Skarrepakket stanset av perlemål

Sandviken fra skarrebygda var i går på bytur for å sparke ball med Vålerengas damer. Det angrer de nok på i dag, for det de fikk var tre mål i ræva hvor av to var perler fra øverste hylle. Om du spiller for Brann eller Sandviken har ingen betydning, er du fast del av aktiviteter … Fortsett å lese «Skarrepakket stanset av perlemål»

Sandviken fra skarrebygda var i går på bytur for å sparke ball med Vålerengas damer. Det angrer de nok på i dag, for det de fikk var tre mål i ræva hvor av to var perler fra øverste hylle.

Om du spiller for Brann eller Sandviken har ingen betydning, er du fast del av aktiviteter som foregår i den illeluktende vestlandsbyen fortjener du strengt tatt ikke å puste samme luft som oss andre. Akkurat det fikk Sandvikens kvinnelag oppleve da de spurte pent om å få tre poeng av Vålerenga.

Svaret var kontant. Nei!

Kristin Karlsson konkretiserte svaret før kvarteret var spilt ved å dunke kula i krysset fra distanse. Bergenserne kaller laget sitt et «kvinnelag», hva vi så var jentunger. I første omgang er de egentlig ikke med på noe og alt Vålerengas keeper, Caroline Knutsen, har å gjøre er å plukke opp noen tilbakespill og pasninger på bærtur.

Damene i blått presser tidvis skarrepakket ut av Vallhall i retning T-banen på Helsfyr. Dette resulterer og i mål etter corner. Til sist kan ikke Sandvikens keeper gå lenger bakover uten at både ball og Marte Berget er inni målet. 2-0 og pausen kommer nok etterlengtet for Bergenserne.

Marte Berget slår Sandvikens keeper i duell og sørger for 2-0

Hva som blir sagt av lagenes trener i pausen er uklart, men i andre omgang får Sandviken være med på fotballkampen også. I hvertfall litt. I 20 minutter er kampen en daff sak og Sandviken får etter hvert lov å score de og. Ofte er det slik at et lag som ligger under 2-0 til pause og får scoring i andre omgang blir som kaniner på amfetamin og setter et djevelsk trøkk på det ledende laget. Ikke Sandviken. Ikke Vallhall.

I stedet er det Vålerenga som våkner til liv og damene kjemper som om Fabio sjøl sitter på tribuna og følger med. Etter hvert blir det såpass stress for jentelaget at de kvelder en Vålerengadame innefor 16-metern. Slikt blir det jo straffe av.

Straffen skal utføres av selveste Tina Wulf og VPNs utskremte noterer allerede 3-1 på blokka før straffen er tatt. Dårlig plan. Som kjent har Tina en stygg barnesykdom, hun kan skarre. Det er uklart om det var denne sykdommen som slo til, men hun bomma fra straffemerket. Keeper gir retur og Tina kjemper for å få kula over krittstreken uten å lykkes med det.

Mange vil nok stille seg spørsmålet om toppseriens diamant har mista grepet fullstendig etter det. Tina svarer sjøl etter noen minutter når hun velger å dundre kula i krysset fra 23 meters avstand, åpenbart inspirert av Kristin i første omgang. At dama var letta var det ikke noe problem å forstå, snakker om oppreising etter straffemissen.

Tina Wulf klinket til fra 25 meter

Selv om det ikke blei fler mål fortsatte Vålerenga både og presse og underholde. Solveig Gulbrandsen lekte karusell med en forsvarsjente ved hjørneflagget. Hun nøyde seg ikke med å dra av spilleren én gang, men tre til fire ganger ble det totalt til øredøvende latter fra tribuna.

På tirsdag kan du selv oppleve damene i seiersmodus, da spiller de kvartfinale i cupen mot Medkila klokka 18:00 på Valle.

Jubileumssesongen er ikke slutt, ikke gå glipp av damenes historiske avansement til semifinalen!

Det er lagt ut en bildeserie fra kampen her.

Vålerengas lag: Caroline Knutsen, Sharon Hansen, Hanne Mellingsæter, Ingrid Søndenå, Rebecca Angus, Ingrid Schjelderup, Tina Wulf, Solveig Gulbrandsen, Maren Hauge, Marte Berget, Kristin Karlsson
Reserver: Frida Bråttum, Mina Kjørum, Ina Skaug, Elisabeth Bakken, Nana Gram, Sandra Magnusdottir, Kristin Haugstad