Lillehammer – Vålerenga 4-0

Vålerenga har 5 strake seire bak seg, mens Lillehammer har vært mer ujevne i poengfangsten. Med seier i gamle Kristinshall ville Vålerenga befeste sin posisjon på toppen Fjordkraftligaen. Lillehammer – Vålerenga – 6. serierunde, Eidsiva Arena 20/10-2020 kl 19:00 2. serierunde – Fjordkraftligaen 2020/2021 1. periode 1-0 Nyhus (Humphries, Humlepung) 2. periode 2-0 Persson (Martinsen, … Fortsett å lese «Lillehammer – Vålerenga 4-0»

Vålerenga har 5 strake seire bak seg, mens Lillehammer har vært mer ujevne i poengfangsten. Med seier i gamle Kristinshall ville Vålerenga befeste sin posisjon på toppen Fjordkraftligaen.

1. periode
Vålerenga får en bra start og er oppe i ringa tidlig i 1. periode. Stene slo et pass fra eget dyp og gjennom hele midtsonen. Thomas fikk med seg pucken og valsa fordi en stillestående back. Alene med Gran i LIK-målet prøver han å sette den lavt i langhjørnet. Gran er på og Vålerenga fikk den pangstarten de hadde håpa på.

Ikke lenge etter kom Nyhus inn i offensiv sone langs vantet og vispa et skudd med feil fatning på mål. Søberg skulle styre pucken ut langs vantet på motsatt side, men traff Stene, som ulykksalig styrte pucken i eget mål. Lillehammer får ikke spesielt fortjent det første målet i kampen og går opp i ledelsen.

Etter dette klarer ingen av laga å ta skikkelig grep om kampen. Kampen bar preg av at ingen fikk med seg fart gjennom nøytal sone og da ble det lett å styre spillet ut i rundvanta. Lindgren var nærmest av våre med et skudd i metallet fra blå etter ca 10 minutter.

Laga gikk til pause med et noe uforløst kampbilde. Her var det bare for Radio-Roy og Løvekongen Morten Ask å dra «kontrollert sinnsjuk»-talen til Svenna Olsen.

2. periode
Jaggu sa smør. Vi forventa et nytent lag etter første pause, men det så ut som om gutta hadde møtt opp på føda med brylkrem. Vassent spill sørget for at Søberg ble pepra med skudd. Etter 2 min måtte han kapitulere etter bra forarbeid av Andreas Martinsen. Jølle Persson fikk en enkel jobb med å pirke inn gummiskiva bak en svømmende Søberg.

Minutter senere var LIK frampå igjen. Vi stod høyt og de slo kontra og fikk masse fart med seg gjennom midtsonen. Begge backa vår fulgte puck og gikk etter puckfører. Dette gjorde at Nyhus var helt naken i slot’et og fikk styrt inn en skive bak Søberg.

I denne perioden blir vi pissa på. LIK har fått to mål uten at vi engang hadde fått registert et skudd. Denne kampen trengte noe som kunne endre momentum i kampen. Brekke Henriksen gikk foran og ga Christan Fosse  noen vinger som ga begge matchstraff med video. Like etter klarte Vålerenga å sette press på Gran og Oppy var inne å klaska han over vottene etter at han hadde fått kontroll på pucken. Slikt blir det greit kok av og det gir oss mulighet til å få LIK ut av den gode steamen de var inne i.

Et par minutter senere så hadde de dratt på seg noen unødvendige utvisninger og Vålerenga fikk alle sjansers mor til å spille seg inn i kampen igjen. 2 min i 5 mot 3 klarte vi dessverre å pisse på legendarisk vis. Det eneste vi prøvde på var at Lindström skulle stpå dypt og spille gjennom slot’et til en høyrefatta spiller. Det ble jo etterhvert lett å lese og vi registrerte knapt et skudd på mål.

I stedet for å knappe inn på ledelsen deres ga vi LIK en real boost inn i 3. perioden.

3. periode
3. periode er ikke mye bedre enn de to foregående. LIK har egentlg full kontroll, mens alle rekkene til Vålerenga har smørebom. Det kladdet overalt offensivt. Samhandlingen var tidvis grusom og vi har nada flyt. Vi bommet stadig på enkle ting og gjør dårlige valg som spille flippass på dårlig is stilbake til back, droppass til mostander etter å ha passert blå, dumpe når man skal gå, gå når man burde dumpe, spille på back som er å bytter osv. Det ødelegger så mye og det tar ikke mange minuttene av perioden før man innså at dette er kjørt. Vi hadde det ikke i oss i dag.

at vi sliter med samhandlinga offensivt er for så videt ikke noe nytt. Vi har veldige mot Sparta og ble reddet av noen seine goaler mot Oilers. Da fikk det ikke konsekvenser. Det gjorde det nå.

Mot slutten av kampen styrer Cangelosi ett slagskudd fra Ellis opp i nettaket. 4-0 og den feita dama har i praksis levert fra seg mic’n og tatt i mot hyllest og blomster.

Med 3 min igjen tok Radio-Roy time-out og vi prøvde oss på 6 mot 5. LIK fortsatte å styre spillet ut mot vantet og Vålerenga endte derfor opp med å konsekvent skyte fra vinkler der det er umulig å score.