Endelig var det duket for seriestart i Fjordkraftligaen og Vålerenga startet veien mot bøttefest med bortekamp i Stjernehallen.  Både Vålerenga og Stjernen har vært aktive på overgangsmarkedet i sommer og begge lag er på papiret sterkere enn de var forrige sesong. Verdt å merke seg er at Greven valgte bort Vålerenga for den evige middelhavsfarer … Fortsett å lese «Seriestart og tap i Stjernehallen»

Endelig var det duket for seriestart i Fjordkraftligaen og Vålerenga startet veien mot bøttefest med bortekamp i Stjernehallen.

Både Vålerenga og Stjernen har vært aktive på overgangsmarkedet i sommer og begge lag er på papiret sterkere enn de var forrige sesong. Verdt å merke seg er at Greven valgte bort Vålerenga for den evige middelhavsfarer fra Glommas utløp.

1. periode

Vålerenga var godt med de første minuttene, men Stjernen tilrev seg i løpet av et par bytt initiativet i kampen.

Etter ca. 5 minutter blir Vålerenga straffet for 6 utespillere på isen. Typiske det når alle er litt rustne. Vålerenga klarte å kvele utvisningen, men i det Thomas Olsen var på vei ut av boksen har vi en tellefeil bak og Niskikangas setter en i nota bak Søberg.

Målet preger resten perioden og Stjernen er vassere enn oss. De kommer til flere skudd, de har større sjanser enn oss og mer fart på røra.

Midtveis i perioden klarer de også å lure inn puck nummer to bak Søberg. Taimi står opp på offensiv blå og kremer en bonde i vantet. Dessverre for Stjernen med seg pucken ut midtsonen uten å miste fart. En av backa til Stjernen blir med på kontringer og med Taimi 15 meter bak pucken kommer de i overtall. Ett tversoverpass og direkteskudd senere og Vålerenga hadde satt seg i en vanskelig posisjon.

2. periode

2. periode starter der forrige sluttet. Vålerenga prøver, men blir kjempet ut av stilen av et påskrudd Stjernenlag. Vi produserer skudd, men ikke sjanser.

Etter ca. halvspilt kamp merker man en endring for i løpet av kort tid skraper Vålerenga sammen to vasse sjanser. Det ble ikke mål på noen av dem, men når sebraen like etter markerer for avventende utvisning til Stjernen så aner man at noe kan skje. Og skjedde noe gjorde det.

Vålerenga vant droppen og Stjernen ryker raskt på en ny avventende utvisning. I stedet for å bare gi pucken til Stjernen slik man får en stopp i spillet og flest mulig sekunder i 5 mot 3 så setter Vålerenga opp Eskeland på blå som avanserer noen meter og sender pucken opp i kakeboksen med en laserstyrt twisted wrister. Et par av Stjernenspillerne ser ut som om de prøver å protestere på målet fordi de selv ble passive da de fikk en avventende mot seg og sluttet å gå på røra fordi de forventet at Vålerenga ville gi dem pucken. Derfra og inn var det egentlig bare ett lag på isen. Vålerenga var klart best og vant skuddstatistikken de siste 10 minuttene med 1-12.

3. periode

En skulle tro Vålerenga var i dytten etter den sterke avslutningen på 2. periode, men det skulle man ikke tro når man så 3. periode. Vålerenga kom ut og produserte null og niks. Faktisk kombinerte begge lagene for 1 registrert skudd de første 12 minuttene av perioden. Det var helt kålabi. Vålerenga klarte mot slutten å tilrive seg et visst grep om spillet og produserte noen skudd, men da vi solgte oss med 2 min igjen av kampen og da Taimi måtte kappe henda av en bonde for å hindre mål i mot ble det hardt. Vålerenga tok også ut keeper i slutten av undertallsspillet, men da satte Stjernen en siste pinne i den åpne kassa fra egen sone i det kampen skulle blåses av.

Det er deilig å være igang igjen og Stjernen blir nok et bedre lag i år enn tidligere år. På tross av dette så sitter man igjen med et inntrykk av at dette er en kamp man burde ha vunnet. Ellers; Olimb er rein kvalitet og Mika Partanen er et schmykke av en schpeller. Med 190/95, bart og en flerfarget hockeysveisi solgul og mørkebrun ser han ut som en krysning mellom Martin Laumann Ylven og Tiger King der han tramper rundt med en flammelakkert apegardin i nakken. Ihanaa lejonat ihanaa!

Vålerengas beste: Mathis Olimb