Oppsigelse som aktiv fotballsupporter

En av våre lesere, og mangeårig tribunesliter, har sett seg lei på flytting av kamper i hytt og gevær. Siden dette er en ugrei fremferd for supportere generelt, og familier spesielt, gidder han ikke å kjøpe sesongkort lenger. I dette åpne leserbrevet ønsker han  Nils Johan Semb og Ketil Siem lykke til i kampen med å tømme tribunene for suppportere

 

Til Norges fotball forbund V/ Nils Johan Semb og Kjetil Siem
Kopi VIF fotball

Sak: Takk for meg som aktiv fotballsupporter

Vil med dette brev takke for meg som aktiv fotballsupporter, med sesongkort på Vålerenga sine hjemmekamper. Har fulgt klubben fast siden midten av 70-tallet, men ettersom dere i NFF ønsker at jeg skal sitte å se på kamper på TV får jeg rette meg etter det.

Det å kjøpe sesongkort til familien er noe som har vært gjort i flere år, og fornyet før nytt år. Det har vært en fin løsning for å slippe å tenke på billetter til hver kamp. Vålerenga har gjort en god jobb for å skape supporterkultur, med mini- og juniorklanen samt to tribuner for sesongkort. Jeg har hatt barn med i mini-/juniorklanen fra fylte seks år, og de andre i klanen. Men nå gidder jeg ikke det lenger siden jeg ikke kan planlegge noe på litt sikt (les et par uker), for kampene blir flyttet fra søndag kl. 1800 til fredag, lørdag, søndag kl. 2000 eller mandag. Mine barn har også sagt at de ikke ønsker/kommer til å kjøpe sesongkort neste år.

Siden dere selger produktet Tippeligaen uten noen føringer, ber dere oss supportere om å holde oss vekk fra stadion. Dette ønsket vil jeg nå følge, så får jeg heller trosse deres ønske en gang i blant. Jeg kommer uansett aldri til å betale for å se fotball på TV, så hvis det er deres skjulte agenda vil dere ikke tjene penger på meg.

Bortekamper var også tidligere noe som kunne brukes som en god unnskyldning til å ta med familien på helgetur til en eller annen sted i Norge. Det er heller ikke aktuelt da jeg kan risikere at flyet ikke lander før ut i andre omgang på fredag, eller drar hjemover mitt i kampen på søndag. Er vi riktig heldig, ser vi kampen hjemme på mandag.

Jeg kommer til å kjøpe sesongkort hvis dere igjen setter supportere som ønsker å følge sitt lag i fokus. Det kan dere gjøre ved at alle kamper går på søndag, hvor en kamp går kl. 1600 hovedrunden kl. 1800 og en kamp kl. 2000. På denne måten kan vi glede oss til søndager, og kan planlegge helger i god tid.

På den måten jeg foreslår, mener jeg dere vil oppleve mer folk på tribunene. Men hvis det er et problem at vi er på tribunen løser dere det med å fortsette slik dere gjør, dere har også mulighet til å øke tilbudet til TV-seerne for det er jo syv dager i uka.

Ønsker dere lykke til videre med å tømme tribunene for supportere. Så kan dere kose dere en gang i året men en drøss med kjendiser på cup-finalen, blir sikkert en hyggelig dag for dere.

Hilsen Arve Gutrud

 

 

Facebook-kommentarer:

36 Tilbakemeldinger

 1. støtter!!! meget bra skrevet og flott gjort

 2. Kai Stenberg sier:

  Enig…..planla tur til Fredrikstad, men de flytta kampen fra Søndag til Mandag. Da blir det TV kamp. Trist for FFK har fin stadion.

 3. Støtter! Hilsen andre siden av byen

 4. Det er synd at kampane skal flyttast til vanlige ukedager. Går glipp av Rosenborg- FK Haugesund for at eg kan ikkje ta fri ein heil fredag fra jobb…
  Fotball skal spilles i helgen!

 5. Den der støtter jeg. Har gjort samme vurdering selv. Dårlige resultater i forhold til resursbruk samt at mediene tydligvis styrer dette fult å helt med hensyn til spilletider

 6. Detta brevet støtter jeg 100%. Hadde det bare blitt sånn at pampene i forbundet hadde klart å forstå at de bygger ned produktet sitt, så hadde det vert helt toppers. Men de er vel for redd for å miste hallikkene sine som skal pushe horeproduktet sitt ut til oss kunder. Jeg har gått lei og nekter å kjøpe betalfotball på tv. Fra 2016 blir det nok Vinter Ol og bare for de med betal tv abbonoment. Sånn blir det så lenge den stor massen finner seg i det.

 7. Vegar Bekken sier:

  Er så enig Cato, prøver å støtte opp, men familie krever sitt,og vil forbundet ha masse kræsja forhold og stressa barn, så mindre folk på kamp:-(

 8. Har akkurat samme problemet selv. I år har jeg selv brukt sesongkortet mitt to ganger. Fredag og lørdagskamper var veldig moro før, men nå det tærer på familelivet. I tillegg til oppstart av serien i mars, med kamper i påsken og midt i fellesferien blir det vanskelig å komme seg på kamp regelmessig. Jeg vil ha tilbake seriestart etter påske og sesongen avsluttes med cupfinale i slutten av oktober.

 9. Dette er eg helt enig i………..

 10. Kan ikke si meg mere enig!!!

 11. Ikke f… om jeg overlater plassen – slik blir det sessongkort neste år også – men antall kamper blir dessverre bare færre og færre – pga. kampflyttinger og lite forutsigbarhet…

 12. Er helt enig og det er kjipt egentlig og ikke lenger kunne dra på så mange hjemme og bortekamper lenger.men leverer hverken inn årskortet eller slutter og gå på de kamper jeg kan så det er sagt.

 13. Enga , bedriftsfotball kan være moro det å. Jeg syntes det er mer trist at det snart ikke finnes en nordmann i tippeligaen lenger jeg.

 14. Støttes! Har blitt ufrivilig støttemedlem med sesongkort på Vesbredden siden jeg ikke lenger finner det hensiktsmessig eller mulig å kombinere ferie- og familieplanlegging med terminlista.

 15. Vi kan nok bare drømme om å ta tilbake søndagen som eneste kampdag, selv om det er lov til å håpe at NFF tar til vett. Uansett kan jeg ikke vente til vi blir kvitt midtukekamper og vilkårlig flytting av planlagte kamper på kort varsel til neste år.

 16. Støttes, men ser heller at NFF følger det tyske kampoppsettet.

 17. ::))) Supert Arve , helt enig :))

 18. Har selv gått glipp av 2 kamper denne sommeren ;( drit-irriterende. Bor Ikke i Oslo, så ferien ble lagt opp slik at jeg skulle få med meg 2 kamper mens jeg var sørpå, dengang ei.. Ruta hadde jeg lagt opp slik at jeg skulle se kampen VIF-BRANN søn 29 juli før jeg kjørte videre, men den var flytta til man 30, da var jeg allerede langt nede i Danmark. Da jeg kom hjem fra utlendighet lør 11 aug, da var kampen flytta fra søn 12 til fre 10.. Alt dette visste jeg på forhånd, men da kjøreturen utenlands ble planlagt, hotell bestilt og betalt, da var disse kampene ikke flyttet på.. Sier det igjen Drit-irriterende ;(

 19. Syns han har noen gode poenger. Jeg har selv 3 små barn, og det blir stadig vanskeligere å få til logistikken for å komme seg på kamp. Jeg har vært fast sesongkort-holder, men teller på knappene angående neste sesong

 20. Han har dessverre helt rett. NFF ønsker så inderlig at folk skal se kamper på tv, siden de legger opp til hele fire kampdager i forbindelse med helger. Jada det går bra i land som Spania og England, men der er det en vesentlig bedre kvalitet på fotballen og langt flere folk, så kampene blir sett både live og på stadioene.

 21. Trodde et øyeblikk det var Torbjørn Matre

 22. Pål Giørtz sier:

  STØTTES! NFF logrer for TV-pengene og behandler oss på en nedlatende, respektløs og arrogant måte.

 23. Du er ikke alene, Arve.
  – Vi var 4 mann som hadde sesongkort og pleide å dra sammen. Nå er vi også blitt sofasupportere (med noen kampers unntak). Er ikke flau for å innrømme det engang, og det er egentlig litt ille.

 24. NFF har gått i skole hos regjeringen: Skyld på andre. NFF har gang på gang sagt at det er klubbene som må gjøre kampene mer attraktive, da vil folk komme… Klubbene må selvfølgelig spille morsom og bra fotball, men det er NFF med sin pengegriskhet som dreper tilskuertallene. Gutrud har svært gode poenger, og dette er noe som gjelder for ALLE lag i TL. Se på statistikkene over publikum.

 25. Han er nok dessverre ikke alene…..

 26. Må si meg enig i det han skriver her..

 27. Enig i selve buskapet, men blir litt sutrete nå, han burde formulert seg litt bedre

 28. Greit nok, men blir litt for sutrete, han kunne formulert seg bedre

 29. Skjønner hva han mener og er enig i budskapet. Men fyren burde da virkelig fått skrivehjelp og spisset budskapet

 30. Rune Julsvik sier:

  Støtter Gutrud fullt ut.

 31. Bra! Håper dine ønsker om søndagsrunder går i oppfyllelse!

Det kan hende du også liker...