prestasjon av VIF og Sarpsborg å spille så hurtig og så underholdende fotball på en så vanskelig bane (VG)

Under denne overskriften skrev VG:

•Vi gir gårsdagens Bislettmatch fem på terningen. Det var en sterk prestasjon av VIF og Sarpsborg å spille så hurtig og underholdende fotball på en så vanskelig bane som i går.

•At det ble mye klabb og babb og gemytter i kok glemmer vi gjerne, føret innbød til farefullt spill. Publikum raste mot SFK-spillerne i slutten av kampen, men bortsett fra et par unntakelser spilte gjestene hard, men fair fotball.

• SFK spilte fin fotball i store perioder og hadde det ikke vært for endel ubetenksomhet av f.eks. Kai Kjøningsen foran mål ville laget ha vunnet denne matchen.

• Men etter dette tapet er nå Østfolds sjanser til å få seriemesteren sterkt redusert. Sarpsborg har et nesten urovekkende lett program igjen, men det hjelper ikke, Lyn og VIF må tape for mange poeng til det. Fredrikstad ligger faktisk bedre an p.g.a. en kamp mindre spilt.

•Skulle VIF være så uheldig å tape sin førstkommende seriekamp — mot Odd — blir faktisk Lyn-Fredrikstad på Bislett en nøkkelkamp med interessante perspektiver

Sats på serien , la skadete  nøkkelspillere hvile i kvarten mot Frigg, var budskapet fra VG
Sats på serien, la skadete nøkkelspillere hvile i kvarten mot Frigg, var budskapet fra VG

Helmuth Steffens uenig med VG i det meste

Helmuth Steffens vil ha i pose og sekk (Faksimile VG)
Helmuth Steffens vil ha i pose og sekk – The Double – og stiller med de beste spillerne mot Frigg uansett skader (Faksimile VG)

Resultater 15. serierunde

Kampene denne runden var spilt tildels lenge før og lenge etter VIF-Sarpsborg den 9. september. De to siste kampene er derfor ikke med i tabellen

4.aug Lyn-Sandefjord 1-8
8.sept Viking-Odd 3-2
22.sept Skeid-Steinkjer 1-0
22.sept Fredrikstad-Frigg 4-3