Hör Ni gökorna?

Kjære venner det er tid for en ny svenskevits. Denne vitsen er like dårlig som alle andre svenskevitser og kalles blant venner for Ifk Gøteborg. De er Sveriges Brann og lider på samme måte som Bergenserne av komplekser fordi de kommer fra landets NEST største by. Har vi ikke skrevet nok om Sverige ? Nei, … Fortsett å lese «Hör Ni gökorna?»

Kjære venner det er tid for en ny svenskevits. Denne vitsen er like dårlig som alle andre svenskevitser og kalles blant venner for Ifk Gøteborg. De er Sveriges Brann og lider på samme måte som Bergenserne av komplekser fordi de kommer fra landets NEST største by.

Har vi ikke skrevet nok om Sverige ?
Nei, vi har ikke det. Det svenske smørgåsbordet av tabber, dumskap og rariteter er fyllt til randen. Det er bare å forsyne seg. Så selv om det ble noen linjer i forbindelse med at vi møtte Dif, er det plass til mer. Vi tar en porsjon til. Vi gjør som kronprinsesse Victoria, vi forsyner oss med begge henda og lar øya og ikke magan, fortelle oss når vi er forsynt.

Ifk Gøteborgs sjakktrekk
I sjakk er det ikke lov å flytte slik at man setter seg selv i ”sjakk”. I fotball er tydeligvis alt lov. Hvilken mesterhjerne var det som fant ut at man skulle hente Arne Erlandsen til Ifk?
Jeg aner ikke hvilket spørsmål man stillte seg selv i Ifk, men jeg lover dere at riktig svar ikke er Arne Erlandsen. Arne Erlandsen er grossist i syvendeplasser, og det eneste han har prestert i Norge er å lage grus av gråstein. Drillo er utskjelt i utlandet for langpasningene sine, men Drillo hadde en plan med langpasningene. I Arne Erlandsens spillestil er det langpasningen som er selve planen. Ballen skal slås så langt, så høyt og så hardt som mulig. Hvis det finnes noen tanke bak denne spillestilen så er den at ”det skåres ikke baklengsmål 50 meter over bakken”. Tenk å ansette Arne Erlandsen som annet enn formann på et pukkverk, det er ikke rart at vi ler av Sverige.

Svensk musikk
Svensk musikk er svært variert, den spenner fra Europe via Ace of Bace og Carola til Kalle Jularbo. Som du ser, er ikke det at noe er variert, en garanti for at noe er bra. Jeg er temmelig sikker på at du vil finne et variert utvalg av dritt på Grønmo fyllplass, men vi hyller ikke søppelet fordi det er variert. Ta denne Kalle Jularbo og ”dragspillet” hans, i Sverige et ikon, i Norge ville han vært en av fylikka som røra rundt ved T-baneinngangene og spillte trekkspill for kaffepenger. En ærlig sak det, men et musikkikon – neida langt i fra.

Svein Grøndalen, mannen som samla Sverige til ett rike
På samme måte som Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike, var det en nordmann som samlet Sverige. Aldri har Sverige stått så samlet som den septemberkvelden i 1977 da Svein Grøndalen, taklet fotballsveriges og Ifk Gøteborgs ikon, Ralf Edström, ikke bare ut av banen, men over rødgrusen, tribunen og langt ut på parkeringsplassen. Nasjonen Sverige satte snus og kjøttboller i vranghalsen. Taklinga som ville fått Vinnie Jones til å miste nattesøvnen og Panzer Hagen til å bli litt tankefull, sendte Ralf Edström i bakken, mens beinpipene hans fløy
som iltre innsekter over banen. Svenskene var forbanna og avisene skrev om svenske raggare som var på vei over grensa: De skulle ta Svein Grøndalen, den norske utveksten på finfotballens rumpe. Sannsyligvis var det den loppemarkedaktige bilparken til raggera som redda Grøndalen, bila kokte lenge før Svinesund. Gutta med verdens mest rokka hårsveiser tusla triste hjem, med førstehjelpsputa og wonderbaumen under armen og snus under leppa, mens de forbanna oss ”norrbaggare”.

Svensk filmkunst
Ingemar Bergmann er enestående, han tar en ekkel setting, fyller på med ekle mennesker, og så lar han disse ekle menneskene ha sex med hverandre i ekkelt svensk miljø. Vips så har du finkultur. Hadde jeg vært regissør, ville jeg latt masse fine damer hatt sex med menn og med hverandre i lekre omgivelser. Vips så har du porno. Rart egentlig at en forsimpling skal kvalifisere til Oskar nominasjoner, mens det vakre kvalifiserer til Hønan Agda. Men Bergmann skal ha cred for en ting, han har skapt en karriere for Liv Ullmann. Hun fremstår for meg som lett nevrotisk, det gjør hun i Bergmanns filmer også, men der tror folk at det er en skuespillerprestasjon. Blir litt som om Martin Schancke fikk filmrolle som en med Tourettes syndrom.

Svensk politi
Skal du være kriminell, vær det i Sverige. Inspektør Cloessau kan gjemme seg, svenska polisen er ”the real deal”. De nærmer seg nå en konklusjon vedrørende Palme-attentatet. Etter mange års granskning er politiet fryktelig nærme med å konkludere med at det trolig var ett drap. Er det mulig? Hele Sveriges politistyrke mot mesterhjernen Christer Petterson. Tenk deg at du blir ”outsmartet” av den tannløse fyllikken, ikke bare blir du lurt, han tar innersvingen på deg og tusenvis av kollegaene dine.

Fleksnes, mitt Sverige-idol
Marve Fleksnes er kongen, og dette kommer fra en som bodde på gutterommet til han var passert 30… Selve sjefsepisoden er når han tar toget til Sverige. Med en gang toget har passert grensa, er det ned med vinduet og ut med søpla. Ja, jeg veit det er politisk ukorrekt, men på mang en biltur har jeg ropt ”Marve” i det vi passerer svenskegrensa, hvorpå både unga og jeg, frenetisk ropende, ruller ned vinduene og tømmer bilen for søppel. Sjukt, men unga synes det er gøy.

Kampen på Ullevaal i Guiness rekordbok?
Gled dere kjære landsmenn, gled dere kjære Vålerenga familie. På Ullevål kan dere slå dere på knærne og le i 2 * 45 minutter. Kampen på torsdag kommer trolig i Guiness rekordbok.
På tordag blir vi nemlig presentret for tidenes lengste svenskevits. 90 minutter tar den.
Vær der, eller du kan risikere å dø før tida. Det er nemlig vitenskapelig bevist at en god latter og 3 poeng forlenger livet. Kan du ikke komme, kan du trøste deg med at grønnsaker kan ha omtrent samme effekt…..

God kamp og velkommen til dere Ifk supportere også!

Legg igjen en kommentar