Vålerenga – Lillehammer 1-3

For første gang i år møter vi et lag der vi har noe å revansjere. 4-0 vant Lillehammer i det som kanskje har vært den svakeste kampen iskrigerne har hatt denne sesongen. Lillehammer har et greit lag, men dette er et lag vi bør kunne klå på en ok dag hjemme. Vålerenga – Lillehammer – … Fortsett å lese «Vålerenga – Lillehammer 1-3»

1. periode
Kampen starter ganske anonymt. Vålerenga møter et lag som jobber hardt i midtsonen og da kladder det offensivt. Vålerenga produserer noen skudd histen og pisten, men dette er som regel bare skudd som Lillehammer ønsker Vålerenga skal ta. Skuddene kommer fra umulige vinkler der det skal utrolig mye til for at det blir mål. Lillehammer har på langt nær så mange skudd på mål, men de gangene de var frampå så var det farligere. Dette fordi de skuddene de utfordret Søberg med er fra gode posisjoner i slot’et.

Helt på tampen av perioden fikk Lillehammer et forsøk i overtall etter at Radio-Roy og Smukkas-Morten sendte 6 utespiller på isen. Vålerenga gjør et helt greit undertall helt til de finner ut at de skal ha verdnes mest aggressive boks og mister begge angrepsspillerne oppe i hjørnet på blå. Stene og Strøm kan lite gjøre. Stene hadde kontroll på Holmstrøm, men må ute på skytter for å spise puck og Strøm rakk ikke ta Holmstrøm. Humphries leste situasjoen og la an et skudd for styring. Holmstrøm styrte den sikkert inn fra kort hold og bønda gikk til vanningspause med 0-1

2. periode
Starten på 2. periode er ikke en fest den heller. Kampforløpet er ganske likt som i første, men Vålerenga har ikke så mange avslutninger fra håpløse vinkler lenger. Så i det minste så skjøt vi ikke Partanen god lengre.

Etter halvspilt periode begynte det å dra seg til. Sørvik og Taimi var gode på blå og holdt pucken lenge inne i sonen til Lillehammer. Vi fikk lagt en god del trykk på Partanen i Lillehammerkassa og fikk også noen avslutninger fra god posisjon, men inn ville den ikke. Blant annet fordi Rønningen er litt vel hardhendt med våre gutter. En skulle tro at gutta skulle ta med seg den fandeninvoldskheten var noe man tok med seg inn i obretallsspillet, men den gang ei. Lite oppfinnsomt spill og trege pass gjorde jobben enkel for Lillehammer.

Mot slutten ble Olden satt opp, men alene med Partanen satte han pucken over mål.

3. periode
3. periode er ikke så vassen som 2. periode var. Likevel så var det lite som tydet på at Vålerenga måtte ha mål. Med ca 9 minutter gjen fikk Vålerenga et viktig powerplay og etter litt rot etablerte vi oss i sonen deres. Lindström satte opp Sørvik som stod på blå og med Thomas Olsen og Calle Spaberg Olsen foran Partanen så lykkes Sørvik med å presse inn pucken i høyre hjørne. 1-1 og nok tid igjen til å vinne kampen. Herlig!

Da dommeren dropper igang kampen igjen pådrar Ekelund seg en utvisning for høy kølle med en gang. Lillehammer var effektive. De vant droppen, satte folk foran Søberg, skjøt og jobbet inn returen. Det tok ikke mange sekundene før vi atter var under igjen.

Vålerenga maktet ikke å score en til. Med 1 minutt igjen av kampen stakk Søberg, men Vålerenga maktet aldri å etablere noe i Lillehammers sone. De kløna det til for seg selv et par ganger og måtte ut for å hente pucken. Med et par sekunder igjen på matchuret gidder ikke Andreas Martinsen mer. Han tar pucken og klasker den i det åpne buret fra egen sone. 1-3 og nytt tap på Jordal og nytt tap mot Lillehammer.

Dette var en merkelig kamp. Vålerenga vant skuddstatisikken klart, men var sjeldent farlige. Det er noe veldig uforløst over Vålerenga for tiden. Det bor langt mer i laget enn de får ut nå.