Vålerenga – Sparta 4-2

Dette er andre kampen i 20/21 der vi møter Sparta. Forrige gang ble det en sliteseier der Gunnarsson fikk matchvinnerscoringa. Det er for øvrig hans eneste pinne denne sesongen. La oss håpe det bli en ny seier og nytt mål. Vålerenga mot Sparta Carebears – Jordal Amfi 14/11 – 2020 kl 16.00 11. serierunde – … Fortsett å lese «Vålerenga – Sparta 4-2»

Dette er andre kampen i 20/21 der vi møter Sparta. Forrige gang ble det en sliteseier der Gunnarsson fikk matchvinnerscoringa. Det er for øvrig hans eneste pinne denne sesongen. La oss håpe det bli en ny seier og nytt mål.

4-2 Røymark (Olden, Olsen)

Kampen starter med at lagene tar og føler litt på hverandre. Vålerenga får satt Lillegrend i Spartaburet på noen små prøver og ser ut som om det skal få kampen over på sitt spor da Soudsky røk på en tripping. Vi etablerte raskt et PP-spill, men alt rant bort i sanden da vi aldri fikk noen rytme i overtallsspillet. Sparta skal ha litt skryt for at de klarte å kjempe oss ut av stilen med aggressivt spill i undertall.

Dårlige overtallsspill har det med å sette seg i et lag. Minuttene etter er ikke Vålerenga spesielt gode. En som prøver å watte opp stemningen litt er Oppy. Han er ute og deler ut noen brikker for å oppildne lagkompisene. En som ble oppildna av det var brushodet til Sparta, Niklas Roest. Han takler Gunnarsson mens han selv har pucken. Ingenting som er galt med det, men når han traff høyt og gjorde det fordi han hoppet opp før sammenstøtet så er det sløvt av dommerne å ikke plukke han ut.

Gunnarsson ble vaffal forbanna. Og det ble endela andre også. Plutselig virket det som om man hadde litt ekstra å gi og Vålerenga produserte et par store sjanser. Blant annet ble Ekelund spilt igjennom. Lillegrend klarte å stoppe pucken, men ble liggende å svømme uten å ha kontroll. Olden var først på returen, men satte returen ytterst i loffen til Lillegrend.

Mål skulle det likevel bli. Røysa spilte opp på back fra rundvantet og Sørvik klasket en puck på mål. Foran Lillegrend fikk Lalande styrt den inn. Deilig!

2. periode
Det virket som om Radio-Roy sa noe riktig i pausen for i 2. periode så var Vålerenga langt bedre i overtall – og sjanser skulle vi få nok av da Sparta gikk på den ene udisiplinerte utvisningen etter den andre.  På tross av at Vålerenga skapte mye i overtall så var det Sparta som var nærmest scoring da de kom på en 2 mot 1 i det ovcertallsspillet til Vålerenga var i ferd med å dø ut. Heldigvis for Vålerenga klarte Ekelund å stå i veien for returen Søberg ga på det opprinnelige skuddet.

Etter dette så var det bare Sparta. Vålerenga røk på den ene utvisningen etter den andre. Utligningen kom tidlig da Roest tvang et skudd opp i nettaket og Vålerenga var rystet. Vålerenga kom seg ikke tilbake og hang i tauene resten av perioden, og kun en meget god Søberg holdt oss inne i kampen. At vi ikke lå under med 3-4 mål for tredje perioden var hans fortjeneste – og hans fortjeneste alene.

3. periode
Starten på 3. periode var lovende. Vålerenga fik ket tidlig overtall, men på tross av noen gode forsøk så lyktes de ikke i å ta ledelsen. Etter overtallet fulgte en lang spillsekvens der det ikke skjdde noe å skrive hjem om – ei heller var det avbrudd i spillet. Det bare bølget pent og pyntelig tilbake. Det virklet som om Tommi Taimi fikk nok av denne stillingenskrigen og en liten stund var han over alt på isen i jakt på en scoring. Han ble spilt igjennom på offensiv ble til slutt å scora sikkert alene med Lillegrend. Vi i VPN øyna nok en sliteseier, men den drømmen fikk fort et skudd for baugen da Sparta kom tilbake Christoffer Karlsen satte 2-2 i overtall etter at Vålerenga hadde pådratt seg to utvisninger samtidig.

Da det begynte å gå mot slutten av kampen hadde Vålerenga mest å gi og da laget fikk nok et forsøk i overtall satt pucken i nota kontant. 8 sekunder trengte Calle Spaberg Olsen på å klaske inn ledermålet. Passene kom fra Lindström og Taimi.

Helt på slutten sikret Røymark 4-2 og seier med en sen scoring i åpent bur etter at Sparta hadde nappa ut keeperen i håp om å kunne jage en utligning.

Dagens spiller: Delt mellom Søberg og Taimi