Sjarm, nostalgi og tap

Det ble tap 5-1 i tidenes første kamp i Toppserien for Vålerenga. Stygge tall, men de lyver, det var strengt tatt bare de siste 15-20 minuttene at vi ikke hang helt med på notene.   Rammen rundt kampen Det var mer enn 500 tilskuere som fikk oppleve seriestarten for damene, jeg er overbevist om … Fortsett å lese «Sjarm, nostalgi og tap»

Det ble tap 5-1 i tidenes første kamp i Toppserien for Vålerenga. Stygge tall, men de lyver, det var strengt tatt bare de siste 15-20 minuttene at vi ikke hang helt med på notene.

Rammen rundt kampen

Det var mer enn 500 tilskuere som fikk oppleve seriestarten for damene, jeg er overbevist om at alle kommer tilbake. Det å være supporter på damekamp minner om sent 80-talls, tidlig 90-talls herrefotball.  Man er ikke flere enn at man hører de gode kommentarene og det er mye humor på tribunen. Samtidig er du mange nok til at det på ingen måte er kleint å stå å synge.

Jeg tror alle av våre som var der kommer tilbake og veit jeg gjør det.

Første omgang

Stabæk tar tidlig ledelsen etter at banens dominerende spiller Stensland slår et innoverskrudd frispark fra rundt 25 meter. En stabækspiller vinner duellen ved bakre stolpe og Stabæk leder 1-0. Til tross for at Vålerenga produserer vel så mange sjanser som Stabæk i første omgang er det Stabæk som skårer. På en overgang slipper de unna med noe som ser ut som offside og det står 2-0.

Andre omgang

Maria Arnesen skårer Vålerengas første mål i Toppserien. Etter å ha skapt flere gigantiske sjanser kommer et lekkert Vålerenga angrep der vi ruller opp langs venstrekanten. Til slutt ender det med at Arnesen får dunke ballen i mål fra 7-8 meter.

Kampen fortsetter å leve frem til Stabæk får sitt 3-1 mål, da går lufta litt ut av jentene og vi er vel ikke heldige med keeperspillet på de siste to Stabækmåla, som kommer i en periode der vi blir utspilt helt på tampen av kampen.

Oppsummering

Til tross for småstygge sifre var det mye positivt å ta med seg fra seriestarten i Toppserien. Vi er faktisk med å skaper en jevn fotballkamp i 70 minutter mot Topplaget med stor T, Stabæk. Jo, vi blir i perioder av kampen trykket hjemover i banen, men vi kommer helhjerta på overganger og skaper sjanse på sjanse.  Det er all grunn til å være stolte av det som ble prestert i dag, frem til 3-1 var dette veldig bra.

Vår beste i går var nok Solveig Gulbrandsen, som med ro og overblikk styrer når vi har ballen. Ellers viser hele midtbanen god løpskraft og vi har kanter og en spiss som virkelig løper på alt. Vi gratulerer Maria med det historiske målet og alle jentene, med den voldsomme utviklinga dere har hatt siden i fjor.

Neste runde mæter vi Arna-Bjørnar borte.

Oppsummert var det en god kamp i en flott ramme, vi kommer tilbake!