Knepent tap i Amfi’n

Spart kom fra et surt tap mot Stjernen, mens Vålerenga fikk en opptur sist hjemme mot Frisk Asker. For Vålerenga manglet Søberg, men det er ikke en så stor bekymring all den tid vi har Tuben som back up. Vålerenga startet kampen best og beholder initiativet i kampen gjennom store deler av perioden. Vi var … Fortsett å lese «Knepent tap i Amfi’n»

Spart kom fra et surt tap mot Stjernen, mens Vålerenga fikk en opptur sist hjemme mot Frisk Asker. For Vålerenga manglet Søberg, men det er ikke en så stor bekymring all den tid vi har Tuben som back up.

Vålerenga startet kampen best og beholder initiativet i kampen gjennom store deler av perioden. Vi var frempå et par ganger og burde satt et ledermål i denne gode perioden. Bl.a. Olimb var nære på en dobbeltsjanse ca midtveis.

Sparta jobbet seg inn i det og fikk noen bytt i andre halvdel av perioden der de var fullt på høyde med Vålerenga før kampen igjen glir inn i et spor der Vålerenga har kontroll uten at de klarer å få noe ut av det.

Vålerenga var gode i presspillet sitt i denne perioden og vant mye pucken i offensiv – og nøytral sone.

2. periode er på mange måter mer av det samme, men i denne perioden så blir det noen mål. Dessverre for oss så er det Sparta som får de første gållene. Først så er de heldige da Thoresen skyter en skikkelig lompe som treffer skøyta til Taimi og sklir inn. Like etter legger samme mann en puck «på mål» som Grönberg bare kaster frem et kølleblad på. Selvsagt går heller ikke dette skuddet på mål og like selvsagt treffer det noe, endrer retning og går i mål.

Vålerenga reiste seg fort og vår egen TigerKing tok ansvar. Han skar inn foran hele Sparta laget og tvang inn pucken bak en ellers god Jake Paterson. 2-1 og i det minste håp om nok et comeback. Combacket nå i tilfelle komme i 3. periode, for flere mål ble det ikke i 2. periode.

I starten av 3. periode pådro Roest seg unødvendig utvisning og Vålerenga var gode i overtallsspillet. Vasseste sjansen fikk Lindström da han ble satt opp av Olimb. Paterson var utspilt da Olimb sendte pucken gjennom skuddsektoren til Lindström som var satt opp med riktig fatning. Med målet åpent satte en av de mest presise skytterne i Fjordkraftligaen pucken utenfor fra 2 meters hold.

Vålerenga tok etterhvert større sjanser offensivt i jakten på en utligning og Sparta kunne fort ha utnyttet dette før Vålerenga la et skikkelig press på Sparta de siste to minuttene. Med ett minutt igjen tok Kenneth Larsen ut Tuben og med seks spillere på isen ble det virkelig hett rundt ørene til Paterson. Lindström ble igjen satt mesterlig opp av Olimb og fra samme posisjon og med Paterson svømmende på isen satte han pucken knallhardt i tverrliggeren.

Vålerenga klarte ikke å utnytte overtaket de siste sekundene og kampen endte med mye frustrasjon og gruff i slotet til Paterson.

Nå har vi spilt 3 kamper. Skulle vi trillet trening over hva Vålerenga har prestert så langt så hadde det fort blitt terningkast 2. Vi har allerede tapt for alle middelhavsfarerne fra Østfold og har en litt heldig seier mot Et Askerlag som var svekket på backplass.

Vi håper og tror at Kenneth og Kjell Espen fikser dette slik at det blir mindre kålabi etterhvert som det blir kaldere i lufta.